Poradte, ake menu by ste ponukli hostom na krstiny? Chcem to vsetko zvladnut sama, mohlo by to byt aj nieco originalne, aby vsetkym chutilo a aby to aj dobre vyzeralo, prosim, dajte navrhy 🙂
Aby sme sa nemuseli doma nahánat ,tak my sme oslávili krstiny v reštaurácii,tam sme si objednali obed-vyberali sme z jed.lístka a všetkým velmi chutilo,tortu a zákusky sme si mohli priniest a nestálo to vela.Viac sme si to vychutnali lebo doma by sme museli všetkých stále obskakovat.
klasika, rezne.
polievku nerob, u nas to nik nejedol.
jani, ja som nasla inspiraciu na krstiny na mimibazare. robila som ako predjedlo sunkovu tortu - do pecne chleba som strasne na husto na sparatkach napichala sunku, zeleninu, vajco no vselico a vyzeralo to super. potom som robila klasicky slepaci vyvar so slizami a ako hlavny chod sme mali rezne na prirodno so sampionovou omackov a k tomu som robila ryzu aj zemiakovu kasu no a salat. mamina upiekla slane pagace, ja som kupila par zakuskov a nechala som vyrobit tortu v tvare dudlika.
Ja zatial Babi len čakám as le určité budeme krstiny riešiť formou švédskych stolou +torta.. Každý si zoberie na čo bude mať chuť
Polievka: Vichyssoise: 60 g masla, 3 veľké póry, očistené a nakrájené na kolieska, 1 malá poskaná cibuľa, 2 pokrájené zemiaky (skôr veľké ako malé - budú zahusťovať polievku na krémovú), 1 a 1/4 l slepačieho vývaru, soľ, mleté čierne korenie, šľahačková smotana.
Na masle (alebo oleji, ja používam olej) podusíš pór a cibuľu. zaleješ vývarom, pridáš zemiaky. Varíš, kým sa zemiaky začínajú rozávarať. pridáš smotanu a necháš ju prevrieť. Všetko zmixuješ a polievka je hotová. Keď je už polievka v tanieri, môžeš je ozdobiť pažítkou alebo strúhaným syrom alebo na kolieska nakrájaným rožkom na ktorom je strúhaný syr a bolo to na chvíľu v rúre alebo mikrovlnke, aby sa rožky zohriali a syr roztopil.
My sme to mali a zožala úspech. Je to francúzska slávnostná polievka.