Pohostenie po krste

katkasofi
20. máj 2013

Baby prosím o Váš názor. Je podľa Vás guláš s grilovačkou dôstojné pohostenie pre cca 20 ľudí? Nápad mojej svokry 😒 Díky za názory

katkaseiner
20. máj 2013

No neviem, kedze krst sa vykonava v kostole, vsetci budete elegantne obleceny a potom bum opekat... no neviem.
Ale zas aj mne vsetci vysvetlovali ze halasle a este jedno rybacie jedlo na svadbu sa nehodi a predsa vsetko rybacie sa zjedlo ako prve.

hradnapani
20. máj 2013

@katkasofi dostojne je vzdy to, na com sa zhodnu obe strany 😉 Ak ti to nevyhovuje, tak je uplne jedno, co ti tu napiseme. Mne osobne by to nevadilo, preferujem neformalnejsie stretnutia. My sme z kostola zatiahli do cokoladovne napriklad, vsetci patnasti, dali sme si zakusky, kavu , cokoladu, pokecali a isli domov.

linda20111
20. máj 2013

@katkasofi ahoj, zalezi na tom kto bude na oslave, ludia akeho veku.. mladsi by to prijali podla mna v pohode, ale pre starsich ludi by sa to zdalo nevhodne. a tiez je tu aj jeden prakticky problem - krst bude v kostole, kde bude kazdy vyobliekany a potom by sa bolo treba prezliect do niecoho ineho na to grilovanie..

zuzulica
20. máj 2013

@katkasofi pokiaľ to bude niekde na terase,tak prečo nie,keď tak by som upozornila všetkých nech si zoberú niečo na prezlečenie.A čo keď bude škaredé počasie? Sprav si ako ty chceš,nie ako svokra chce 😉

egyptanka
20. máj 2013

Gulas zrovna nie, ale taka grilovacka v pohode. Grilovane maska v nejakych marinadach, zeleninove salaty, nejake pomazanky, studene rolady a nieco sladke. Ja tiez planujem grilovacku po krste.
A co sa tyka oblecenia, tak ved nie je problem sa prezliect. Preco sa skrobit?

katkasofi
autor
20. máj 2013

@linda20111
@hradnapani
@katkaseiner na oslave bude taký mix, starší aj mladší a deti. Ale ja si neviem predstaviť kde drahá svorka usadi všetkých ľudí a ako dlho mieni grilovat pre 20 ľudí na malom grile...a všetci slávnostne oblečení... Svorka organizátorka...

kinna
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hradnapani
20. máj 2013

@katkasofi chapem... to "jemne" zavana pruserom, Skus jej aspon navrhnut teda, ci nenajdete nejakeho zdatneho dobrovolnika, ktori to odgriluje za nu, mozno aj na vacsom grile. Lebo tie male su dobre tak pre styroch ludi,nie pre dvadsiatich. Proste sa porozpravajte detailne, ako si to predstavuje, mozno z toho aj sama vycuva. Pripadne jej navrhni vlastny variant, ospievaj jej ho a hlavne, ze to jej usetri sily atd.

jankaja
20. máj 2013

ja osobne by som zvolila nejaký iný variant. Práve preto, že tam budú rôzne vekové kategórie, budete elegantne oblečení... Ugrilovať pre 20 ľudí tak, aby jedli naraz, je v domácich podmienkach podľa mňa nemožné.
Samozrejme, dá sa preobliecť, ale neviem si napr. predstaviť moju babku, ako by sa preobliekala... Tiež zbytočná starosť pre hostí, aby si nosili ešte ďalšie oblečenie, skladali a odnášali slávnostné oblečenie a podobne. A tiež, keď sa ugriluje nejaká várka, kto bude jesť ako prvý? Podľa veku? Lebo teda napr. u nás sú takmer všetci takí "upejpaví", to by som musela vynukovať, naberať, striehnuť...
Podľa mňa, ak pohostenie doma, tak nie grilovačka.
My sme zvolili posedenie v dedinskej reštaurácii hneď oproti kostolu, teda žiadna nóbl reštaurácia, ale pekná, čistá, varia dobre. Pre mňa a mm ako organizátorov to bolo bez starostí 🙂

anita777
20. máj 2013

No ja si to neviem celkom realne predstavit- grilovacka pre 20 ludi (hlavne ked su tam aj starsi) by mala byt poriadne zorganizovana- presne vediet kde a ako sa usadia ludia, kto bude grilovat, kto bude za co zodpovedny a pod. Tiez je tu ten spominany problem s oblecenim. Ak uz chce robit svokra pohostenie po krste doma, ja by som navrhla, aby spravila normalny obed a potom neskor poobede (ked to uz bude uvolnenejsie) sa moze grilovat.

digysa
20. máj 2013

@katkasofi Svokru posli do prdele........ 😎 Treba tu urobit v nejakej restauracii, popripade doma ( s krasnym stolovanim, ak mate miesto).......

