Plánovať-neplánovať svadbu?

lucik284
27. sep 2020

Ahojte, prosím Vás aký je Váš názor. V lete sme začali plánovať svadbu... Zatiaľ nezáväzne, popierali sme nejaké galérie, prebehli rôzne fóra, vyžiadali si niekoľko cenových ponúk. Urobili predbežný rozpočet, predbežný zoznam hostí, vybrali ten správny dátum. Zatiaľ máme všetko iba doma v zošite s názvom naša svadba...
I keď sme pôvodne neplánovali veľkú svadbu vyšlo nám cca 50 ľudí, vrátane detí rôzneho veku. Vieme, že z pozvaných všetci neprídu ale aj tak sa budeme točiť minimálne okolo 40 ľudí.
Vzhľadom ale na to, že naokolo sa deje čo sa deje, samozrejme aj keď nie som prehnane opatrná, ani to neberiem na ľahkú váhu, za prvé by som nerada nikoho ohroziť za druhé na zbytočne pokuty tiež nemáme 😂.
Planujete, alebo plánovali by ste svadbu aj ďalej? Teoreticky máme čas, nie je to u nás tak nabité, že by sme nezohnali termín na miestnom úrade, alebo nejaký priestor, ale predsa to nechcem nechávať na poslednú chvíľu ale zase ani 100krat prekladať.

bashawelle
27. sep 2020

@lucik284 teraz je zlozita situacia. Ak sa chcete vziat a byt svoji co najskor, sledujte opatrenia a vezmite sa hoc aj s dvoma svedkami a sobasiacim. Party si urobite aj neskor. Ak chcete svadbu s vela hostami, tancom, programom - planujte najskor na buduce leto. Aspon ja by som to v tejto situacii riesila tak. Kamoska sa tiez vydavala cez najprisnejsie opatrenia, s minimom ludi, s ruskami. Oni chceli byt manzelia, oslava s rodinou a priatelmi pockala do leta 🙂

sisa_s
27. sep 2020

No zatial mas iba vsetko v zosite 🙂 vela sal je vybookovanych na soboty rok dopredu...a nepises ani, ktory mesiac chces svadbu...ak do konca tohto roka, tak to by som uz neplanovala, zo dna na den trpnut, co bude..ak buduci rok, tak v prvom rade ries salu, kameramana a fotografa, ti budu vychytani, kedze vela neviest presuvalo svadbu

adamka25
27. sep 2020

Tak 50 ludi nie je velka svadba.a mozno v maji -juny 2021 uz bude volnejsie

tosomja
27. sep 2020

Kamoška sa mala vydávať v marci, 120 hostí. Zrušili, preložili na teraz v októbri 😁 a zase rušia. Nakoniec sa vraj budú brať len v súkromí, so svedkami. 🤷

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mogaa
27. sep 2020

@lucik284 no ak to nechceš skresať pod 30ľudí, tak plánujte najskôr v budúcom roku....od októbra bude platiť svadby do 30ľudí lebo včera bolo pozitívnych skoro 500ľudí a neverím že situácia sa cez zimu zlepší

mogaa
27. sep 2020

@veronika4495 žeby preto lebo vysoký počet hospitalizovaných ovplyvní celé zdravotníctvo? nemôžu chorých s ťažším priebehom nechať doma len preto že majú Covid a to samozrejme ovplyvní všetko.....postupne sa zaplnia infekčné kliniky a ľudia s Covidom budú musieť byť umiestnený v nemocniciach kde sa znížia miesta na ostatných oddeleniach, takže do nemocníc sa opäť dostanú len akútni pacienti, nehovororiac o tom či ich vôbec bude mať kto ošetriť....v BA v nemocnici 18pozitívnych zdravotníkov , v NOU tiež pozitívni zdravotníci......lekári sa začnú opäť báť a bude sa zase diagnostikovať po telefóne😉žiaľ, tvrdá realita😉

tramtada31
27. sep 2020

Kedyvmate termin? Ak budúci rok v lete, to už budú ľudia zaockovani, nemal by byt problem. Skôr si všetko odhadujte zmluvne tak, že pokial by došlo k zmene terminu, neprepadnú Vám zálohy.

