Po akej dobe je čas na zásnuby?

19. nov 2024

Ahojte baby, chcela by som sa vás opýtať ako to vnímate. Po akej dobe chodenia je podľa vás čas na zásnuby a aké míľniky by mal vzťah prekonať kým sa dostane k tomuto ,,povýšeniu" vzťahu? Samozrejme nemyslím také tie vzťahy na SŠ a podobne. Pýtam sa tak hypoteticky jedna kamarátka sa vydávala prednedávnom po roku vzťahu a žiadosť prišla už po polroku a s kamoškami sme sa bavili že sa nám to zdalo aj dosť skoro aj ona mladunká a nestihla ho ani spoznať poriadne a ten jej manžel už bol od začiatku ich vzťahu taký čudák ale nevyhovoril jej to nik ani rodina. No a jedna kamoška povedala že ju keby chlap po dvoch rokoch nepožiada tak by viac nestrácala čas čo sa mi zdalo kúsok prehnané (všetky máme pod 30). Ako to máte nastavené vy?

markusrasford
19. nov 2024

Po roku

colsami
19. nov 2024

Ano u mna bola napriklad hranica 2 roky. Ale boli sme tridsiatnici (manzel nad 30) a 2 roky intenzivneho vztahu v tomto veku, ked su dvaja ludia takmer permanentne spolu, su podla mna dost na to, aby sme vedeli co dalej.
U 20tnikov by mi 2 r prisli malo.

Akokolvek, to je len moj osobny nazor. Su manzelstva ktore trvaju cely zivot a zasnubili sa po polroku. A su take, kde spolu 10r chodili a do roka od svadby sa rozviedli.
Kazdy je strojcom svojho stastia. Su to nase volby.

katica06
19. nov 2024

Začali sme spolu ziť po 4mes známosti, o 11mes má požiadal o ruku o ďalších 11mes bola svadba.
Tiež by som nestrácala čas s chlapom čo by za dva roky nechcel posunúť náš vzťah na vyšší level

kavasmliekom
19. nov 2024

A to je nejaké pravidlo? Keď je muž normálny, že a tiež, keď sa ľúbia, hoci nech sa berú aj o tri mesiace. Niekto nepozná muža ani po rokoch vzťahu, však? Vraj pred svadbou bol iný, vraj pred deťmi bol iný...
Keď sa máte ľúbiť, budete od prvého dňa a všetky etapy prejdete ako manželia, keď sa máte pozabijať, nepomôže ani 5 ročne spoznávanie. 😄

beata_k
19. nov 2024

Vraj podla psychologov ... po 2 rokoch prestava to ruzovkaste zalubenie a prichadza realita. Podla mna je dolezitejsie spolu byvat. Vtedy ruzove okuliarky padaju skor. Za mna tak 3 roky.

lucia13022023
19. nov 2024

Záleží.. Ja som mala 16 keď sme sa dali dokopy s mužom, požiadal ma po 5 rokoch vzťahu. Keby mam 30, asi by som nechcela čakať 5 rokov na prsteň.

janinah
19. nov 2024

Po roku vieš či s tým človekom chces aj zostarnúť alebo nie.My sme sa brali po 9 mes.randenia.ale pracovné sme sa poznali 5 rokov.Dlhsie ako dva roky som/ by som s nikým nechodila.ak viem.ze chcem mat skutočnú rodinu.

galganka
19. nov 2024

Počkali sme na maturitu. Moju 😂 osobne, mi je úplne jedno kedy a ako sa niekto zasnúbi, kľudne aj v 17-tke, ale z osobných odsledovaní mi vychádza, že čím dlhšie sú spolu bez ďalšieho "levelu", tým skôr potom po posune zrazu vzťah skončí. 10 -12 rokov frajeri, zrazu zásnuby, do roka svadba a do ďalšieho rozvod.

