Baby co sa dava ako poďakovanie hosťom na krst? Každý hosť aby mal na stole nejakú drobnost. Ďakujem
Nic. Na krst? To pocujem prvykrat.... 😁 Nikdy som nic na krstinach nedavala ani od inych nedostavala ako podakovania.
krstiny... poriadna krabica koláčov domov. môžeš pridať aj fľašku.
nič , veď poďakovanie za dary je pohostenie
Nič sme nedostali a ani nikto nič neočakával. Dobre sme sa naobedovali, posedeli si.
Dala som krabičku zákuskov, torty a fľašu.
Mne príde zvláštne darovať hosťom či už na svadbe,krstinach ,či inej oslave nejaké poďakovanie. Veď samotným poďakovaním je pozvanie na tu hostinu. Ešte tak prípadne nejaká vysluzka kolacov, všetko ďalšie je za mňa zbytočné
@janci27 ved aj tie kolace nieco stoja, nie? Mne cela rodina ten vecer cestovala nazad domov 350-800-1300km ako ktory, kolace by to neprezili...
@anjelicek26 prosím ta a ty si medovnik dala na 1 par alebo 2 na jeden pár /myslím tak, že dostali obaja/
@stela567 kazdy jeden host dostal, vratane deti.
Za chvíľu sa budú davať darčeky aj na pohrebe a kare. Tieto zbytočnosti, nechávam na stole, ani to domov neberiem.
...a zase sa sem ťahajú americké zvyky...
Už pozvanie na krstiny/ pohostenie po obrade je česť, že chcem aby pre mňa dôležití ľudia boli s nami pri slávnostnom akte, tí aj nejaké darčeky/€ venujú dieťaťu, plus iné náklady na oblečenie, cestovanie. Takže pozvanie na pohostenie je pekná a dôstojná odmena, nepotrebujem ešte vymýšľať a rozdávať dary. Veď ako pamiatku majú oznámenie o narodení dieťaťa + pozvánku na krst.
U nás sa na krstiny napríklad nepozyva (len sa dá vedieť, že sa krstiť bude) a nedávajú sa darčeky 🤷 Iba krabička s koláčikmi-niekto ani to. Pravdupovediac - ja za zbytočné považujem aj darčeky na svadbe, obvykle to končí aj tak zabudnute na stoloch.
@stela567 my sme dali spravit medovnicky s menom maleho.. pekne a dalo sa to zjest...