Grilovacka.......po krste,kde je kazdy slavonstne vyobliekany?????????? Ach jo.....

katkasofi
autor
20. máj 2013

Pýtala sa na môj názor, ale som jejpovedala ze to najskôr predebatujem s manželom. Len mne to hlavne kvôli organizácii príde uletene. Nerobím sa snov, ale co je na tom keď budem chcieť posediet v restike bez príprav a starosti co, koľko atd... A tiez mi to príde fakt nedostojne..

ally83
20. máj 2013

Ak to vyhovuje aj tebe a nevadí, že by ste sa mali prezliecť, super nápad. My keď sme krstili bolo strašne horko a pre chlapov bolo nepríjemné, že museli sedieť v oblekoch v reštike. Každý by uvítal, keby sa mohli prezliecť do niečoho príjemného sa posedieť si vonku. Takže ja ti to schvaľujem. Ja som niečo podobné urobila po mojich promóciách a malo to úspech 🙂

trish31
20. máj 2013

Podla mna sa to nehodi,ale vsetko podla gusta.My planujeme po krste objednat restauraciu...

elenka6
20. máj 2013

@katkasofi švagrina to mala takto že grilovačka po krste,bolo to fajn,bolo super počasie,len my sme to nevedeli a otravovali sa tam vyobliekaní,všetci ostatní mali veci na prezlečenie.

katkaseiner
20. máj 2013

@katkasofi absolutne by som svokru ignorovala... mas pravdu, na malom grile grilovat pre 20 hodin... to aby niekto nonstop stal pri grile...
Hlavne sa rozhodni tak, aby ste sa tam citili dobre s manzelom a s babom....nie tahat celodennu sichtu lebo si zmyslela svokra opekat....

katkasofi
autor
20. máj 2013

Svokra chce aby sa pohostenie konalo u nej na "záhrade" to mysli ten kúsok možno 3x3 mt leo zvyšok ma bazen... Ako zajtra s manželom sadnem a predebatujeme to. Svokra je kus jednej falošnej .... 😠 normálne nemám chuť tam nikoho z mojej rodiny brať. Už raz nás takto pozvala keď sa vrátila z Ameriky ze posedenie na privitanie... Svojej rodine dala polievku a hlavne jedlo a mne ako tehotnej a mojej mame LEN polievku! Ani tu sme jej samozrejme nezjedli. Tak nám prepolila zakusok na polovičku... Ze jej hamba nebola... A ja tam hladna jak pes sedela 😖 no ona si predstavuje ze jej to tam prídem od rana chystať, samozrejme všetko nakupime my... Ja budem s dvoma deťmi chystať aby sa jej časť rodiny najedla, a čo som? Ich slúžka? Som sa trošku rozpísala baby, lebo včera mi prišla len žlč pobúriť k nám. Tie jej chválenkárske reči ma vedia tak vytočiť..

lenka142
20. máj 2013

Podla mna sa to nehodi a pokial si myslis,ze by to malo taky priebeh,ako si napisala,tak urcite by som sa na to vykaslala a spravila si po svojom.My sme povodne chceli mat posedenie doma, ale nakoniec sme to mali v restike.Len obedik-polievka,hlavne jedlo,kavicka a zakusok.Chvilu sme posedeli,podebatovali a sli k nam domov,kde sme mali pripravene este nejake obcerstvenie.A mozem povedat,ze som bola veeelmi rada,ze sme sa takto rozhodli a takto to urobili.Bolo to v podstate bez starosti a stresov @katkasofi

mirkazbirka
20. máj 2013

My sme to mali takto. Tých hlavných, teda najbližšiu rodinu a krstných čo sme boli v kostole myslím 12 ľudí sme pozvali na obed do reštaurácie, klasika prípitok, polievka, druhé no a na kávu a tortu sa šlo už k svokrovcom na dom, kde sme tiež robili kotlíkový guláš a sem prišla ostatná rodina zavinšovať a tak.

katkasofi
autor
20. máj 2013

@lenka142 vidíš presne takto si to aj ja predstavujem... Načo sa stresovať prípravmi? Nemáme toho dosť s deťmi?? Nie este chystať... A švagrinka čo sem príde z Ameriky na dovolenku sa bude z bazéna na mna pozerať 😒 HA! Sprostá som bola len pred svadbou, 😉
Tak sa do toho zajtra pustim, nech si svokruška nemyslí že bude vždy len po jej... Stačilo ze bez nás vybrala krstnych rodičov a bez nášho vedomia im to aj oznámila.... 😨

maca_p
20. máj 2013

@katkasofi nechapem taketo rozbroje. v jednu chvilu ste v kostole a v druhu chvilu uz negativne hovoris o svojej svokre... (verim, ze opravnene). tak preco vobec rozmyslas nad jej uletenym napadom? a na druhej strane, ked nie su vase rodinne vztahy celkom okay, tak naco robit hostinu pre 20 ludi?

