ahojte, zaujima ma po akom case..(mesiacoch,rokoch) ste sa s partnerom zasnúbili ?
Lebo mne pride ze ja sa toho asi ani nedockam..uz sme spolu 6 rokov a stale nic...pritom o svadbe, detoch sa bavime, dokonca uz mame 4 roky vlastne byvanie ale toto nejako neprichadza :(
ja mam takmer 29r, a on o rok mladsi 🙂
@vsauce_ takychto rozhovorov uz boloooo...strasne vela..mne pride ze uz ho skôr len s tym otravujem a ze na neho tlacim. Ja som mu vela krat pekne povedala ze by som bola velmi rada keby sme boli manželia ..a on vzdy mi na to povedal ze ano aj on by to velmi chcel... ale nic pre to nespravil v podstate od vtedy ako sme si kupili ten dom co budu tie 4roky
a najhorsie na tom je ze hlavne moji rodicia na to dost tlacia..ze co sa nevezmeme..
Tak keď aj on chce, tak mu navrhni plánovanie svadby, kedy by to chcel a všetko okolo toho.
A rodičov nemusíš počúvať. Spravte si to hlavne podľa seba 🙂 Bude to celé o vás nie o nich. Toto som musela našim prízvukovať, pretože sa nám plietli do plánovania a nakoniec boli všetci spokojní 😄
ked neviem...mne pride divne planovat svadbu bez zasnubenia 🙄 alebo skôr mi to pride luto..ze ci si to nezasluzim
asi 2.5-3 roky? a potom som hned otehotnela, vydavala sa o par mesiacov s bruskom 🙂 to uz potom islo celkom rychlo, ked sa muz s tym stotoznil
tiez som velmi tlacila na pilu (neboli sme najmladsi), dookola to riesila, 1000x sme sa pohadali a jedneho dna som si povedala, ze kaslem na to a ze ked sa na to bude citit, nech to spravi
@petamich ved toto..ze uz aj hadky boli kvoli tomu...ked som to vela krat riesila viac krat a casto istu dobu
Po 6 rokoch 😊
v súčasnosti sa zásnuby robia o moc menej ako kedysi... Kľudne svadba aj bez zásnub... asi to budeš musieť celé zorganizovať ty...Takže akonáhle partner povie že áno aj on to chce - tak chytím do ruky diár a už aj krúžkujem termíny... Inak sa asi nedočkáš.
Po 4 mesiacoch ma požiadal o ruku, vzali sme sa po 13 mesiacoch od začiatku vzťahu. Brat sa ide ženiť v lete, požiadal ju o ruku teraz v zime po 2,5 ročnom vzťahu. A nie, nie je najhoršie to, že na to tlačia tvoji rodičia. Skôr problém je v tom, že ty riešiš čo na to rodičia. Ak tvrdí, že chce si ťa zobrať ale k ničomu sa nemá, tak mu navrhni konkrétny termín svadby a vybav. Zásnuby k tomu nepotrebuješ. Viac by som ale riešila iné veci. Či je v ostatnom spoľahlivý, či bude spoľahlivý otec a živiteľ rodiny ak budeš s deťmi doma, či ako partner je spoľahlivý, viete spolu tráviť čas atď. Ak toto funguje, tak zorganizuj svadbu ty a hotovo.
A je tvoj priateľ na také romantické gestá? Ten dom vybavoval on alebo ty? Ja mám s mužom tri deti aj sme zobrati normálne pred narodením prvého ale keby to nechám naňho tak dieťa máme možno jedno, bývame bez sobáša a v podnájme :D
@ajka0207 praveze takmer vsetko on, 90% veci okolo domu vybavil on . Aj ked nieco treba vsetko vyriesi..v tomto je velmi zodpovedny. Preto neviem pochopit to zasnubenie :/ a ci je romanticky? ako kedy..skôr bol na zaciatku vztahu teraz uz pomenej
ha, mna moj prvý krat poziadal po mesiaci s kruzkom od coca coly. bolo zo take spontanne na chate 🤣🤣🤣 zopakoval to po troch rokoch s prstenom 😁
a ked som sa ho par krat narovinu spytala kde je problem ..ci si ma vôbec chce vziat ..(vedel ze som narazala na zasnubenie) tak mi povedal ze on uz nieco mal aj pripravene ale ze do toho prisla korona, potom ze sa nedalo nikam chodit..boli sme len doma...lenze uz sa vsetko v podstate dá..a stale nic🙈
Tvoj chlap má všetko ,od bývania cez plnú chladničku po ženu v posteli,načo by niečo ešte menil? oficiálne sa viazal? ak si chcela sobáš a svadobnú hostinu,mala si postupovať inak.dala si mu všetko,tak o tú ruku už akosi nestojí...však ho požiadaj ty a uvidíš tú reakciu....dúfam,že ten dom máte právne ošetrený spravodlivo pre oboch
my sme sa zasnúbili po 6 mes.,ak stretneš toho pravého niet čo riešiť=čakať=špekulovať
milá autorka, ako keby som čítala svoj príbeh 🙂 boli sme 6 rokov spolu a vyse roka som donho jemne hucala a aj jeho rodina, že čo ma nepožiada o ruku....potom ku koncu roku som mu dala ultimatum, ak ma nepoziada tak odchádzam...spravil to požiadal ma o ruku.....ale o mesiac neskor ma tak nasral, že som ten prsteň hodila po ňom a povedala som nikdy viac si ho nevezmem.....teraz sme spolu 8 a pol roka a teraz on na mna tlaci že kedy bude svadba....ale najhoršie bolo, keď mi povedal dôvod, že on sa vtedy bál tak preto to nespravil....potom všetkom som uz nemienila čakať a tak som sa rozhodla, že ked on mal čas tak mám aj ja 🙂 nepotrebujem jeho meno... čiže byť tebou tak utekám čo najdalej 🙂
@janinah dom sme kupovali 50/50
@andrea_r016 ale nemladnete,deti netreba? či aha,nová doba,na deti netreba byť manželmi...no,ja stále len tak po starom zmýšľam
My tiež s partnerom sme spolu 5 rokov , plánujeme bábätko, bavíme sa o svadbe , no zásnubny prstienok ešte nikde , ja čakám ci vianoce alebo narodeniny, boli sme pri mori aj tam som čakala prekvapko . A nič . 🤦♀️🤣 Musíš byť trpezlivá .
