Plánovanie svadby

17. júl 2024

Neznasam planovanie veci a pri tomto mi je fakt nevolno 😃 na agenturu nemame peniaze, to prosim vynechajte
S cim zacat a ako dlho to cca trva?
- kostol bude urcite volny /mala dedina/
- sala tiez /tiez dedina/
- obvolam kapelu, kameramana, fotografa a zistim vhodny termin

A dalej? Da sa tymto stylom naplanovat svadba aj za menej ako pol roka ked bude mat hudba, kamera a video volno resp.najdeme termin?

Samozrejme saty, oblek, obrucky, vyzdoba, jedlo, zakusky.
Je este nieco, preco sa to chysta tak dlho?

majka99999
17. júl 2024

To uz aj toto je anonymna diskusia? My sme sa zasnubili v aprili a v oktobri bola svadba, mensia, do 50 ludi. Vedeli sme termin, tak sme zajednali salu a urad. Potom saty, tie boli najdolezitejsie, mam velke prsia, takzesadli az 1. Potom sme poriesili vyzdobu saly, kyticu, jedlo, zakusky, torty, obrucky cez leto. Muz si kupil oblek a topanky v auguste, pozvanky sme poslali v septembri (vsetci uz vedeli). DJa poznal otec, fotila kamoska, co foti, gro bola pred svadbou, obrad, potom uz menej, tak si uzila aj samotnu svadbu. Ja nie som na ceremonie.

jajanka31
17. júl 2024

Ja by som ti poradila tak. Sadni zober pero a papier a zobud sa v sobotu rano kedy sa ides vydavat.chod bod po bode co vsetko ti je treba a co vsetko chces a zapisuj..v mysli si prejdi cely svadobny den aj s ulohami a zistis co vsetko treba vybavit.. a mas.. predstavu zopakuj viac krat , porad sa a na nic nezabudnes.. a ano naplanujes aj za mesiac..

jajanka31
17. júl 2024

Vies ono poviem priklad : niekto si zajednava kvetinarku lebo chce super kvetinovu vyzdobu.. bola som na svadbe kde mali vo vaze kalu.. a nevesta mala 3 kaly zviazane bielou stuhou.. ako to kupis hocikde v akomkolvek velkosklade aj den pred svadou.. na to netreba kvetinarku..ale niekto chce napichane kvety rozne kytice ten uz potrebuje kvetinarku.

andreatytler
18. júl 2024

Preco sa to chysta tak dlho? Lebo niekto stravi 2 mesiace vyberom siat listovanim casopisov, internetu a navstevou salonov a potom stravi mesiac vyberom kvetov a tak dalej. Skvele casy 😀

nikha2809
18. júl 2024

Neviem čo je pre teba dlho, no ak chces svadbu v kostole najskôr si zavolaj alebo sa zastav na fare.Nejde len o to, že kostol bude voľný, my sme napr.museli chodiť na predmanželsku náuku na faru, mali sme tri sedenia, každý mesiac jedno

30katrusa40
18. júl 2024

Väčšinou sa dlho čaká na sálu. My sme tak čakali rok. Ale nám to vyhovovalo , lebo krátko pred tým než sme sa zasnubili mi zomrela babka. U nás v rodine sa dodržiava rok smútku. Ak to chceš mať rýchlejšie výbav kameramana s fotografom v celku. Mali sme to tak a bolo to fajn. Keď ich budeš mať , choď zajednat sálu , potom za farárom aj príprava niečo trvá. Neviem kde to budete mať či majú aj varenie. Ideálna je sala kde len objednaš a všetko nachystajú. My sme objednali sálu opýtali čo budeme jesť a akú farbu výzdoby a počet ľudí. Všetko nám nachystali.

tamtamka26
18. júl 2024

ak chceš, napíš... riešim rovnaký problém..

bessie12
18. júl 2024

Svadbu planujeme na budúci rok a to hneď v 2 krajinách. Začali sme v podstate už týždeň po zasnubach.
Ak chceš, tak mi môžeš napísať. Rada o tom s niekym pokecam 🙂

rorino
20. júl 2024

Dá sa to stihnúť aj za mesiac😉,hlavne kľud a nestresuj sa

rorino
20. júl 2024

@andreatytler alebo niekto potrebuje extra špeciálnu sálu,ktorá je vybookovana rok dopredu 😂

bessie12
20. júl 2024

@rorino neviem si predstaviť naplánovať všetko za 1 mesiac. U mňa je to nereálne 🙈

