Ahojte, poznate niekoho vo svojom okoli kto sa vola Krispin? Moj syncek ma take meno, je aj v slovenskom rozsirenom kalendari, meniny ma na Aurela 25 oktobra. Lebo niektori na mna pozeraju ako z hrusky keby som spadla, ze co je to za meno. Popravde neriesim. Len chcem vediet ci su aj nejaky Krispinovia na Slovensku.
moja suseda ma krispina..narodil sa tento ok..resp.na silvestra
nie nepoznam, jedineho co viem ze je krispin tak hanychovej-pracharovej
je to velmi pekne meno...
budem blba (bez urazky tohto mena) ale ja tak nadavam doma....ked cosi vyvedu detvaky tak poviem" krišpín dolina"..... a to uz vedia ze je zle 🙂
U nas sa tak hovorilo trpaslikom alebo skriatkom🙂 to bolo pod ty krispinek...neviem ci by som dala svojmu dietatu take meno...deti v skole sa mu budu smiat,vedia byt zle..
Kamaratka z Prahy tak vola syna. Velmi pekne meno. Popravde,vobec by som neriesila ake ma dieta meno. nie je nic horsie ako tie kombinacie typu Vaness alebo Nicolette a potom echt slovenske priezvisko napriklad ,,Dubakova,, 🙂 dnes si dava kazdy ake meno chce. a myslim ze tvoj syn ma jedinecne a krasne 🙂 keby bol starsi mozno sme aj rodina mohli byt 🙂
nepoznám, ak nerátam Hanychovú... ale bez nejakého rýpania by ma zaujímalo, ako ho oslovujete, či normálne jeho menom, alebo nejak inak, lebo nič ma nenapadá...
hmmm...aj my pouzivame viraz krispin dolina som prekvapena ze je to meno mne osobne sa nepaci uznavam skor slovenske tradycne mena nemusim sa potom bat ze niekedy sa bude moje dieta hanbit.
ahoj,ano poznam mame synceka 8m,ja uz som ta registrovala skor v nejakej teme o menach asi sa nam pacia rovnake mena lebo sme zvazovali aj jonas 🙂 ale krispin sedel viac k priezvisku.tiez na nas niekt.ludia kukaju ze co je to za meno neriesim,nam sa paci.a viem ze niekde asi na orave tak to pouzivaju ako spojenie ze jezismaria tak krispin dolina 🙂 nieje to nadavka skor hromzenie a je este aj nejake pesnicka krispin dolinecka...
nepoznam,ale krasne vynimocne meno . mam rada mena,ktore nie su v kazdej druhej domacnosti
mne osobne sa take meno nepaci...som skvor za tradicne az nove .. myslim ze ja by davala dietatu meno s ktorym bude mat jednoduchsi zivot
jedine sialena hanychova ma take meno. a neviem co sa divite, ze na vas tak pozeraju. ved kolko kryspinov poznate vo svojom okoli, alebo kto z rodiny sa tak vola. divne meno. aj u nas je to nadavka. a to mate syna este maleho. v skole sa mu budu akurat tak posmievat, ze ake ma meno.
Tak toto ti tvoj syn nikdy neodpusti ako si ho pomenovala
prvy krat registrujem toto meno teraz....takze sa nediv ked niektori na teba oci vyplestia, ja by som tiez vyplestila a mozno by som sa aj zasmiala, ze co to za meno :D nepocula som este, fakt
Prvý raz počujem, nedávala by som take meno
ano herečka Zilkova , alebo jej dcera 😀
nepoznám, ale mne sa páči 🙂 .. my máme Eliáša 🙂 tiež sa tu tak nevolá veľa detí.
hanychova ma syna s takym menom ale pise sa Kryspin s ypsilonom
dieťa bude celý život trpieť a nečudujte sa, keď si ako dospelý meno zmení. to nie v zlom, ale niekedy chcú byť rodičia až príliš originálni a nemyslia na dôsledky pre svoje dieťa. a nieže sa naňho budete hnevať, ak sa mu meno nebude páčiť a bude trpieť. poznám z vlastného blízkeho okolia, že si človek zmenil meno, lebo sa mu od detstva vysmievali. deti vedia byť veľmi kruté, rsp. úprimné.
aaaanoooo 😀 syn Agaty Hanychovej 😀
Nepoznam v okoli take meno, ale uz na prvy posluch sa mi velmi paci, takze by som bola len rada keby sa rozsirilo 😵
Znie mi originalne a chytro, ci uz pre chlapca alebo aj chlapa - tata.
Kukla som do online databazy mien, slovesnka takato databaza neviem ze by bola, ale tak aspon v Cechach a tam ma toto meno za posledne roky 29 deti v podobe s tvrdym "y" a jedno dalsie v podobe s makkym "i".
Pucicov oci si nevsimaj, su to zabedneni ludia, ktori povazuju za normalne len to co sa okolo nich obsmieta 100x denne, inak su nesvoji, nakolko maju zrejme dojem ze im nieco unika. Tak ich dokaze vykolajit ked nahodou nejake meno este nepoculi, tak to preboha nemoze byt normalne meno, panenko skakava, z tolkej bezradnosti uz ine nevedia nez ze sa bud pohorsuju 😖 , smeju 😝 alebo tie oci pucia 🙄 .
A ako vzdy hovorim v podobnych diskusiach, neboj sa, medzi detmi je uz momentalne tolko netradicnych mien, ze v skole ci na ihrisku medzi detmi to je uplne OK, z vlastnej viacnasobnej skusenosti. 😎
moja kamoška ma Krištofa aj druha a ked su zli hovoria im Krišpín 🙂 okrem Hanychovej je v CZ dost rozsirene ....
Nie ale poznam querubina😝😝😝
hm, keby som dala synovi take meno, tak budem ocakavat, ze na mna budu pozerat a nebudem sa tomu divit. Budem vediet, ze okolie si bude musiet zvyknut a vzdy, ked to budu pocut cudzi, tak asi sa nezaobidem bez divneho pohladu. Toto urcite velmi dobre vies. Ked si si to vybrala, tak to ber ako sucast. Mne sa to meno tiez nepaci.
...keď si tak teraz spomeniem, aká nespokojná som bola, že som Laura. Nezávidím tvojmu synátorovi, sama som si prešla tým, že mam "nezvyčajné"meno. teda, pred xy rokmi bolo
Prečo vyberáme deťom mená ktoré im v detstve komplikujú život? 😠
Ja tvrdím, že každé meno je pekné, keď sa pekne povie. Áno, dnes je to nezvyčajné meno, no možno o pár rokov to tak nebude, tak to chodí. Moji synovia majú bežné slovenské mená, majú ich preto, lebo sme to tak chceli a cítili. Neriešila som, či sú také mená v okolí, hlavne pri staršom, keďže vtedy sme ešte nefičali na nete. A sú na strednej v triede šiesti Patrikovia. Môj syn sa určite medzi nimi nestratí. Každé dieťa je jedinečné. A je na Vás rodičoch, aby svoje meno mal rád, aj napriek reakciám okolia, ak budú negatívne. A deti v škole? Tie sa dokážu smiať aj z úplne iných dôvodov, než je meno...
nema agata hanychova krišpína??? 😀 😀 😀 😀 😀