Ahojte dievcata.
Chcem sa Vas opytat ked ste mali civilny sobas na matrike,ci ste pred obradom isli po pozehnanie od rodicov?viem je to tradicia pozehnat manzelstvo,ale ci je stale nutna a ci staci suhlas aspon z jednej strany teda nevesty.
? Nie je to vôbec nutné, je to na dobrovoľnosti. Akože nie je to nejaká povinnosť pre uzavretie sobáša, proste je to milá tradícia a robí sa zväčša pri o dobierke.
A nerozumiem, aký súhlas nevesty, k čomu? Aby ti dovolili ísť po požehnanie? Alebo azda k sobášu? Ci aký?
@katkapadysakova čo žiješ v 15. storočí?
To nie je nutnosť, ale zvyk, tradícia. Pokial máš 18+ tak nikoho povolenie nepotrebuješ
@katkapadysakova my sme to nemali, to je taka lutostiva scena. ale potom v ramci programu bolo cepcenie a prisli nejake zienky, ktore mali nejaky nacviceny obrad a v ramci neho bolo podakovanie mame. ale taku klasicku odobierku sme nemali.
my sme mali civilny a nic z toho ,co spominas, sme nerobili a ani suhlasy si nepytali. Len sme vyjadrili svoj suhlas pred matrikarkou 🙂
My sme mali cirkevný a nič takéto sme neriešili. Mne by prišlo nedôstojne, aby si ma moj manžel pýtal od rodičov. Čo som majetok? Ako, možno niekomu to príde, ako milá tradícia, ale povinné to určite nie je.
Si dospelá? Tak od nikoho povolenie nepotrebuješ, keď si nepýtal požehnanie na prvý sex, tak ani k tomu nepotrebuje 😉😋
Nie nemali sme žiadne požehnanie. Obaja sme ateisti, byvali sme spolu a mali sme okolo 30 rokov, takže v tom veku ozaj žiadne dovolenie ani požehnanie od nikoho nepotrebujeme. Rodičom sme len oznámili, že sme sa zasnubili a kedy bude svadba.
Spravte si to ako chcete
@katkapadysakova mala som civilny sobas, pani z OU mala potrebu trepat nam doň kadejaké tanečky, o. i. aj podakovanie rodicom, tak sme ju rychlo schladili, ze si neprosime. A aky suhlas myslis?
my sme mali doma niečo ako poďakovanie a odobierku. Ale určite to nie je nutné, súhlas nemusíš mať ani od jedného z rodičov.