Ahojte,
Viete mi poradit nejaky fajny darcek pre velmi nabozensky zalozenu svokru? Co by vas potesilo ako krestanov? Ja nie som veriaca a ani to nesledujem, tak neviem co take zaujimave v tomto svete fici🙂)
Chcem jej naozaj spravit radost (ziadne sosky ale)
Dakujem
Napadá mi predplatné nejakého krestanskeho časopisu, knihy, ak rada číta alebo DVD s nabozenskymi filmami. Skús ich do tých nabozenskych obchodov, tam ti určite ochotne a dobre poradia.
Podľa mňa by som jej náboženskú vec nekupovala tam nemáš veľmi na výber jedine ten zájazd. Ale možno niečo také jemne ako aroma lampu, krásny čajník, sypané čaje v krásnom balení, fotorámik s anjelikom alebo nejakú krásnu sošku anjelika, sviečku alebo tak..
knihu, ak rada cita, mna zaujala tato, mam ju uz pripravenu pod stromcek
https://www.martinus.sk/?uItem=225875
alebo kriz na stenu, ten zajazd je podla mna tiez fajn
Kalendar s malbami Zaborskeho
Napriklad stranka zachej.sk poradi
Odporúčam zájazd, nejaký obraz, knihu nejakú dobrú buď o svätom alebo o nejakom duchovnom raste a ešte nejaké dvd o svätom, kukni na: https://eobchod.ssv.sk/eshop.xhtml
A isto jej nekupuj Bibliu, ruzence a sošky, veriaci človek to na 100% má. A hlavne ak je človek aj veriaci nepotrebuje silou mocou niečo náboženské. A hlavne ak netušíš čo ju z náboženských kníh či filmov baví alebo ti nemá kto poradiť. Potom je lepšie radšej nekupovať náboženské veci. Lebo aj ja som veriaca a poviem ti, že veľa takýchto nevhodných darčekov mám doma, lebo niekto si myslí, že len nech to je náboženské a to úplne stačí. Fakt nestačí.
@nevludna
ak rada precita knihu, tak odporucam od tejto autorky Tessa Afsharová
https://www.kumran.sk/autor/3974-tessa-afsharova
pekne pribehy s dejom/zapletkou
Napr. Vychadza aj seria knih inspirujuci - su to rozhovory s roznymi knazmi, prip. Inymi duchovne zalozenymi osobami, vyslo ich viacero, maju ich na roznych knihkupectvach.
Nosi zlatu retiazku? Byvaju take privesky madonky - je na nich obrazok Jezisa alebo madona s dietatom. Zvykne sa to davat aj na prijimanie, birmovku... ale ja by som si tiez myslela, ze zajazd na nejake putnicke miesto, pripadne mozno pre dve osoby, ak by sla s kamoskou, mozno by salepsie citila...
@nevludna ak mate v meste taku krestansku predajnu, tak tam zbehni a popozeraj sa..babke sme kupovali kalendar nastenny napriklad. Alebo nejaku peknu knizku s nabozenskou tematikou...maju tam dost velky vyber...novy ruzenec mozno tiez potesi...v predajni ti asi budu vediet poradit 🙂
Kupele Nimnica organizuju kupelny pobyt s duchovnym programom (v spolupraci s TV Lux). Mozno by radost urobil i zaplateny kurz vedeny Maxom Kasparu - "zatiahni na hlbinu", Nitra - Lukov Dvor.
@nevludna daj cenovu relaciu lahsie sa poradi. Z drahych darov je to napr originalna malovana ikona. Ikona nie je obraz, je to vlastne napísaná modlitba... Je to zlozite.... no original ma malokto a je to fakt parada. Su na sk dielne co sa tomu venuju. Potom uz len vybrat motiv - svatu rodinu, nejakeho svateho, jezisa, pannu mariu (ak tu tak ktoru), atd
@nevludna nájdi si na googli niečo ako požehnanie od pápeža alebo niečo podobné. to sa vybavuje v spolupráci s farárom. posiela sa nejaká žiadosť do Vatikánu, ktorú farár potvrdí a z Vatikánu spätne príde nejaký pekný maľovaný plagátik s podpisom pápeža a s nejakým požehnaním tomu človeku pre ktorého to žiadaš. (nie som praktizujúci katolík,vlastne ani katolík, takže prosím berte s rezervou to moje neodborné vyjadrovanie sa)
Zajazd na nejake putnicke miesto?