Pomaly sa blížia Vianoce - darovanie darčekov deťom do domovov

naneta258
11. sep 2024

Ahojte, poznáte nejakú overenú stránku alebo niečo podobné, prostredníctvom ktorej ľudia posielajú darčeky deťom do domovom atď? Ale naozaj takú kde viem, že sa tie darčeky na 100% dostanú k tým deťom.

som_realistka
11. sep 2024

Kníhkupectva zvykli mat pred Vianocami vyložene knižky, kde bolo presne napísané ktoré dieťa, teda iba krstné meno, a odkiaľ, iba mesto, si knižku želá. Bolo to pre deti z detských domovov, alebo sociálne znevyhodnenych rodín. Robili to v spolupraci s OZ.

lev26
11. sep 2024

@naneta258 neviem či pomôžem lebo o ničom takom neviem.. len ja sa chystam spraviť to isté len priamo do detskeho domova to odnesiem aby sa nepriživili tí nesprávní ľudia..

juliacenc
11. sep 2024

Ja mam skusenost ze v domovoch nic nechcu lebo toho maju vela… uz ma 2x odmietli s hrackami a oblecenim

janinque
11. sep 2024

@naneta258 my sme toto riešili v bývalom zamestnaní - nakontaktovali sme sa na blízky detský domov, oni nám poslali želania detí, my sme si povyťahovali obálky a deťom veci nakúpili. Boli tam želania ako kozmetika, bábika, futbalová lopta, ale aj tablet, telefón, rôzna elektronika a podobne. Pri odovzdávaní darčekov sme zistili, že daný detský domov spolupracoval takto s viacerými firmami a napokon tie deti dostali toľko vecí, že si to nevieš predstaviť (myslím aj hodnotovo). V ďalšom roku sme oslovili domov dôchodcov pre sociálne slabých a tam mi prišlo, že tá pomoc bola naozaj o niečom inom.

naneta258
autor
11. sep 2024

@janinque keďže som študentka a nepracujem, tak premýšľam nad tým žeby som im napisala mail, že čo potrebujú 🙂

naneta258
autor
11. sep 2024

@juliacenc raz som takto doniesla deťom do domova sladkosti na Mikuláša a deti nevraveli ani ďakujem (rómske deti), mali tam kopec papierikov zo sladkosti porozhadzovane.. cize asi som nebola prvá, ktorá tam bola.

vladi4444
11. sep 2024

Ako niekto, kto pracoval v detskom domove, môžem potvrdiť, že tých hračiek, darčekov, oblečenia a pod majú faaaaakt veľa. Fakt, aj viac ako deti v rodinách. Skôr nejaké O.Z. prip. príspevok vyššie.

vieronika14
11. sep 2024

Ahoj ja posielam do RK pred Vianocami krabicu s pastelkami, omalovanky a tak a oni vzdy poslu dakovnu pohladnicu.

juliacenc
11. sep 2024

Stale sa hovori o tom ako ludia stradaju a nakoniec clovek nema ani komu podarovat cokolvek lebo nakoniec kazdy vsetko ma… tak mi je luto vyhadzovat funkcne hracky, pekne oblecenie… ale kazdy si kupim tricko za 2€ z pepca a tak isto lacne hracky. Urcite su aj rodiny kt to potrebuju tu pomoc a boli by radi a vdacny ale neviem kde ich hladat… alebo nejake zdruzenie, cokolvek… ani ludia zijuci v charite, tirane zeny s detmi ani ti nic nechcu

naneta258
autor
11. sep 2024

@juliacenc presne to, ja by som tiež rada kupila/darovala ale neviem komu.. kto si to bude vážiť a využije to...

janinque
11. sep 2024

@naneta258 Pozerám, že si zo Zvolena, skús osloviť túto charitu, oni ti povedia, čo by potrebovali: https://www.charitazvolen.sk/index.php?option=c...
V Žiline som tak niesla veci z domácnosti (hrnce, taniere. posteľné prádlo, hračky, teplé oblečenie, oblečenie pre deti a pod) a boli veľmi vďační (Diecézna charita na Predmestskej).

zltamyska
11. sep 2024

https://www.instagram.com/robmeradost?igsh=MWtp... pozerám, že im momentálne nefunguje web stránka no pred Vianocami verím, že dajú všetky info aj na instagram. Pred Vianocami dajú zoznam detí z DD alebo sociálne slabých rodín, niektoré deti majú konkrétne želania, niektoré nie

lev26
12. sep 2024

@juliacenc asi zalezi aky detský domov chodievame pravidelne do DD a tam vraveli ze su radi keď niekto donesie🙂 je to milé..

juliacenc
12. sep 2024

@lev26 a kde to je ak mozem vediet mozno to mam blizko