Ahojte, chcem sa vás spýtať na radu… S priateľom sme spolu už 4 roky… bývame spolu od začiatku vzťahu… ja mám 25r priateľ 34… a strašne ma trápi jedna vec..mojim snom je mať svadbu, deti… moja naj kamoška si našla priateľa ktoŕý ju po roku požiadal o ruku…mali svadbu a už je aj tehotná… máme veľa kamošov, ktorým sme boli na svadbách…každý sa iba pýta kedy bude tá naša svadba…mne už je to blbe… ja by som veľmi chcela ale on sa do toho mám pocit že nemá…rozprávali sme sa o tom už a povedal že chce svadbu aj deti… teraz poslednú dobu sme mali veľa svadieb bol na neho vyvíjaný vacsí natlak tak kebyze kľane vyzeralo by to že to bolo z donútenia…tak neviem dokedy čakať mám… niekedy mám pocit že nemám toho pravého… 😞 uz 3,5 roka sa mu o všetko starám…uz sa poznáme velmmi dobre nato aby sme sa niekde posunuli.. aký mate nazor na to vy? Už má na to adekvátny vek…ja som si povedala pre seba že ak do konca roka nekľakne tak naše cesty sa rozídu lebo to nemá zmysel ďalej naťahovať…niekedy mám pocit ze keby to chcel urobi to už… uz si neviem čo myslieť… inak máme perfektný vzťah…ale už by som sa chcela niekde posunúť😔
@0silvia0 myslela som to tak že o domácnosť čo niektore moje kamarátky ani prstom nepohnú… upratujem v priemere 3x do týždňa.. vždy operiem navarim…robim to roeto lebo ho ľúbim a samozrejme aj keď ja chcem niečo a vie tak to urobí… dávam mu taký pocit “utulneho domova”…snad rozumiete čo som tým myslela…
Hej rozumiem, len niekedy je lepsie sa tolko nesnazit. A treba najst ten spravny pomer aby si mu nerobila mamicku, ale partnerku. Mamu uz ma. Snad chapes co tym chcem povedat
no vidíš. tvoje kamarátky ani prstom nepohnú a muži ich požiadali o ruku. ty sa ideš potrhať.... načo? pre chlapa, ktorý sa nevie po 3,5 roku rozhýbať? no nie... ešte ak by šlo o TVOJU domácnosť, pochopím... je to tvoja domácnosť?
Prosim nerob vsetko sama... teraz to stihas, on ma full servis, je mu ako kralovi... vies co sa stane? Narodia sa vam deti, ty nebudes poriadne spat, nebudes nic stihat a on bude zduty holub, ze si sa zmenila, nevenujes sa mu, nestaras 🙄 Neuc ho na nic takeho prosim ta. Domacnost je vasa, starate sa o nu spolu, varenie podobne, bud uvari, alebo vybavi donasku, ale nebude to 7 dni v tyzdni na tebe... No a k teme svadba, otvorene mu povedz, ze ti na tom zalezi a po 3,5 roku chces vediet, kam vas vztah smeruje. Natlak? Normalna otazka podla mna... zbytocne stracas cas s niekym, kto s tebou mozno ani do buducna nerata, ale servis mu vyhovuje...
Myslím si, že už ste spolu dosť dlho na to, aby ste sa posunuli ... on zrejme nechce, vyhovuje mu to tak, ako to je ... moja švagriná bola 10 rokov s ex-om, už aj manželia boli, furt len rozprával, že deti chce atď. ... po 10 rokoch povedal, že on vlastne deti nechce, že mu to vyhovuje tak, ako to je ... ona mala 36! ... rozviedla sa s ním, pár mesiacov na to stretla teraz už manžela, v priebehu roka mali svadbu, narodil sa im syn ...
@autorka no tak nemáš chlapa, ktorý ťa o ruku požiada po roku. Za mna mu robíš servis bez svadby, nema preto asi záujem na tom nič meniť. Len aby si na to nezvykol a potom, keď budeš chcieť pomôcť, bude ohen na streche...V 34ke by už mohol sa chciet usadiť. Za mna to chce seriózny rozhovor, aby si fakt nestrácala čas s tým nepravim.
@lienka.7
@dzulli1980
@anjelicek26
@lonely66
Je to jeho domácnosť, kde mu ovšem prispieva…mamu nemá, zomrela dávno… on uvarí led mu poviem, aj povysáva… len mu musim hovorit jak decku urob toto a toto aby ro niekddy urobil, jednoducho sa nezdohada sam… no a ja som mu uz niekolko krat povedala… ze chcem svadbu…aj sme sa rozprávali kde ako ale kedy? Asi nikdy… náš vztah trocha krachoval ked pred rokom moju naj kamošku požiadal už jej muž o ruku…priala som jej to ale na druhej strane som plakala lebo som si povedala že ja take statsie nemám…a myslela som ze sa od tej našej krízy niečo posunie…a požiada ma p ruku ale nič sa neudialo a prešiel už ďalší rok…
Ale on nie je dieta, aby si mu vsetko musela hovorit/poziadat ho, aby to urobil...podla mna hladaj dalej, strhni naplast, aj ked to bude boliet, stracas tu len cas.