mamina7070
20. júl 2024

naplanujes aj do mesiaca v pohode
rezervuj salu, (na dedine sa da prebajat aj obrusy, riad atd)
rezervuj kostol a treba pripravu
rezervuj si katering alebonzvykne na dedine ze ti pridu varit a obsluha plus niekoho na vyzdobu da sa aj kamoskami vypomoct
objednaj kolace
zajednaj dizeja najlepsie takeho co zastupu aj starejsieho
objednaj prstene
vyber si saty
zajednaj napr subor na odcepcenie a zbor do kostola alebo spevacku (ak chces)
objednaj fotografa a dohodni fotenie (osobne fotky stacia namiesto kameramana)
dohodni si menu zabezpec ostatne veci
oznamenia este aj ked v dnesnej dobe by som uz poslala maily s formularom na menu (vege intolerancie atd )
dohodni si kadernicku vizazistku a kyticu

maminkadeticiek
20. júl 2024

Ja by som sa na to vyprdla a investovala peniaze,cas a nervy lepsie.Svadba svedkovia,najblizsia rodina,obed v dobrej restike a svadobna cesta a adios.Svadba boli najhlupejsie utratene peniaze v mojom zivote.Teda som stastne vydata,o tom potom.Ale ta rocna priprava,saty na mieru,zabava pre druhych,s 2/3 ludi som sa vlastne ani nestykala a dodnes stykam minimalne a noc zbehla lusknutim prsta.No kaslala by som dnes na to.

rorino
20. júl 2024

@bessie12 bola som na takej v polke októbra,rozhodli sa tak v septembri,všetko sa dá,keď sa chce,a to mali že fakt luxusnú svadbu a kraaaasnu

bessie12
20. júl 2024

@rorino keď majú na to financie a ľudí, ktorí by im pomohli, tak vtedy možno by sa to dalo. Ale inak si to neviem predstaviť. To by bol pre mňa obrovský stres a nervy.
My sme začali plánovať necelý rok a pol pred svadbou. Teraz máme presne 11 mesiacov do svadby a nemáme ani polovicu z toho co by sme chceli mať.
Takže klobúk dolu, že to zvládli 👍

rorino
20. júl 2024

@bessie12 ja som na vlastnú svadbu mala tiež len mesiac a týždeň,ale bola mája,len cca 25 ľudí,neviem,čo by som rok okolo toho robila

katkakuch1
21. júl 2024

Ahoj, my sme zistili v marci, že budeme mať bábätko a v polke mája sme sa dohodli, že sa zoberieme. Teraz na začiatku augusta bude svadba. Nakoľko žijeme v meste a všetky tie "lepšie" reštiky a miesta na svadbu sú aj na rok a pol dopredu rezervované, zvýšil nám len spoločenský dom kde prenájom je riadne drahý. Obrúčky ak nechceš nejaké čačky mačky gravirovane a neviem čo kúpiš hneď. My sme prišli do prvého zlatníctva a povedali sme, že chceme obyčajne zlaté obrúčky. Za 5 minút sme odchádzali s nimi. Šaty mám z požičovne, kde sa dá nájsť (ak nie si extra náročná) aj za 10 minút. Zavolala som pani z požičovne v utorok, v piatok už som išla na výber. Do 20 minút vybavené a sú pre mňa ako stvorené 😊. My máme 90 hostí a myslím si, že sme svadbu mohli spraviť aj skôr. Všetky tlačoviny (pozvánky, oznámenia, etikety na fľaše, nálepky na koláče atď.) som si robila sama cez jeden program takže som na tom ušetrila, nakoľko mi to tlačil kamarát len za cenu tých papierov. Fotografku sme našli v tých svadobných skupinách nech je nejaká pamiatka. DJ nám rovno robí aj starejsieho(my sme to tak chceli, nechceli sme živú kapelu). Odčepčenie robí súbor v ktorom sama pôsobím. Koláče a zákusky tiež nie sú problém ak majú tie dámy čo pečú na to čas. My sme mali akurát problém, že akurát v tom dátume bolo a aj je dosť ľudí na dovolenkách takže sme museli hľadať. V prvom rade si zajednaj sálu a kostol ostatné už vždy nejako klapne. 😁 Hlavne keď na dedine to budete mať, tak asi nájsť niekoho na varenie a roznášanie jedla. Výzdobu keby si sa nudila si spravíš aj sama 😁 a Kvetinárky nebývajú tiež moc zaneprázdnené. Aspoň teda ja som s tým problém nemala.
Neviem, čo ešte by to chcelo.
U nás bolo najhlavnejšie
-priestor
-jedlo
-oblecenie a obrúčky (kaderníčka a vizáž)
-hudba
-foto
A viac nám bolo jedno, či bude alebo nebude.. akože v takom štýle, že už buď nájdeme alebo nie. Ale kto chce svadbu ako z časopisu tak hej.. potom to trvá aj rok než zogranizuje.. a tiež keď robíš svadbu na rýchlo, tak neušetríš až toľko, lebo väčšinou ženy už berú prvé čo nájdu/ zoženú. Tie, čo svadbu pripravujú rok majú čas porovnávať ceny a služby a podobné veci.. v konečnom dôsledku ide všetko strašne hore a každým rokom sa tie svadby predražujú 🤭😁 ak by si mala záujem môžeš mi napísať. Takto do komentov človek nemá ako všetko napísať 😁😁

