Platba za oslavu

27. dec 2021

Ahojte,
táto téma nie je nič pre korona-fanatikov, lebo im pôjde para z uší od jedu😁 ale poviem pre istotu na začiatok, že moji rodičia žijú v zahraničí, kde sú teraz úplne iné opatrenia (povedala by som že žiadne) a naplno tam fungujú kluby a pod.
Žije tam veľká časť našej rodiny v slovenskej komunite a jednému vzdialenejšiemu príbuznému sa narodilo dieťa. Moji rodičia boli pozvaní na oslavu ,,zapíjanie dieťaťa “ (otrasný zvyk), ktorá sa konala v sobotu v nejakom podniku v prenajatej miestnosti. Telefonovala som s maminou a sťažovala sa mi, že keď odchádzali, tak si nejaký pán od nich vypýtal účet za to, čo skonzumovali.
Moji rodičia sú stará škola a nechápali, že či to je nejaký nový zvyk, že hostia si za seba ešte platia.
Mali jedlo a pitie nachystané na stoloch, nikto ich neobsluhoval a vlastne neviem ako niekto mohol vedieť, čo tam zjedli a vypili, nedostali ani účet. Mne hneď napadlo, či ich neskasíroval nejaký podvodník, ale nechcú sa na to spýtať organizátora, aby sa neurazil.
Keby ste na ich mieste, spýtali by ste sa za čo ste vlastne platili a či platili aj ostatní alebo by ste už kašľali na to?😁
(lebo napríklad mňa keby mal niekto kasírovať po každej oslave, tak by som mu na ne už ani nechodila)

elizabet173
27. dec 2021

vypýtala by som si účet, kým by som ho nemala v rukách, nezaplatila by som nič. Viem, že to niekde takto funguje, pre mňa je to choré, ak niekoho pozvem, tak za neho zacvakám, ale toto by som teraz neriešila a nabudúce sa zariadila. Možno bola konzumácia prepočítaná na osobu, ťažko povedať, no bez toho účtu by som neplatila nič

loginexistuje
27. dec 2021

ano niekde to tak funguje ale je fer to povedat dopredu a sak sa kludne nech opytaju toho vo ich pozval

marcellka32
27. dec 2021

To malo byť povedané dopredu zároveň s pozvánkou, že si účet za konzumáciu budú platiť sami, neplatila by som nic

jaskolka
27. dec 2021

Normálne sa opýtať toho, čo pozýval.

tomas115
27. dec 2021

A to zahranicie je niekde na Orave?

larazivago
27. dec 2021

"Vrchní prchni" sú všade na svete😀

0silvia0
27. dec 2021

Takze nadiktovali panovi co zjedli a zaplatili? Odchadzali sami a nevsimli si, ci aj ostatni platia?

jenny224
27. dec 2021

@larazivago 😂 Polívčička byla? Vďaka za pripomenutie, idem si asi pustiť 😄

evkamotka
27. dec 2021

Nemôžu sa spýtať niekoho iného z hostí,či aj oni platili?