Poraďte pekný darček pre chlapčeka na prvé sväté prijímanie

27. okt 2024

Ahojte potrebujem vymyslieť nejaký pekný darček pre chlapčeka. Aké veci sa zvyknú kupovať chlapcom na prvé sväté prijímanie ? Chcela by som šperk, aby ho mohol nosiť aj teraz aj aby mu ostal do dospelosti. Neviem či je lepšie kúpiť náramok alebo náhrdelník. Alebo mu mám darovať niečo iné než šperky ? Čo ste kupovali chlapcom vy? Ja nemám prehľad, lebo zatiaľ sme v rodine na prijímaní mali iba dievčatá a tie dostávali šperky. Netuším čo by bolo vhodné pre chlapca.
Ďakujem za rady 😊

faasx
27. okt 2024

Tak pre chlapcov je to buď jedno alebo druhé. Buď retiazku s príveskom, alebo náramok, alebo existujú snurkove naramky pre šťastie , červená/čierna a na tom je buď anjel, kríž, iniciály.. podľa toho koľko chcete minút. A či sa vôbec oplati, ak je mladý. Aby zas neroztrhol nejaku drahšiu vec.

thereisabear
27. okt 2024

A chce nosiť šperk? To si vopred zisti.
Dávala som retiazku s krížikom, ale skôr to bolo na pamiatku a vopred som sa pýtala rodičov. Ak by chceli kolobežku alebo nový mobil, tak kúpim to. Teraz už deti dostávajú všeličo.

tortelinka
27. okt 2024

Môj syn dostal pogo tyč, šperky nemusí

kacena4
27. okt 2024

ak rad cita tak ilustrovanu bibliu

matkahelka
27. okt 2024

Urcite by som dietatu nekupovala sperk. nosit to nebude. bude to stat v skrinke. je to prezitok davnej minulosti, zlato na prve svate ako pamiatka. co ma dieta z nejakej pamiatky a ze to stoji v skrini. kup to, co dieta chce. alebo daj peniaze a rodina kupi nieco hodnotnejsie. mojej dcere sa na prve svate poskladali na jej prvy mobil. my sme kupovali synovcom, jednemu kopacky ake chcel, druhemu sme prispievali na PS4.

autor
27. okt 2024

@kacena4 vieš nejakú konkrétnu pekne spracovanú poradiť?

autor
27. okt 2024

@thereisabear práveže on nosí rôzne náramky aj hodinky

zuzanaete
27. okt 2024
janka1011
27. okt 2024

Chlapcovi by som šperk nikdy nekupovala. Nepoznám jediného chlapca, ktorý by to nosil, len čo to stojí na pamiatku v skrini. Dnes už ani dievčatá moc šperky nenosia, nieto ešte chlapci. Ešte tak nejaké smart hodinky by mohli mať úspech, ale to je najlepšie keby si vybral sám. Najlepšie je, keď dajú všetci peniaze a kúpi si nejakú hodnotnú vec, ktorú si ináč nemôže dovoliť.

suptdi
27. okt 2024

Náramkové hodinky...

fido69
27. okt 2024

Zlatú mincu (novorazbu) napriklad Dukát 1915 (3.49g cca 300€) alebo zlatú 10 korunu 1912 (3.38g cca 250€). Kúpiš napriklad v záložni za cenu zlata. 😉

nevenka
27. okt 2024

Nas dostal zlaty privesok - pismenko V podla mena, krizik uz mal, aj retiazku a do kostola v nedelu a na oslavy to nosi. Paci sa mu to. Potom hodinky od starkych a od nas aj tuto seriu knih:
https://www.martinus.sk/758021-kralovski-bojovn...
Stale sa k tomu vracia. Nemusi mat xy Biblii 😁.