Ahoj, myslim, ze dnes vela parov zije spolu od zaciatku vztahu. Niekto vztah posunie dalej, ale zial casto si ludia na spolocny zivot "zvyknu" a ziju spolu zo zotrvacnosti. Nikam sa neposuvaju, nechce sa im riesit vazne kroky, nevedia sa rozhybat, nemaju ani predstavu o partnerovi, akeho vlastne v zivote chcu.. Ci uz jeden abo obaja. Roky plynu, zivot uteka, kvalita vztahu nic moc, lebo vztah nema zaklady, je len zo zvyku. Nehovorim, ze aj vas vztah je taky. Ale niekomu proste vyhovuje zvyk a pohodlie, nechce nic menit, planovat, zamakat.
A potom mozno sa pritrafia deti a rodicia zistia, ze si nemaju co povedat, ze nemaju rovnake hodnoty, ze ich spaja ina rovnaka adresa.
Casto sa chlap nemusi snazit zenu si ziskat, skusia spolu byvat a ked su nemastni neslani, tak spolu byvaju, lebo su pohodlni a nejak bude
Dala si mu všetko.ma všetko.aj mamu.aj slúžku.aj upratovačku.aj kuchárky aj frajerku na sex..sveta mu žiť.hadam nechceš aby si teraz uviazal na krk manželku a decká ...
To s termínom do vianoc nehovor sebe.pivedz to jemu a pekne nahlas.Nepremarni svoju mladosť vo funkcii len upratovačky a frajerky .
autorka. domácnosť je jeho... ty tam všetko udržiavaš tip-top. alebo sa snažíš. on sa nemá do ničoho, čo sa týka vašej budúcnosti.......
on ťa má za handru, prepáč. za obyčajnú pani v domácnosti, s ktorou si dokonca zadarmo aj pichne, keď občas zacíti potrebu....
okamžite by som na tvojom mieste prestala so zveľaďovaním JEHO domácnosti (a to aj čo sa týka upratovania)... nech sa páči, nech si upratuje sám alebo nech sa zapojí minimálne na polovicu. je to jeho domácnosť a tvoja nikdy nebude. v podstate by sa mal o to starať na 100% on sám, nie ty...
hlavu hore, dievča... od zajtra nepohni prstom okrem základu (riad, možno umývadlá, hajzel...)... koniec... a ak sa on nerozhýbe, ja osobne by som odišla.
prečo ti to takto na rovinu píšem? sama som žila s exemplárom, ktorý sa nedokázal rozhýbať aj deň.... vysvetlím.... vysávač vytiahnutý doprostred bytu (jeho bytu, jeho domácnosti)... a 6 hodín ho tam nechal, kým som ho buď nespratala alebo nepovysávala... skrátka, vedel dobre, čo robí, lebo vedel, že som háklivá na neporiadok a špinu, okrem toho sme mali malé dieťa, takže bola otázka času, kedy o vysávač zakopne a rozbije si hlavu alebo zlomí ruku....
Podľa mňa to nemá zmysel naťahovať ďalší rok.
Máte pravdu…ajked bude ťažké odtiaľto odísť…jeho byt ale vacšina vecí mojich alebo ktoré som kupovala ja… ked sme sa “rozisli” pred rokom som odišla k rodičom nejakě veci si balila…plakal mojej mame že ma chce s5 ako ma miluje…pozval ma na večeru…prišla som do bytu byt pozmyvany vyvoňaný… akoby som ho upratovala ja…mi chcel “ukázat´ že vie…ja zas o nejaké zmyvanie utoersnie prachu nestojim od neho lebo mna take veci bavia ako upratovanie ale skor take ze niekedy led si robi jest tak nech za sebou odprace a da to tak ako to bolo v povodnom stave… a vie ze som hakliva na omrvinky a pod…a necha ich tam… ja vtedy take nervy mam
Nervy za omrvinky omg
Musi chcieť sám TY si mu dala ultimátu že do konca roka ak nie tak rozchod.Ak by už chcel si ťa zoberie nechce svadbu a asi ani s tebou deti. Ja sa čudujem že ho bavia tie tvoje ultimáta. Viazať sa nechce nikdy by som nechcela tak svadbu aby som prípominala priateľovi v tvojom prípade že ak nekľakne do konca roka tak rozchod.Vezme si ťa pre ultimátu nemala by som žiadnu radosť ak by niekto nútil a dával ultimáta.Si myslíš že to bude super ked ho nútiš ak nie rozchod tak to je vydieranie a čo ak by ON povedal že dobre tak rozchod aj to sa môže stať.Načo niekoho do niečoho nútiť svadba láska a ani nič sa vynútiť nedá.Už ak ste sa rozišli raz načo si s ak nemu vratila či sľubil svadbu najdi si takeho ktorý bude mať take rovnake priority ako TY že bude chcieť po spoločnom bývani svadbu a neskôr deti do plnej rodiny a nie takeho ku ktoremu si sa po rozchode vratial zalatali ste zaplatali a teraz ultimatu.Láska nemám mať žiadne ultimáta a podmienky.A nervy za omrvinky to fakt nepochopim.
