Posielali ste oznámenie, že svadba sa už konala?

14. feb 2022

Je niekto kto poslal iba oznamenie ze svadba sa uz konala? Nechceme ziadne velke halo a skor ide o formalitu, len premyslam ci to nie je take blbe sirsej rodine len oznamit po. Chceli by sme len rodicov a surodencov.

cacianka
14. feb 2022

Robí sa to úplne bežne.
Pred svadbou pozves iba koho chces, po svadbe môžeš poslať komu chceš

mariba77
14. feb 2022

Ahoj, my sme sa tak vzali.. v nedeľu sme prebehli rodinu a známych, doniesli oznámenie a výslužku (dávali sme každému krabicu koláčikov a fľašku)... Nikto sa nesťažoval, brali sme sa minulý rok, počas pandemickych obmedzení, mohlo byť 30 ľudí, a nech sme chceli, ako sme chceli, proste by sme do toho počtu nevošli... Tak boli len svedkovia ... Za mňa to blbé nebolo, aj manžel s tým bol ok, on nie je ten typ, na veľké žúry množstvo ľudí, obaja sme skôr samotárske osobnosti... My sme sa dokonca vzali natajmo po 13 rokoch, mnoho ľudí nám to ani nechcelo veriť 😂

7lenka11
14. feb 2022

áno, moja kolegyňa to tak urobila.. na svadbe mala asi 15 ľudí - len rodičov, súrodencov a ich partnerov/deti.. pár dní po svadbe rozposlali kamarátom, kolegom a ďalšej rodine oznámenie v štýle, že by sa chceli podeliť o radostnú správu, že vtedy a vtedy uzavreli manželstvo.. a nikto to nebral negatívne, proste zobrali to ako hotovú vec,,

domireb
14. feb 2022

My sme capli na facebook, keď bolo po "paráde". Na svadbe sme mali rodičov, súrodencov,nám to úplne stačilo. Rodina si to medzi sebou rozniesla aj tak, netrebalo ani formálne oznamy, že už je po, ja by som do toho nešla, nevidím v tom zmysel.

petkasaurus
14. feb 2022

Moj sen mat taku svadbu, aj polovicka by bola za, len on sa bojí reakcie ostatnej rodiny a kamosov, aby sa neurazili.. Ach jaj, snad ho este ukecam.

autor
14. feb 2022

Presne toto riesime, aby to bolo podla nas ale aby sme aj ostatne vztahy nejakl nenastrbili 🤔 idealne mat svadbu v case covidu kedy sa da na toto vyhovorit a spravit podla seba 🙂

nicollette332
14. feb 2022

a naco sa vyhovarat a prisposobovat sa neviem akej rodine a kolkym ludom. vsak je to vas den, nebrala by som do uvahy nikoho a spravila si podla seba.

andrea_prestastna
14. feb 2022

Ja by som neposielala nic, ked nato pride rec tak poviem osobne inak by som to nerobilal, my tiez chceme ist len na urad a dvaja svedkovia, potom zavolam moju mamu na obed a poviem jej to tam, nechcela som nikdy ceremonie okolo toho a rodinu co aj tak sa spolu neznesie , naco, ma to Byt nas den a nasich deti spolu a ine ma nezaujima

ajka0207
14. feb 2022

Mne osobne by to bolo ľúto keby som tvoja rodina že som ti nešla na sobáš. Pokiaľ to pandemicku opatrenia dovolia, tak prečo tam nikoho nechceš? Ale ak nechceš tak naozaj jedine povedať po, inak nemáš istotu že niekto nepríde.

patka06
14. feb 2022

Už to bude 16 rokov, tiež sme mali oznámenia, ktoré sme rozdali až po svadbe, potom sme urobili ešte posedenie s pár priateľmi a bolo vybavené. Nikto sa neurazil.

andrea_prestastna
14. feb 2022

@ajka0207 mne napriklad by to vadilo mat celu rodinu pokope ked sa neznasaju, bolo by to falosne uplne a to nepotrebujem, urcite aj mojej sestre to bude luto ked sa to dozvie ale je to moje rozhodnutie tak nic ine jej neostava, ja chodim na svadby uplne nasilu a idem prva domov nemam to vobec rada

sivana09
14. feb 2022

Ano, my sme nerobili predsvadobne oznamenia, iba posvadobne rovno s fotkou zo svadby.. a to bolo 6 rokov dozadu :D na svadbe sme chceli (a mali) len rodicov a surodencov

ajka0207
14. feb 2022

@andrea_prestastna ja nehovorím o svadbe ale o sobáši. Prísť zagratulovať pred kostol. Ja teda chodím aj kamarátkam ktoré mi oznámia že sa berú a podľa mňa je to milé, neviem si predstaviť že by ma to obtazovalo. Však jasné keď nebude hostina tak nebude, to nechýba ani mne.

andrea_prestastna
14. feb 2022

@ajka0207 mne to nechyba aby mi dosli zagratulovat ja v kostole nebudem urcite nikdy stat a na urad nikoho volat nechcem, chcem to mat sukromne s mojim muzom a vobec mi to luto nieje ze vonku nebude huf ludi tlieskat a davat mi kvety, kazdy ma inu predstavu

bolarazjedna
14. feb 2022

moja šéfka sa tak vydávala. Ona mala už aj ročného synčeka, na svadbe okrem dieťaťa mali iba pestúnku a 2 svedkov, nikoho iného, potom poslali oznámenie rodičom a ostatným /nemajú zlé vzťahy, len proste to takto chceli, mne by to bolo nepredstavitelné, že rodičia sa to dozvedia až po/. U nich jedine jej sestra na nahnevala, ale aj tá skôr za to, že nedostala zvlásť oznámenie, ale spoločnú s rodičmi, keďže s nimi bývala po rozvode.

autor
14. feb 2022

@ajka0207 presne ako tu spominaju niektore baby, sme proste take povahy ze nam sa stacit radovat spolu v uzkom kruhu, nemame radi byt stredobod

autor
14. feb 2022

@bolarazjedna tak by som to chcela ja, ale rodicia by to nerozdychali 😌

andrea_prestastna
14. feb 2022

Ano kludne to urob podla seba ak budu frflat povedz ze na dalsej svadbe uz budu😂

ajka0207
14. feb 2022

Tak v takom prípade by som to neoznamovala vôbec, načo?

vilma7
14. feb 2022

Kamarát sa ženil na Miami, okrem svedkov tam nebol nik a všetkým známym, ako aj rodine a rodičom to oznámili po, teda listom do schránky (ani len nie osobne). Potom bolo, že spravia aspoň obed a tak, ale asi k tomu dopodnes nedošlo a obaja rodičia mu u zomreli.
Ja som sa zas na svojej svadbe necítila vôbec ako stredobod, mali sme asi 60 ľudí a bolo to úplne super.

mirka612
14. feb 2022

Ahoj.. tiež nad tým rozmýšľam.. zrovna dnes sme boli na matrike o termín ... Môžeš mi prosím poslať súkromnú správu ? Lebo ozaj sa s tým nemám ani o kom porozprávať keďže to tiež chceme len zo svedkami

sima1415
14. feb 2022

My sme mali len svedkov a po sobáši sme doniesli rodine koláče a víno , a zvyšok sa to dozvedel z FB

opica
14. feb 2022

Ano. Brali sme sa vo vegas sami dvaja, potom vsetci dostali oznamko a bolo vela vela zurok cele leto. Aj ked je to uz 15 rokov, stale to pokladam za super a vsetci to v pohode zvladli.