Ahojte zeny :D neviete mi poradit niejake pekne zahranicne meno? Vdaka 🙂
ide o to, ci pre dievca, chlapca alebo morciatko ci psika 😉
bola som posledne v porodnici s babou, co mala Leylu, ale jej manzel bol Arab a tam to uplne sedelo aj k priezvisku. aby z toho nevysiel patvar stylu Zoe Kvasnicova alebo Paris Hruskova, lebo aj take som ucila 🙂
@margarita ja s tebou uplne suhlasim nie je nic horsie ako Jessica Novakova a podobne...ja mam zahranicne meno a mam k tomu kratke slovenske, ja si neviem predstavit, ze by som mala exoticke meno aj komplikovane priezvisko ucitelky na skolach uz mali horor pri mojom priezvisku
Som nazoru, ze meno je pre dieta a na rodicov, aby oni zhodnitili co a ako a nehladali meno na fore atd... proste musi sa hodit aj k priezvisku, ale pacit sa hlavne rodicom a sediet dietatu, ze ked sa na neho pozriem, ano viem, ze to je napr. adelka....
suhlas s @margarita treba ladiť meno s priezviskom....ja neodporučam napr. dve krstne mena...nezmestili sa nam do kolonky v triednej knihe 😝 😀 😀 a aj tak sme dieťa oslovovali len jedným menom....kým človek vysloví ALexandra Mária....tak uz ani nevie čo chcel vlastne povedať...
A to populárne meno Mia....vzdy mi pripomenie maminho kocura.. 😀
Npar. Rebeka ...to sa mi celkom páči z tých ,,zahraničných,, 🙂
@sardinka335 ked ty vravis o kocurovi Mia sa vola pes mojej kamosky 😀
@sardinka335 ked male deti este nevedia dobre povedat "R", tak si ho casto nahradia hlaskou" J" a potom uz meno Rebeka neznie tak pekne 😀 Sice je to docasne, ale moze sa to tradovat zo skolky do skoly atd. 😀
existuje kniha "Meno je vas osud" od Camila Karolinss, maju to v Martinuse, na www.martinus.sk, alebo je mnozstvo stranok, ktore poradia pri vybere mena, napr. "www.mojosud.sk/?charakteristika-krstnych-mien" alebo "www.numero.sk/data/clanky/12007.pdf" alebo "http://plnielanu.zoznam.sk/c/2417/osud-a-vase-m... a podobne, a z vlastnej skusenosti: moj prvy syn ma zahranicne meno a aj tak ho vsetci u nas volaju slovenskou verziou jeho mena, a zahranicne meno pouziva len v oficialnom styku a v cudzej krajine a to sa lisi len dvoma pismenami
@margarita suhlasim. niekedy mi rozum stoji nas kreaciami zahranicne meno a ciro slovenske priezvisko. az to usi trha.
@sardinka335 moje deti maju dve mena, jedno slovenske ale univerzalne a jedno zahranicne univerzalne, aby nezabudli na korene. maju aj zahranicne kratke priezvisko a mala bez -ová. madarske priezviska s -ová su cista katastrofa. ale pri detoch pouzivame len jedno meno. aj ked, samozrejme, vedia, ze maju dve. aj v skolkach sme to vzdy nahlasili, aj v skole, ze o co ide, ze to meno jedno nepouzivame, ze je to len aby nezabudli, co im koluje v zilach. zvlastne, viem. ale pride mi to stale lepsie ako tvoj priklad, ze musis oslovit dieta obomi menami a este ma napriklad aj dlhe priezvisko. Alexandra Mária Mastihubová, tak to je nieco. moje deti maju dvojslabickne meno aj priezvisko. cize kratke a prakticke. nasi mi hovorili, ze mi chceli dat meno veronika, ale mame dlhe priezvisko a ze ked si to napisali a vyslovili, ze nekonecne 😀 tak mi dali tiez kratke meno.
ono sa to nezda, ale toto su tiez veci, nad ktorymi treba rozmyslat. lebo kym taky prvacik napise svoje dlhe dve mena a dlhe priezvisko, chudatko...
Pre dievca: Ghilena, Jasmine, Sophia, Eileen, Ava, Abigail, Moira, Alma. Pre chlapca Egon, Evan, Ian 😀
Mne sa paci Grace, Amy Abygail alebo Lea Karolina Dorotka Emma Lilien Rebeka alebo Magdalena tie klasicke
Alebo Sofia Vanessa Lenka Alebo Syntia tak ake si si vybrala
u mna najvacsi favorit Jasmina
Booože...to je čo zoznam mien z cigánskej osady??? Syntia, ....Abigail... 😀
Sofii je plná riť s prepáčením to iste aj Emiek...Lily....Ale kazdemu ,,jak je libo,,.
mne sa paci Jade, ale vyerame take aby sa citalo zhruba rovnako dvojjazycne.
@sardinka335 este ten tvar. nie Cynthia ale Syntia.. to mi pripomina syntophyllin 😀
sofii je vela, emma, ella, mia, zoe, na kazdom rohu to pocujem. ja mam lauru, ale ked pocujem, ze jej hovoria larika, laurika, ide ma rozhodit. proste je laura, maximalne jej povieme lola alebo nase privatne prezyvky, ale verejne a vseobecne chcem, aby jej hovorili laura.
@sardinka335 pripadne podla aktualneho serialu 😀 😀
ja by som asi dietatu moc zahranicne meno nedavala, ved je kopa peknych slovenskych
@rainyafternoon Keď som si prečítala Ghilena, tak mi hneď napadlo "Zhúlená" a rovnako aj tie ostatné Ava - čistiaci prášok na záchody a vane, Abigail abi...čo?, Moira - dik more, Alma - to je od Alma - Ata? ☹
Hrôza. Ako tu už niekto napísal - ako z rómskej osady. Chúďatká tie detičky.
preco zahranicne meno ked slovenske mena su take pekne??
@moonshine1 ja s tebou uplne suhlasim, slovenske mena su pekne a ja svojim detom urcite dam slovenske meno
@katykis Velmi ma tesi tvoja potreba sa vyjadrit a vsetko okomentovat. Preferencia v otazkach mena je vec osobneho vkusu, ktora je ovplyvnovana celou radou faktorov. Aby som to vsak pre teba zjednodusila - vidiet, ze zijes v hraniciach maleho slovenskeho mesta 😀 Peace 😎
Mňa šokuje, že niekto príde ohľadom mena na fórum a pýta rady 🙂 . Veď si zapnem google a hľadám..to už naozaj ľudia sú dnes takí leniví prípadne nepraktickí?
A čo tak Karlotta/Carlotta?
Sandokan?