sense
19. nov 2024

Ťažko povedať, ja nix nečakám keďže ďalšiu svadbu neplánujem, stačil mi jeden rozvod. Zasnúbení sme oficiálne nikdy neboli ale po nejakom roku som dostala prsteň že chce so mnou stráviť zvyšok života, vzali sme sa kvôli papieru a o ďalších pat rokov neskôr sa rozviedli
Partnerovi rodičia sa ani nie po polroku zasnúbili a hneď začali vybavovať svadbu ktorá bola rok od toho ako sa spoznali a sú spolu už takmer 30rokov
A kamarátka sa zasnúbila po 5 rokoch, a už je 11 rokov zasnúbená lebo sa nevedia dohodnúť na svadbe , ona chce malu lebo má len brata a žiadnu inú rodinu, on chce veľkú s polovicou dediny a rodinou z neviem kolkateho kolená, lebo u nich je to tak. Tak si teda nazývajú svorne aj bez papiera

abcabcada
19. nov 2024

Po pol roku sme spolu začali bývať, tesne pred druhým výročím som dostala prsteň, svadba bude po 3,5 roku

e1i
19. nov 2024

Moj muz vravel ze po roku by uz mal vediet co chce. Zasnuby boli po roku aj 5m a svadba po 2r a 7m

autor
19. nov 2024

@colsami
@markusrasford
@katica06 tak asi som len ja taka skepticka. Mne to pripada ze ona ho za ten rok ani nespoznala poriadne hocikedy sa k nej zachoval naozaj zvlastne neozyval sa oduval sa a tak podobne. Vsetky z neho nemame dobry pocit neviem cim ju tak opantal ani rodina

autor
19. nov 2024

@kavasmliekom ano ale to je prave to ze ci je dotycny NORMALNY na to naozaj nikto za 3 mesiace nepride podla mna aspon tie dva roky nech viem ako ten clovek funguje aj v domacnosti, v zivote, vo vztahu k inym clenom rodiny a tak za tie dva roky sa uz musi prejavit ak normalny nie je

kavasmliekom
19. nov 2024

Nemusí. Poznám prípady kedy by muž dal aj modré z neba žene, pomáhal, nosil ju na rukách a po svadbe ju bil

lol2219
19. nov 2024

Po 2 mesiacoch sme sli na 3tyzdnovu dovolenku (tam sme sa spoznali asi z kazdej stranky 😀), po 9m ma poziadal o ruku, pol roka na to sme sa brali.. sme spolu stastnych 8 rokov.
Ono zalezi aj od intenzity vztahu, o traveni spolocnych chvil a tak.. ☺️

autor
20. nov 2024

@kavasmliekom to ano lenze pri takychto ludoch uz iste naznaky a red flags su aj skorej ale nepriklada im nikto pozornost

annamivo
20. nov 2024

U nás to že sa chceme vziať padlo cca po 3/4 roku. Zásnuby boli po 1,5 r a o 1,5 r svadba. Obaja sme už mali predtým vzťahy, vedeli sme čo chceme/nechceme. Vykomunikovali si všetky podstatné vecí - deti, €, bývanie... Sme spolu cez 12r a cez 9 manželia...

diewcatqoo
20. nov 2024

My sme spolu zacali byvat po 3 rokoch vztahu a brali sme sa takmer po 10 rokoch. Pritom uz na tretom rande som vedela, ze s tym clovekom chcem zostarnut. Neviem, nam svadba k zivotu nechybala.. dohodli sme sa, ze sa vezmeme, ked otehotniem. Tak sme sa brali, ked som otehotnela.
Jeho rodicia (moji svokrovci) su opacny extrem - ti sa zasnubili na druhom rande 🙂

mizoko
20. nov 2024

Po 5 rokoch vzťahu. Ale chodili sme akurát na výšku a chceli sme najprv obaja skončiť školu a až tak sa brat

andaluzia12
20. nov 2024

5 rokov sme chodili, potom sme sa vzali.. ešte týždeň po svadbe sme bývali každý u svojich rodičov 🙂 po týždni sme sa nasťahovali do vlastného bytu. 6 rokov sme si užívali, zabávali sa.. a teraz, po 11 rokoch vzťahu čakáme bábätko 🙂 trochu odlišný príbeh ako tie, čo tu bežne čítame, že nemám prácu, bývame v podnájme, nedostanem materskú, priateľ ma osočuje, ale dieťatko bolo plánované …🤦🏻‍♀️

tiezjedna
20. nov 2024

mám za to, že na to neexistujú presný časový úsek, ale osobne by som si nikdy nevzala chlapa, s ktorým by som predtým nebývala nejakú dobu pod jednou strechou a nezdieľala všedné starosti (a radosti).