maca_p
20. máj 2013

@katkasofi a dufam, ze nemyslis vazne, ze svokra vybrala krstnych rodicov. a vy ste jej na to pristupili 😲
ale to uz hadam ozaj nieee

katkasofi
autor
20. máj 2013

@maca_p lebo som chcela počuť či sa robia takéto gril párty alebo nie... Estebpredtym ako s tým vyrukujem pred ostatných..lebo čo povie svokruška tak to musí byť!!! Celá rodina ako psíci pritakajú...Ale tentokrát si už nedám zorganizovať niečo čo je záležitosťou hlavne mojich detí! A rodinne vzťahy? Úsmevy padajú no za chrbtom sa ohovára.., ja som zmenila názor na svoju svokru až potom co som si nechtiac vypočula ako ohovára našu rodinu a až potom sa mi otvorili oči že aká presne je!!!

elise
20. máj 2013

podla toho kto plati a kolko ste ochotný za to dať penazi ak nie je penazi na objednanie reštiky tak je lacnejši variant spraviť doma gril party my sme tak oslavovali 50 rokov a nemuseli sme byť v teplákoch všetci sa bavili super. len sa objednalo pečene prasiatko aby bolo naraz pre všetkých. ono 20 ľudi nakrmiť a napojiť je dosť penazi ked sa ráta že každý s predjedlom poje za cca +-12 euro a popije za 10 euro čiže na osobu +-22 euro x 20 ludi 440 euro a prirátaj za prenájom, tortu ...je to dosť penazi . ale ked máš ty prachy a budeš si to financovať sama tak si sprav podla svojich predstáv ak to cvaká svokra treba sa prispôsobiť.

maca_p
20. máj 2013

@katkasofi tak v tom pripade by som jedneho krasneho dna oznamila svokre, ze jej vnuca je uz pokrstene a ona si nemusi tobit ziadne starosti ani s krstnymi rodicmi ani s oslavou. vtedy by si vyhrala...

katkasofi
autor
20. máj 2013

@maca_p no veruze hej. Som bola v piatom mesiaci tehu a ona to vybalila na môjho brata, ze Radko, budes malému krsnym... Ja som myslela ze ma šlak trafi ked som to počula... Ale krsnych pre dcérku som vybrala ja. D toho mi nepindala lebo mala nie je jej vnučka. Ale pripomienkovala mi to už asi 20x ze prečo som sa tak rozhodla 😉

terezka1947
20. máj 2013

@katkasofi a co keby si vyriesila vsetko diplomaticky-jednoducho zajednala nejaku restiku a pozvala vsetkych tam....a keby svokra nieco mala proti,jednoducho povies: mamicka,tz si nam uz veeeela pomohla,chceli sme ta teraz odbremenit od povinnosti a uzivaj si hostinu,vnucatko.... 😀 😀 😀
vies,skusit pozes-samozrejme neviem ci manzel je na tvojej strane,ci laviruje medzi vami dvoma...lebo vtedy uz musis aj pred nim nadhodit,ze chces pre jeho rodicov to najnajnaj....

katkasofi
autor
20. máj 2013

@elise svokra? Eli ona by niečo dala? Ani svadobný dar sme doteraz od nej nedostali... Nech si ho strčí viete kam 😉 ...všetko by sme hradili mi. Ešte aj na svadbu dala upiect slane ze zanesie sa do kaštieľa, uhm, doteraz to tam nosí... Ono je to asi tak, ze čím viac má, tým je lakomejšia. 😒

elise
20. máj 2013

@katkasofi tak by som na tvojom mieste svokre len povedala že platiš ty krstiny a bude to podla tvojich predstáv s ľudmi ktorých chceš aby tam boli a budeš to robiť tam kde to chceš ty , bud sa prispôsobi alebo nech kuká doma esmeraldu. 😀

katkasofi
autor
20. máj 2013

@terezka1947 no ved s tým aj vyrukujem. Ze aby jeho draha mamička nemala starosti, ze preto to chcem... Nuž a ked to nepomôže, tak pôjdem s pravdou von. A ked ani to nepomôže, no nech si gulasuju, ja moju cast rodiny pozvem do restiky. Hoci budeme mat v den krstu výročie svadby.... ☹