Ahojte, po akom čase vás partneri požiadali o ruku ? 🙂
Máme 2 ročného syna a jeho ani len nenapadlo…
Už to vlastne ani nechcem, som z toho veľmi smutná a trápim sa.
aj ste sa o tom rozprávali?
toto si treba vyjasniť pred deťmi a nie potom. Už teraz ťažko "ho donútiš" do svadby. On detí má a papier mu netreba
@felycity už v roku 2021 hovoril ako sa teší keď si ma vezme, lenže boli to len slová
Čakala som 2,5 roka. Budúci rok budeme mat svadbu 🥰 ale keby sme mali deti, tak určite by nedostali jeho priezvisko. Až po svadbe.
Fuha, no my sme mali po 5-6 rokoch zasnuby a na 7. rok svadbu... Ale asi som staromodna... v lete oslavujeme 20 rokov spolu 🙂
Prvý nikdy,druhému to zakázala matka a posledný po 4 mesiacoch.Aj som si ho nechala.A teraz vážne,nemá ti čo byť ľúto.Uz je úplne iná doba.Ak je to pre teba dôležité, treba to s ním na rovinu prebrať.Vies,mám okolo seba dosť aj 30 ročných partnerstiev bez sobáša a tí ľudia sú spokojní a šťastní.Co sa týka majetkov atď,čestný človek to porieši spravodlivo a férovo pre ženu aj bez sobáša
Asi po pol roku. Len nám do toho prišli 2 deti, tak sme na svadbu nemali čas. Bude až teraz v septembri, ak do toho zas dačo nepríde 🙂
čo keby si začala ty, že vtedy a vtedy by sme mohli spraviť svadbičku a uvidíš reakciu, no ťažko radiť ako bolo vyššie, tak to mu to asi vyhovuje
3 mesiace
@nops ja som si myslela že ma požiada v tehotenstve a nič, potom som myslela že neskôr a stále nič a hlavne mi ide o to že syn ma jeho priezvisko … keby som toto vedela tak by som nedávala jeho vôbec
Sme spolu 10rokov teraz, dcéra ma 4roky, minuly rok sme mali svadbu 😀
Boli sme spolu 5rokov a syn mal vtedy 3m. Svadba bola v pláne ale otehotnela som zas 😁🤷🏻♀️
Keď ti to spomínal, tak by som znovu vytiahla túto tému, pripomenula to, porozprávala sa o tom. My sme sa o tom bavili veľmi často, dokonca sme spoločne prezerali aj prstene, asi chcel mať istotu, že sa nám bude páčiť obom😁
Po troch mesiacoch ako darcek k narodeninam (no trapas😁) ale na svadbu sme si pockali 10 rokov. Nesla by som do babatka slobodna.
Po ôsmich mesiacoch 😇
Po 1,5 r 🙂
Mna poziadal dost trapne ex partner po 7 rokoch, dostala som "drzhubny prsten", aby som prestala byt otravna a spominat to. Nie sme zobrati, po dalsich niekolkych rokoch sme sa rozisli....Teraz je velmi moderne, ze zena, ked sa chlap k nicomu nema poziada o ruku ona jeho. CO je za mna vrchol trapnosti a nikdy by som to neurobila. Kazda druha tu hovori, ze papier je formalita, neni to dolezite. Ale je, pretoze s tym papierom je vela veci jednoduchsich a hlavne ak sa nieco stane, tak iny je status manzelka a ini partnerka.
Ďalšia.čo myslela.dufala.tiško čakala či predsa len pánovi tvorstva nedôjde....
Prepáč tvoja chýba....dala si dieťa len priateľovi a dokonca s jeho priezviskom...
Úplne súhlasím s prvým príspevkom.
Buď sa s tým zmieriť že ostaneš slečna s dieťaťom.ktore sa volá inak ako ty a budeš si žiť svoj život tak šťastné ako to pôjde... alebo tep.
Prečo nepožiadala ty
Mňa po 3 mesiacoch a sme spolu 44 rokov.
Po skoro 5 rokoch, termín máme na 6. výročie, deti nemáme… ale teda u teba si myslím, že treba upustiť od vysnívaného romantického prekvapenia, ale sadnúť si a dohodnúť sa…
moj ma poziadal o 6,5roka od kedy sme zacali spolu chodit (ako 22rocny)cize mali sme casu dost...ale uz sme sa o tom bavili po dvoch rokoch celkom vazne..takze po 2-3-4 rokoch som na to uz tiez netrpezlivo stale cakala a nic aj ked stale hovoril ze ma to v plane...potom prisla tema na dieta a som povedala ked bude aj dieta tak kym nebudeme zobraty priezvisko bude po mne a hotovo! a trvala som na svadbe aj okolo nas sa zacali vsetci brat aj mladsi od nas...tak sme zacali celkom vazne riesit svadbu a po mesiaci som dostala prsten...o pol roka na to bola svadba 😂 a teraz cakame babo a ja som spokojna ze to tak vyslo...i ked niekedy sa citim ze som ho do toho zasnubenia donutila ja :D aj ked on hovori ze nie, ze to chcel len dovtedy nebola vhodna prilezitost...ale keby to necham len tak tak doteraz by sme neboli zobraty 😂
Že nerozumiem tomu prečo dávať dieťaťu priezvisko po partnerovi je dá sa povedať môj problém. Tu tomu však nerozumiem na druhú, prečo si to urobila ak si bola pevne presvedčená že si ťa vezme a bude to vyriešené.
mna manzel poziadal myslim po piatich rokoch (deti nemame). naposledy ste temu svadba nacrtli v tom roku 2021? tak asi je nacase mu to pripomenut :D a porozpravat sa o tom
Eeee 10 rokov 😂
ALE, ja som s tym bola v pohode a nebolo tam dieta.
Otehotnela som sice pred svadbou, ale uz po prvom zrusenom termine a dohoda bola, ze druhy termin nezrusime, ani keby mal byt obrad o 2 svedkoch. A tak aj bolo.
proste trvaj na svadbe, ze chcete zit ako rodinka s rovnakym priezviskom...mne by dost vadilo mat ine priezvisko ako vlastne dieta
Veď mu normálne povedz Jožko aha túto aký pekný dátum, poďme na matriku a spravme si peknú sobotu😃 My budeme mať iba na úrade a potom sa pôjdeme s rodičmi iba niekam najesť, na veľkú svadbu by ma nik nenahovoril
Ak ma syn jeho priezvisko, tak uz asi uplne stratil motivaciu.... ma vsetko, dieta, zenu, domacnost, sex, komfort, starostlivost.... nema potrebu to menit