janetinka27
20. nov 2024

Ahoj, tak su ludia, co su spolu intenzivne alebo zaziju zivotne skysky spolu a vedia, ze sa mozu na seba spolahnut.vyhovuju si, maju spolocne ciele, rovnake hodnoty. Svadba nie je zarukou stastneho partnerskeho zivota, vzdy je tam riziko. Cim viac partnera pozname, tym nizsie je riziko krachu vztahu. Samozrejme, kazdy z nas ma inu schopnost poznavat - pozorovat, porovnavat, vyhodnocovat atd. A kazdy z nas ma inu schopnost ukryvat, zahmlievat, klamat.
Zasnuby by mali prist vtedy, ked som si dostatocne isty, mam v zauje s tymto clovekom zit zodpovedne, verne, v laske, ucte a navzdy.

avanka
20. nov 2024

Ťažko povedať, záleží od veku, vyzretosti, túžby po rodine..
S mojím manželom sme spolu začali bývať v podstate asi hneď 😁, priviezol má domov a už neodišiel. Poznali sme sa predtým asi 2 mesiace a videli sa cca 2-3 krát. Po týždni mi povedal, že si ma vezme, po 7 mesiacoch ma požiadal o ruku, po 1 roku od zásnub bola svadba a spolu žijeme krásnych skoro 20 rokov. Bol a je mojím osudom

sandrasstini
20. nov 2024

Podla mna kazdy to ma inak. Mne zasnuby ani svadba dako nechyba, nikdy som o tom nesnivala, jedine keby su deti tak vtedy hej. Dolezite je aby obaja boli s tym ok
Poznam ako kocky vyssie rozne pripady zasnuby po 2 rokoch rozdvod o dalsie dva, zasnuby po 6 rokoch a su spolu 14, my nie sme zobrati a sme spolu coskoro 12 rokov

betulinka1
20. nov 2024

Za mna po dvoch rokoch spoločného bývania (nie len chodenia) už poznáte všetky chyby a vies povedať, či áno či nie. Ale ja napríklad vobec neodcudzujem, ak sa niekto zoberie aj po mesiaci vztahu alebo ak spolu len žijú. Na život neexistuje návod na použitie.

nelka93
20. nov 2024

Sme spolu skoro 5 rokov, zasnubeni sme cca polroka a svadba je budúci rok. Mame spoločnú hypotéku a žijeme spolu prakticky odkedy sme spolu. Je mi jedno, kto sa kedy berie a kto ma aký názor na správny čas a dĺžku chodenia. Vždy je to len o tých dvoch, ako sa rozhodnú.

adonish
20. nov 2024

Prve zasnuby po 5 rokoch, o 2 roky svadba, po 2 rokoch rozvod 😂
Druhé - ani sme nemali. Cez víkend sme sa rozhodli, v pondelok sli na matriku a v sobotu bola svadba ♥️ ako spytal sa ma po 4 mesiacoch, ci si ho vezmem, ale to som nebrala vážne. Brali sme sa po 7 rokoch vztahu - oddalovala som to ja po prvej zlej skusenosti, on chcel skor, ale respektoval moje rozhodnutie.

benimnadir
20. nov 2024

My sme sa zasnúbili po roku a 10 mesiacoch.

matkahelka
20. nov 2024

Na toto ziadne pravidlo neexistuje. Mala som spoluziacky na VS, co mali frajerov 3 roky na VS, po VS zasnuby, isli byvat do podnajmu, potom kupili spolocne byty, vzali sa, mali deti. a do 33 boli vsetky tri rozvedene, pricom sa kazda vydavala po 5 a viac rokoch vztahu. ja som so svojim muzom prakticky ani nebyvala (tych par tyzdnov pred svadbou neratam), brali sme sa po roku vztahu a som 16 rokov, dovolim si tvrdit v stastnom a harmonickom manzelstve.

bucko555
20. nov 2024

Mala som 18, žiadosť prišla po 3,5 mesiaci a do roka sme mali svadbu ...sme spolu už 15 rokov