Ahojte,
vyberáme meno a veľmi sa nám páči dievčenské meno Elisa. Čo nás potešilo ešte viac, že sa nachádza aj v SK kalendári a meniny má 20.7.
Čoho sa však chceme dopátrať je jeho význam. Pozerali sme aj zahraničné weby, ale veľa významov sme k nemu nenašli. (http://www.sheknows.com/baby-names/name/elisa) Na Slovensku uvádzajú význam "Boh prisahal".
Neviete náhodou o tomto mene viac?
Ďakujem 🙂
Ahoj, aj my máme Elisu ☺️v ktorom kalendári je písaná lebo zatiaľ som ju videla len na nete v tom rozšírenom, potešilo by keby ju dopísali aj do normálneho kalendára 😉
a co este hladas k tomu menu, ked poznas vyznam? 🙂
Ahoj, nie u nás nemali s tým žiadny problém
Krásne meno, zatiaľ je u nás jasným favoritom 🙂 tak snáď ani s meninami nebude problém
@colourblind ahoj aj my máme Elisu a význam poznám tiež,, Boh prisahal'' ale zaujíma ma, že v ktorom slovenskom kalendári je lebo zatiaľ som ju nevidela iba online v tom rozšírenom, ďakujem 🙂
@sisisi1236 podľa neho oslavujeme 🙂
@lenocka010 ano! 😀 Tento rok pridali Elisu do slovenskeho kalendara a oslavovat bude 7.10. spolu s Eliškou 👍🙂
@sisisi1236 super 👍
Áno tento rok ju pridali do nášho kalendára ku Eliške 👍☺️ Tiež máme Elisu a doteraz sme oslavovali 20.jula, čiže dnes by bola oslava, ale od tohto roku už budeme oslavovať 7.oktobra 😊
@ema22270 my mame doma uz takmer 4-rocnu Elisu 🙂 Volame ju Eli, ale aj Elinka, ked bude vacsia tak aj Lisa ako odvodenina sa mi paci, ale najkrajsie je aj tak v zakladnom tvare Elisa ☺️
@ema22270 voláme ju zo S a odvodeniny používame Eli, Elis, Elinka, Elisenka keď bude väčšia tak už bude Eli, Elisa 🙂 ale stalo sa, že zo začiatku ju niekto volal zo Z ale opravili sme a uviedli že ona je proste Elisa so S a aj sa tak vyslovuje 😉 naša má už 6 rôčkov a má dvoch bratov Marko a Matias 🙂
@sisisi1236 ďakujem pekne, je to naozaj krásne meno a netradičné, premýšľala som aj nad Eliškou, keďže by som chcela dať meno na E ale keď som zistila, že aj Elisa existuje, tak sa mi viac páči, lebo Eliška je momentálne veľmi používané.
@zuzika44 tak to je super, že so S lebo aj mne to tak pasuje vyslovovať, my máme syna už, volá sa Igor (4 roky mal) a má meno po manželovi, a voláme ho Iči, Ičko, v škôlke Igorko. Ale myslím, že málo je detí momentálne, ktoré sa volajú Igor 🙂
Takže meno som chcela dať na E zas po mne aspoň, lebo som krstená Emília a to nechcem dávať a Ema nie (mňa len tak volajú), lebo tých je asi najviac teraz na Slovensku. 😄
ak si aj v nemcine zdatna, tak pozri tu.. ( inak google prelozi) .. a ano je to v tom zmysle ze " ta, ktora je Bohom uctievana "..
http://www.baby-vornamen.de/Maedchen/E/El/Elisa/