Pozývanie na oslavu

16. jún 2024

Keď máte oslavu narodenín v kruhu najbližšej rodiny pozývate vy ich alebo čakáte, že sa iniciatívne budú zaujímať kedy bude oslava? Ide o to, že svokor má dnes narodeniny, zavolali sme mu, že zagratulujeme a zistili sme, že je urazený lebo vraj včera mal oslavu a my sme neprišli. Ale nikto nás nevolal. O žiadnej oslave sme nevedeli. Je pravda, že doteraz sme sa vždy nejak predom prirodzene dohodli. Zaujímali sme sa skôr, že kedy bude oslava, keď mal mať niekto sviatok. Kedže máme množstvo aktivít, tak aby sa zariadime. Ale ani vo sne by mi nenapadlo, že zorganizujú oslavu, na ktorú nás nepozvú a potom budú ofučaní, že sme neprišli. V mojej rodine sme zvyknutí, že oslávenec pozýva na oslavu, ale svokrovci tvrdia, že kde sme to videli, aby sa ponúkal ten čo oslavuje nech mu prídu zagratulovať. Muž nerieši, flegmatik, že ich to prejde, ale mne to hlava neberie.

muchotrafka298
16. jún 2024

Toto kto kedy videl, ze sa maju hostia vypytovat, kedy je oslava? Oslavenec predsa sam pozve toho, koho na nej chce mat. To mas mat akoze doma vestecku gulu a pozriet, ze ci nahodou v ten den nema svagrina oslavu menin, svokor narodenin alebo susedov Ferko detsku party?

ninusa221
16. jún 2024

Nechodí k nám ocinova strana len maminina plus susedovci vždy sa dohodneme pozývame my. Keď sú len meniny väčšinou príde niekto spontalne zagratulovať len tak. Keď máme okrúhle oslavy kde je už celá rodina robíme pozvánky.

thereisabear
16. jún 2024

Mal vás pozvať. A tiež je nezvyčajné, že oslavoval dopredu.

gribka1
16. jún 2024

U nás je to tak, že si zavoláme, že kedy máme prísť zagratulovať a takto nejako sa určí termín oslavy. Ak sme zvyknutí, že niekto proste neoslavuje, tak individuálne podľa toho o koho ide, jednoducho v deň narodenín zavoláme, alebo ideme na návštevu.

januska12323
16. jún 2024

A vy ste ako mali vedieť, že bude oslava? Keď niekto organizuje oslavu má na ňu pozývať a nie čakať komu napadne sa zastaviť presne v čase oslavy.

lindous
16. jún 2024

U nás, pokiaľ nejde o väčšiu oslavu jubliea v reštike napr., väčšinou oslavuje viac ľudí, ktorí majú sviatky pri sebe naraz a proste sa to tak nejak spoločne dohodne na vtedy, kedy všetci môžu... ale teda v tomto vašom prípade tú ich reakciu ani mne hlava neberie, obzvlášť keď oslavoval dopredu, to ste naozaj nemohli tušiť, ale vlastne súhlasím s manželom, že asi to len nechať vychladnúť a nabudúce sa teda vždy dopredu spýtať

minesasubu
16. jún 2024

My máme na messengri zriadenú skupinu (členovia rodiny cca 25-30 ludi) kde si píšeme čo a ako , gratulácie narodky meniny, občas tam pridáme fotku takže ak sa niečo deje tak tam sa to dozvieme
syn bude mať čoskoro oslavu a napíšem tam oficiálne pozvanie ale aj tak ešte každému zvlasť napišem či prídu ....
a je svokor tiež flegmoš? a kto tam všetko bol na oslave ? dosť divné dufam ze ste sa ozvali ze Vás nikto nepozval

rorino
16. jún 2024

Ak je to oslava,pozýva oslávenec.Iba ak sa oslava nerobí,ohlasime sa ,kedy môžeme prísť pogratulovat

morusha
16. jún 2024

Odkedy sa narodeniny oslavujú dopredu???V našej rodine také neexistuje, vždy až po alebo v deň narodenín. Toto je vyslovene chyba na ich strane.

deti95060810
16. jún 2024

na narodeniny sa pozýva, na meniny sa chodí...
tiež si myslím že mohli vás svokrovci pozvať.

deti95060810
16. jún 2024

@morusha poznám ľudí čo im je to viac menej jedno a oslavujú aj dopredu....nie zas týždeň , ale 2 dni v pohode.

morusha
16. jún 2024

@deti95060810 Sto ľudí, sto chutí ....ale oslavovať narodeniny, ktorých som sa ešte nedožil je pre mňa nepochopiteľné🙈

cacianka
16. jún 2024

@deti95060810 ale v tom prípade by mali pozvať. Takto mal vedieť že mu zagratuluju v deň narodenín, ak bola išla vopred, mali pozvať

vkatush
16. jún 2024

Moja strana rodiny, máme rodinný chat, kde si pravidelne píšeme, posielame fotky a riešime aj takéto pozvania. Či už v štýle "kto chce, môže prísť na meninový koláčik a kávu" alebo aj honosnejšie "slávnostne pozývam tam a vtedy na toto a toto".

Z manželovej strany ak niekto robí oslavu, tam normálne zavolá, že by nás rád pozval. Ak niekto nerobí oslavu, v deň sviatku zavoláme a buď len zablahoželáme alebo sa nahlásime na návštevu.

Tak to chodí medzi civilizovanými a vychovanými ľuďmi. Tiež by som bola ako manžel. Keď sa odfučia, oni sa ozvú 😁

mili2016
17. jún 2024

My vždy pozývame, prípadne sa dopredu opýtajú či budeme niečo robiť.