ckatka
27. sep 2020

No...ja by som sa byť vami vzala na mestskom úrade so svedkami a súrodencami a rodičmi
Úplne barsktory deň aj v strede týždňa keď bude pekne počasie a šla si s nimi do prírody spraviť nejaké portretove fotenie.
No a najbližší víkend spravila guláš party/grilovacku na dvore alebo niekde v prírode ako oslavu. Žiadne klasiky v reštauráciách...ad 1 tie stretnutia sú rizikové...ad 2 hrozia kontroly a pokuty a teda ľudia môžu byť v strese.. A ad 3...na súkromnú grilovacku na záhrade / na chate ti nikto nemôže nič povedať (a nikto vás tam nepôjde počítať).

tramtada31
27. sep 2020

@mogaa potvrdzujem, že NOU má pozitívne oddelenie a moja obvodná dnes zas zakázala ludom chodit do ordinácie na vysetrenia a zase ordinuje len elektronicky

mogaa
27. sep 2020

@tramtada31 predpokladám že aj naša už bude ordinovať len telefonicky nakoľko už niekoľko rokov je na dôchodku a ordinuje😉 no dúfam že ešte týždeň vydrží, lebo v októbri máme prísť na očkovanie😉

dejka77
27. sep 2020

Ved planovat mozes, ale dala by som to az na dalsi rok, idealne v lete.

danim
27. sep 2020

@veronika4495 skús sa zamyslieť, či nie preto, že sa behom pár mesiacov rozšírila po celej zemeguli ako blesk. Každý by bol rad, keby to nebolo, no to nám nepomôže. Aj Španielska chrípka prišla a nikoho sa nepýtala, či môže...🤷‍♀️

danim
27. sep 2020

@ckatka v tejto situácii asi fakt najlepdie riešenie.. je to tu, nevyzenieme to len tak, a riskovat to všetko okolo a zaplatené zálohy rušenia Atd.. je o ničom. Aj keď tým nevestám nikto teraz nezávidí.. no moc na vyber nemajú... hlavne nech maju potom šťastne manželstvo 🍀

danim
27. sep 2020

@mogaa presne tak.. tvrdá realita.. a ľudia potom budú zomierať zbytocne preto, že im nemá kto pomôcť- lebo kapacity nepustia a novi lekári sa nenaklonuju. Ako aj sestričky vraveli taký príklad, že sa kvalitne vedia postarať o tusim 2 pacientov a nie 10. Toto je zle. A k tomu ešte aj lekári môžu ochorieť. Ako keby nám nestačila história čo vieme čo sa dialo vo svete. Nie. Ta slovac musí na vlastnej koži vyskusat, aby pochopili.🤷‍♀️

mogaa
27. sep 2020

@danim tak je možné že tí vytrvalí odporcovia nenosenia rúšok , či kašlania na všetky pravidlá sa ešte poučia ak sa situácia zhorší v ČR, lebo tam už hlásili že v priebehu októbra to vyzerá na kolaps zdravotníctva....uvidíme, opatrenia robia....

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
090255
27. sep 2020

Sme tiež plánovali ale veľkú svadbu začiatkom mája potom prišla korona a tak bola len mini svadba na úrade že budúci rok spravíme veľkú svadbu v kostole a no ak mam povedať pravdu ten budúci rok sme ešte nezačali ani plánovať keďže napr ľudia čo mali svadby v máji a presúvali napr na september tak zas rušili a no ako mam vedieť ze keď aj naplanujeme ci to bude. Ako to nevie nikto ale tak ešte asi počkáme kým to bude ok. Čiže ja by som poradila tiež spraviť malú svadbu kľudne aj na úrade a keď bude všetko ok kľudne aj veľkú...