My po troch mesiacoch od zoznamenia :/ viem ze moja odpoved ti nepomoze. Len tolko k tomu viem poradit, ze hadkami a natahovanim nic nedosiahnete.
Ak by tak veľmi chcel, tak by ťa požiadal o ruku a vzal si ťa... 🙂 Mám podobné skúsenosti (nechcem to takto "verejne" opisovať bližšie)... Ale mám z toho ponaučenie do budúcna - na slová sa naozaj netreba vôbec pozerať... Skutky, skutky a ešte raz skutky. Ak muž niečo chce, tak si aj za tým ide. Všetko ostatné sú len výhovorky a neschopnosť otvorene povedať čo je vo veci.
Po pol roku, do roka svadba. Nebanujem. My sme ale od prveho dna chodenia spolu zili, tak som vedela do coho idem. Sme aj starsi, kratko prd 40tkou, nemali sme cas na dlhe vodenie za rucicky, jednoducho sme chceli byt spolu. Pred manzelom som mala 3 vztahy, manzel je ten pravy. Sadli sme si vo vsetkych strankach, vela zvykov mame spolocnych, ani som nemyslela ze dakto s takymi zvykmi ako ja je a hla manzel tiez.
@brigitte93 ved presne..ja tiez kazdy sviatok,valentin,vianoce,narodeniny...bola aj dovolenka minule leto tam som si na 90% myslela ze tam to bude...a nic..len som odchadzala odtial s takym velkym sklamanim...ze kvoli tomu este aj hadka bola
Tak pri vás by som už tak nejako trošku čakala že budete zasnúbení, my sme sa asi po roku.
@brigitte93 moja šefka vydajachtivá je tak trpezlivá cez 10 rokov,už aj s dvoma deťmi...a stále nič a už ani nič nebude
@janinah je pekné že si stará škola, ale títo moderní chlapi to už tak nevidia 🙂 najprv si spravia deti a potom v nedohladne je svadba..... ano nemladnem a preto si deti riešim ale som nazoru, že na deti netreba už byť manželmi taká je doba a moje deti mať jeho priezvisko nebudú takže tak 🙂 ja som sa už zariadila
A ešte dodám... Už nikdy by som sa takto neponižovala. Ono... Je super povedať mužovi dopredu, že si ready na svadbu - chápem ich, že žiadať o ruku chce asi odvahu a také menšie ujistenie dopredu musí byť fajn. 🙂 Ale žiadnych xy debát o tom, nebodaj hádok... Chceš, nechceš, nechaj tak... 😉 Nehovoriac o tom, že ani zásnubami to nemusí byť "vyriešené"... Ja som skončila zasnúbená, ale nevydatá. 🙂 Hmmm...
A byť trpezlivá... No áno... Nejakú dobu rozumiem... Ale ak už je to dlhé roky, a žena túži po svadbe, tak to podľa mňa nie je trpezlivosť, ale ponižovanie sa a čakanie kedy, a či vôbec sa milosťpán rozhodne preukázať mi takú láskavosť, že si ma vezme za manželku. 🙃 ((pardon, asi to píšem moc natvrdo, ale príde mi smutné, čo za mužov máme v dnešnej dobe čo sa týka svadby))
@andrea_r016 či sa to niekomu páči alebo nie,tak sobáš byť ľahko môže,ak žena chce....odo mňa by sa priateľ detí veru nedočkal,manžel áno,s radosťou
Zrejme ma z toho nervy, alebo si mysli, ze este mate na to cas. Podla mna 29 rokov je uz dost vhodny cas aj na dieta. Osobne by som nechcela mat prve dieta v 35 dajme tomu. A kedze ste spolu dlho aj byvanie mate, aj ste si to uz vyskusali dost dlho, tak tiez nechapem na co caka. Asi by som s s nim porozpravala co vlastne caka od zivota
@estrella5 viem..zistila som ze hadkami nic nevyriesim..preto uz mam ktomu taky postoj...ze neriesim...ale v kutiku srdca mi je to velmi luto...ked vsetky kamaratky,kolegyni su uz vydate, tehotne..
My po roku a pól, ale tak kľudne to navrhni partnerovi, že by ste sa mohli vziať 🙂 Možno nie je ten, čo spraví nejaké velkolepé klišé zásnuby. Ak plánujete spolu budúcnosť, tak si o tom vážne pohovorte, že by si si ho rada vzala.
Moja kamrátka tak bola niekoľko rokov s priateľom, mali už aj dievčatko a potom po rokoch mu ona povedala, čo sa teda už nevezmú 😃 A on ITčkar žijúci vo svojej krabici samozrejme súhlasil 😄 Niektorí chlapi sú proste takí