priateľ by chcel svadbu ale ja moc nechcem niesom na také ceremónie a nemám tam ani koho poriadne pozvať kamarátky nemám a mám malú rodinu on presný opak veľa kamarátov velka rodina a rodiny sú vzdialené 3 hodiny cesty tak si to neviem úplne predstaviť ako by sa to riešilo
@janai1 chápe to netlačí na mňa. Ze rodine by sa zaplatilo ubytovanie. Chcem vedieť či to má niektorá podobne či len ja som divná :D bude mi to trápne keď si predstavím že tam nebudem mat žiadnych kamarátov a on plno ..a z mojej strany rodina 15 ľudí sa nazbiera a z jeho aj 50 :D
@natalka2548 tak brat mal takú svadbu. Naša rodina je malá, jej veľká. Od nás bolo 20 ľudí, od nej 80 (a to podotýkam, že najbližšia rodina 😂) 🤷🏽♀️ Ale oni chceli obaja svadbu
vo februari si sa chcela rozchadzat :(
@klementinka58 no vidíš ...
@natalka2548 Tiež mám malú rodinu a priateľ veľkú, naši museli by cestovať na svadbu. Keď sme sa tak o tom bavili, skresali sme počty tak aby sme mali rovnako ľudí, cca 60 .
@natalka2548 tak sa zoberte pri svedkoch a vybavene. Ak sa teda chcete naozaj vziat, obaja.
A ty si ho chceš brať alebo ide len o tie počty ľudí?
@natalka2548 ako by sa to riešilo? No normálne....moja rodina je tiež malá,jeho rodina veľmi veľká,tak sa to vyriešilo tak,že iba rodičia a súrodenci.
@natalka2548 ak sa chce brat, bude mu stačiť svadba o dvoch svedkoch. Má mu ísť predovšetkým o vás dvoch a nie o usporiadanie akcie roka a predstavenia svojim kamošom.... To nech si vybaví na rozlúčke so slobodou
@natalka2548 a co tak urobit malu svadbu ? Veď ide vam o ceremonial alebo o spečatenie vašej lasky ?
Veď si urobte len malú svadbu, ci on chce veľkú s veľa ľuďmi a ty nie?
veď práveže to je super ak ste ďaleko od seba 😉 nech je svadba u neho a ty "z dôvodu rozpočtu" pozvi len tých 15 😎 ideálna výhovorka
@natalka2548 tu mi niečo nesedí, a vôbec to nieje počet hostí... Skôr otázka ako to máte poriesene vo vzťahu.
@natalka2548 problém je vstup do manželstva s ním alebo charakter hostiny?
Ak sa zhodnete dobrovolne obaja na svadbe, tak by som riesila len najblizsich, rodicia a surodenci. Kamaratov si moze poriesit na rozlucke, alebo pripadne na opekacke po svadbe. Ale z tvojho prispevku citit, ze ty svadbu nechces, tak nie je co riesit.
@natalka2548 Spravte malu svadbu. Rodicia,surodenci,krstni rodicia. Ja tiez neznasam tie ceremonie a hlavne si viem predstavit aj lepsie vyuzitie penazi ako ich opklieskat na svadbu.
Ja som bola na svadbe kamoske, kde ona mala jeden stol hosti a muz nejakych 5 ci 6 stolov. Ona tiez ten typ ze doslova povedala ze jej je to jedno aj keby v teplakoch sla na urad a on kazdu malickost planoval, aj s ceremoniami.Svadba bola super, obaja spokojni, vsetci ai to uzili.
@natalka2548 pozri ak nechce svatbu kvôli tomu že máš rodinu ďaleko tak je riešenie buď nájdete neho kto ich bude voziť domov alebo im zariaďte ubytovanie to neje problém zamna mi sme mali kombi rodinu z okolia sme zariadili odvoz a hostia čo boli z dialcia ako svedok mám ubytovanie v mieste konania hostiny .
A ak ty ide o počet ľudí tiež som nemala žiadnych kamarátov ani kamarátky môj už manžel áno mal kamarátov aj kamarátku na svatbe našej.
Dokopi sme mali cca 39/40hosti
Ja som z mojej strany mala iba starkú. A tetu z ujom a ich 3 deti dokopi 3dospeli a 3 deti .
A partner mal všetko zvyšok hostí teda rodina a kamaráti
@natalka2548 takych svadieb je vela... je to na tebe, s cim budes suhlasit a ako sa tam v tom pripade budes citit... ak sa chcete vziat, svadba moze byt aj s iba najuzsou rodinou alebo len odbrad a koniec alebo len obrad so svedkami a potom iba party s kamaratmi.
@natalka2548 a chceš sa vôbec vydávať ? Lebo ak áno vezmite sa o dvoch svedkoch. Nemusíte volať aj vzdialenú rodinu. Prípadne len rodičia a súrodenci a svedkovia. A máte pokoj. Vie si vôbec tvoj priateľ predstaviť koľko by zaplatil za svadbu aj s ubytovaním pre hostí ?
Tak to bolo aj u nas v rodine. Jedna strana do 10 ľudí. A druhá skoro 50. Úplne v pohode sa všetci zabávali a nebolo nikomu nič divne.
My to máme podobne. Moja rodina 10 ľudí, jeho rodina je dvakrát tak veľká. My si ale pozývame aj najbližších priateľov a obaja svadbu chceme
Riešenie je veľmi jednoduché - malá svadba 20- 30 hostí, hostí rozdeliť rovnomerne z oboch strán… dnes sa da spraviť krásna svadba aj menej slávnostná. Svadba má byť o vás dvoch, komunikujte. 🙂
@natalka2548 a priateľ na to povedal čo?