miakey
28. sep 2020

@lucik284 my sme si začali plánovať svadbu, ale chceme ju mat až o rok v septembri. Ale my plánujeme pozvať len tak cca 30 ľudí, nezávisle od korony. Celkovo to chceme mať v takom jednoduchšom štýle a ak by sa o rok zrušili svadby, tak sa vezmeme iba v prítomnosti svedkov a veceru by sme mali doma.

mogaa
28. sep 2020

@veronika4495 ale tým že budeme nosiť rúška sa vírus bude menej prenášať a o to ide, aby v jedom okamihu nebolo zahltené zdravotníctvo stovkami chorých na koronu a ostatní budú na vedľajšej kolaji....lebo povedzme si pravdu, človeka nemôžu nechať s ťažkým priebehom doma len preto, lebo má koronu....na druhej strane ak začnú dávať na interné, neurologické či chirurgické oddelenie pacientov s koronou, už tam nemôžu dať iných pacientov.....korona zlomila väz zdravotníctvu v Taliansku a miestami aj v USA a zase našemu zdravotníctvu netrebaproste tak to je... desaťtisíce pozitívnych aby skolabovalo , na to mu stačí pár sto ľudí s ťažkým stavom.....rúško nikoho neochráni aby Covid nedostal, to je jasné, ale spomaluje prenos medzi ľuďmi a môže pomôcť k ľahšiemu priebehu.....je iné ak dostane plnú dávku vírusu lebo niekto na mňa kýchne a iné ak len malé množstvo lebo mám rúško a dodržiavam odstup....

mogaa
28. sep 2020

@veronika4495 neviem ako ty, ale ja teda žijem ako pred koronou....nikto ti nekáže byť zavretá doma a aby deti nechodili do školy....prispôsobila si si jednoducho fakty ako sa hodia tebe....ja teda žijem uplne normálne či tu Covid je, chodím do práce, do obchodu, na ihriská, na chatu...a to rúško v obchode ma ani neobmedzuje a ani nezabije.....

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danim
28. sep 2020

@veronika4495 povedz za seba. Aké neúnosné obmedzenie tebe to rusko spôsobuje ? V profile máš jedno ani nie 2 r dieta. Predpokladam, že si na materskej.

lucik284
autor
28. sep 2020

Baby ďakujem za Vaše názory, doplním teda svadbu plánujeme až na leto, keďže by sme ju chceli mať vonku s hostinou na záhrade. Bohužiaľ žijeme v dedine, kde sú ľudia schopní zavolať policajtov aj keby nás bolo iba 25. Skôr sa mi jednalo čisto iba o to, že si leta, ešte môže byť kľudne aj horšie,aj lepšie. Síce nebudem rezervovať sálu a obrad si môžme odkrútiť aj so svedkami v súkromí, ale aj ten catering treba objednať a zarezervovať dopredu.

tatiana1329
28. sep 2020

@lucik284 ja naprosto chapem ako to myslis a podobne. Ale na tvojom mieste (ak to teda neponahla) by som pockala kym sa to uplne neukludni a az potom urobila svadbu. Lebo svadbu s ruskou a neviem cim, nahodou vas niekto nahlasi alebo co a podobne, radsej by som pockala. Zatial si mozete vsetko do detailu premysliet, naplanovat a vymysliet a potom to uz len zrealizujes. Ak budes vediet co chces a ako to chces, dokazes to aj za minimalny cas 🙂

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danim
28. sep 2020

@veronika4495 tak vidíš.. na konkretnu otázku, ako to teba limituje už odpovedať nechceš/nevieš... 🤷‍♀️

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danim
28. sep 2020

@veronika4495 nikomu to nie je extra prijemne a nosíme len keď ozaj treba. Som rada, že ho nemusim mat cely deň, lebo sú aj take zamestnania.
Ale to teraz bokom. Držím palce nech pôrod prebehne hladko. To je pre teba teraz najdôležitejšia vec.

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz