Poraďte dobrého kňaza v Košiciach

radkanika
25. sep 2013

Prosim, neviete mi poradit nejakeho knaza, ktory by mi pokrstil synceka, hoci planovani krstni rodicia su len pokrsteni? teda krstny otec ma krst a 1.svate a krstna iba krst...moja prva dcerka bola krstena krstnou,ktora nemala ani krst,bol to vsak znamy knaz a ten uz nie je ani na Slovensku :( a nemam cas chodit a kazdeho jedneho knaza sa pytat, ci by bol ochotny pokrstit aj tak, vacsinou vymyslaju so vsetkym...nepoznate nejakeho mileho ochotneho knaza? vopred dakujem.

xenicka13
25. sep 2013

ja fakt zasnem, naco chces mat pokrstene deti 😕 😕 😕

asfodelka
25. sep 2013

@radkanika a skusala si sa pytat na farnosti kde podla bydliska patrite? ja poznam par knazov, ale myslim ze podmienkou na to aby bol niekto krstny rodic je birmovka. inak je len svedkom krstu. ak teda chces za krstnych rodicov tych ktorych si si vybrala krstna moze byt zapisana ako svedok a krstny si moze dorobit birmovku. mozno by uplne stacilo prejavit snahu a povedat ze si birmovku dorobi po krste. ked sme sa my sobasili moj muz bol totalny ateista. tyzden pred svadbou si urobil vsetko. ale zas neslo to tak rychlo. chodil na nauky asi rok.

@xenicka13 a preco Ty nechces? ak tam hore niekto je tak je to plus a ak tam nikto nie je (co asi veris Ty) tak to minimalne nikomu neublizi ak je pokrsteny.

radkanika
autor
25. sep 2013

@asfodelka hm, dakujem, ale tak u nas ani krstna, ani krstny birmovku nema :( keby aspon jeden...som uplne z toho celeho rozcarovana, ake podmienky sa davaju...mali by byt radi, ze sa k tomu clovek stavia takto a chce dieta pokrstit a nie mu to este takto stazovat. Neviem, za kym zajst :(

asfodelka
26. sep 2013

@radkanika tie podmienky maju opodstatnenie. krst nie je na paradu. Ty aj krstny rodicia sa zavazujete ze dieta vychovate ako krestana a budete ho tak viest. ak raz niesu oni sami riadny krestania tak ako mozu viest dieta k niecomu co sami nevedia.... birmovka je sviatost krestanskej dospelosti.

qwerty81
26. sep 2013

Pokial viem ja, tak birmovka nie je podmienkou. Moji bratia ju nemaju ani jeden a su krstny rodicia mojim detom. Ale clovek nikdy nevie co si ti farari vymyslia. Dnes si robia co chcu. KE moc nepoznam, ale minuly rok som tam bola na svadbe, na Furci a bol tam taky mlady super farar. Davno som takeho nezazila. Vyzeral byt taky moderny, ustretovy, ludsky. Tak skus tam.

billam
26. sep 2013

@radkanika tu mas podmienky: http://www.dom.rimkat.sk/sviatosti/krst/
...a je to pekne na hlavu 🙂

radkanika
autor
26. sep 2013

No uvidim, neostava mi ine, nez obehat par kostolov a prosikat :( chuda moje male bezbozniatko, tak uz chcem, aby bol pokrsteny.