Podarunky pre hosťov na krstiny

stela567
18. sep 2024

Baby co sa dava ako poďakovanie hosťom na krst? Každý hosť aby mal na stole nejakú drobnost. Ďakujem

anjelicek26
18. sep 2024

@stela567 my sme dali spravit medovnicky s menom maleho.. pekne a dalo sa to zjest...

colsami
18. sep 2024

Nic. Na krst? To pocujem prvykrat.... 😁 Nikdy som nic na krstinach nedavala ani od inych nedostavala ako podakovania.

anjelicek26
18. sep 2024

Taketo... mne to prislo vhodne sa podakovat, ved aj maly od nich dostal kopu darcekov... tak aspon drobnost... V tej krabicke boli tiez coko pralinky roznych velkosti...

stela567
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
deti95060810
18. sep 2024

krstiny... poriadna krabica koláčov domov. môžeš pridať aj fľašku.

ingridpisarova
18. sep 2024

nič , veď poďakovanie za dary je pohostenie

pinkgirl
18. sep 2024

Nič sme nedostali a ani nikto nič neočakával. Dobre sme sa naobedovali, posedeli si.

pribinak
18. sep 2024

Dala som krabičku zákuskov, torty a fľašu.

monillia
18. sep 2024

Mne príde zvláštne darovať hosťom či už na svadbe,krstinach ,či inej oslave nejaké poďakovanie. Veď samotným poďakovaním je pozvanie na tu hostinu. Ešte tak prípadne nejaká vysluzka kolacov, všetko ďalšie je za mňa zbytočné

janci27
18. sep 2024

@monillia suhlasim, presne tak, aj mne to pride take divne davat hostom podakovanie. Uz samotna hostina nieco stoji, naco by som este davala hostom darceky, je to zbytocne, my sme nedavali nic, maximalne vysluzku kolacov, na svadbe aj flasku.

anjelicek26
18. sep 2024

@janci27 ved aj tie kolace nieco stoja, nie? Mne cela rodina ten vecer cestovala nazad domov 350-800-1300km ako ktory, kolace by to neprezili...

gab1sol
18. sep 2024

@stela567 nič sme nedávali. Ani sme nikdy nič nedostali… Ak sme dostali dary (pre deti alebo aj pre nás), tak sme im poďakovali pri odovzdávaní. Samozrejme, obed a všetko okolo toho sme platili my, hostia boli pozvaní.

stela567
autor
18. sep 2024

@anjelicek26 prosím ta a ty si medovnik dala na 1 par alebo 2 na jeden pár /myslím tak, že dostali obaja/

anjelicek26
18. sep 2024

@stela567 kazdy jeden host dostal, vratane deti.

1ryba
19. sep 2024

Za chvíľu sa budú davať darčeky aj na pohrebe a kare. Tieto zbytočnosti, nechávam na stole, ani to domov neberiem.

cacianka
26. sep 2024

...a zase sa sem ťahajú americké zvyky...
Už pozvanie na krstiny/ pohostenie po obrade je česť, že chcem aby pre mňa dôležití ľudia boli s nami pri slávnostnom akte, tí aj nejaké darčeky/€ venujú dieťaťu, plus iné náklady na oblečenie, cestovanie. Takže pozvanie na pohostenie je pekná a dôstojná odmena, nepotrebujem ešte vymýšľať a rozdávať dary. Veď ako pamiatku majú oznámenie o narodení dieťaťa + pozvánku na krst.

michaela329
26. sep 2024

U nás sa na krstiny napríklad nepozyva (len sa dá vedieť, že sa krstiť bude) a nedávajú sa darčeky 🤷 Iba krabička s koláčikmi-niekto ani to. Pravdupovediac - ja za zbytočné považujem aj darčeky na svadbe, obvykle to končí aj tak zabudnute na stoloch.