teraz pozerám na face jedného chlapa a ten hovorí krásne ženám , že to čo muž dosiahne ľahko , si neváži . Rovno hovorí , nespite s mužmi s ktorými sa stretávate minimálne 3 mesiace, ideálne pol roka. Nesťahujte sa k nemu len tak , neperte mu , nevarte mu , nebude si to vážiť , bude to brať ako samozrejmosť. Nestrácajte čas s chlapmi ktorí za to nestoja. Žena má byť pre muža cieľ , motivácia aby ju získal a má prejsť k tomu ťažšou cestou . Pri nej má ten muž rásť , zdokonaľovať sa , zlepšovať sa . Ale ako keď má všetko na tanieri naservírované.
@alickapusinka ja som nikde nenapísala že som mu povedala že ultimátum do konca roka…čítajte s porozumením som písala že som si to povedala PRE SEBA….
1. Ste v jeho byte, teraz, po svadbe, vzdy, aj ked tam neviem co kupis, bude to jeho byt. Porozmyslaj ako si zaobstarat svoju nehnutelnost, alebo ked tak, tak spolocnu. Nebud na nom zavisla.
2. Ulohy v domacnosti si rozdelte aj ked tu pracu mas rada. Ako si ho naucis tak bude cely zivot. Nerob mu matku ani upratovacku. Bud partnerka.
3. Dovod preco si sa vtedy odstahovala? Porozmyslaj co sa odvtedy zmenilo..
4. Prestan riesit omrvinky a ries dolezitejsie veci. Dieta ti bude mrvit dlhe roky, co budes potom robit? Budes kopka nervov a nahanat muza aj dieta s metlou?
Hakliva na omrvinky? Toto ta naserie? Podla mna riesis banality, podstata ti unika
@liv1 Napisala som omrvinky ako priklad a tu aa ich kazdy chyti…nerobim paniku pre par omrviniek… ale ide o princip je dospely chlap tak snad po sebe uprace nie??? Aj detu ucime po sebe upratat…a ked je cela dosla kuchynska od rožka natrusena ako to krájal, nozík spinavý na doske atd…tak neviem či by kazda bola spokojna
Nervy pre to mám aj na seba lebo ja to vyklinujě všetko a tym mi dava najavo ze si neváži ani to…ze tak počkaj moja priatelka upratala tak ked jem po sebe spracem a utriem…
Mozno by to upratal trocha neskor. Len ty od nervov to asi rychlo po nom spraces, lebo ti to trha zily. Netrtos tak kvoli poriadku, dvaja ludia nemozete urobit nejaky extra bordel.
postupne by som si odnášala svoje veci......a na Vianoce možno zistí,že bude sám....
@0silvia0 Tak to zas neprehaňajme…ja mam veľkú trpezlivosť… takže ja nie som nejaká tyraňa za bordel… už som skúšala niekoľkokrát to nechať tak čo sa stane…niekoľko dni..😀 a výšledok? “Čo si to nespratala?” 😀 poviem mu ze je to tvoja robota a on “kolko ja po tebe pratam”…😀😀uhm no dobre neviem čo…skladá veci zo sušičky to ano😀to je upratovanie
no veď keď sa takto smeješ,tak zjavne ti to nerobí problém,rob mu slúžku aj naďalej,naďalej kupuj veci do JEHO bytu,naďalej sa staraj o JEHO byt....
@subartic zaujímavé, podľa toho všetkého by som mala žiť šťastne až kým mezomriem s ex, lebo ,,nespite s mužmi s ktorými sa stretávate minimálne 3 mesiace, ideálne pol roka. Nesťahujte sa k nemu len tak, neperte mu , nevarte mu , nebude si to vážiť, bude to brať ako samozrejmosť,,
Nevyspala som sa s ním viac ako 3m, nenašťahovala som sa k nemu, neprala som na neho a po 2r som zistila, že celý vzťah je na figu a zrušila zásnuby. Bolo to najlepšie rozhodnutie môjho života.
Naopak s mužom som porušila všetko čo si hore napísala (až má sťahovanie)a sme spolu šťastní dvadsať rokov
@rozculena to bolo len vysvetlenie lebo už je tu zo mňa nerváčka za upratovanie…tak som to poňala na správnu cestu…on chce aby sme isli do vlastného… len on mi povedal no vsetko sa neda i svadba i byvanie…jasne neda sa vsetko…nebyvame pod mostom takze svadba byt moze a neskor sa poriesi byvanie…ine
O co vsetko sa mu staras? A preco?