bessie12
21. júl 2024

@rorino u nás tiež nebude veľa ľudí. Na Slovensku to bude do 30 osôb. V Holandsku uz viac, ale viem, že nebudú môcť prísť všetci, tak to nebude veľká svadba.
Predvčerom som len obrúčky boli vyberať a aj sme rovno kúpili. Čakacia doba je 4-5 týždňov. Budú vyrobené/upravené na mieru. Šaty som ešte nevyberala. Nemám rada, ked si musím skúšať nejaké oblečenie a pri tých svadobných ma to desí. Vyskúšať si neviem koľko šiat 🙄 to ma bude stáť veľa nervov. Nakoniec kameramana mať asi na Slovensku nebudeme. Vystačíme si s fotkami. Kým sme ešte na Slovensku, tak chcem si rezervovať kaderníčku aj vizážistku, predbežne si vybrať nejaké koláče a tortu. Ale uvidíme koľko sa nám podarí stihnúť vybaviť. V podstate na slovenskej strane už máme takmer všetko. Ostáva ešte holandská, ale to už je snubencova parketa. Mne zostane ešte vybaviť dokumenty na ambasáde a nejakého tlmočníka.

zuzanockamt
21. júl 2024

Da sa svadba naplánovať aj za mesiac

rorino
21. júl 2024

@bessie12 veľa šťastia prajem,nielen v svadobný deň,ale hlavne nech vám láska vydrží celý zivot

bessie12
21. júl 2024

@rorino ďakujem(e). Kiežby to bolo také večné ako tie brilianty na prsteňoch 🙂

autor
22. júl 2024

@maminkadeticiek
My by sme si nevolali nikoho, s kym sa nestykame 😊 ani sesternice bratrancov. Cize len ludi, ktorych tam velmi chceme. My sme napriklad take typy, ze si viac uzijeme takuto svadbu (casto robime aj rozne oslavy, grilovacky atd), ako dovolenku. Ale kazdy je iny, rozumiem 🙂 my nie sme cestovatelia a mohli by sme ist na dovcu kazdy rok, ale my radsej pracujeme okolo domu a mame z toho vacsiu radost 🫠

autor
22. júl 2024

@katkakuch1
Dakujem ti velmi pekne za koment 🙂 my budeme mat napriklad svadbu v dedinskej sale a obrad v mojej malej rodnej dedine, kde bola svadba za posledne roky raz, cize na 99,9999% bude volna hocijaky piatok i sobotu. Mam babku cukrarku a ona chce riesit kolace este aj s inymi znamymi, mame ich vyskusane, su krasne, uzasne, niet co riesit.

Obopisem foto
Video
Hudbu
Jedlo
Vyzdobu (mam uz overene kvetinarstvo, oni zdobia aj na komplet, nebudem vymyslat lebo my zijeme inde a na dialku nechcem nic zvlacat)

Co mi ale nie je jasne tak odcepcenie. Budeme sa brat na vychode. Zajednam si zienky zo suboru, co ma odcepcia a potom este aj chlapov (zvlast), ktori pridu urobit ten ceremonial (Vienok snad alebo hlavku stat)? Alebo ked mam jednych tak uz druhych netreba a odidem sa uz len prezliect do kroja a pridem zacepcena? Nevies mi poradit prosim?

katkakuch1
22. júl 2024

Väčšinou je to tak, že tie ženy robia všetko keď chodia samé alebo bývajú pomiešané súbory a dokonca boli žienky súbor kedy poprosili a viem, že to tak stále robia nejakého muža z hostí a ten s nimi 🙂 .. my sme zmiešaný súbor- aj ženy a muži takže všetko dokopy ale nemusíš zbytočne volať dva súbory. 🙂 oni to majú pekne vždy nachystané -pripravené 🙂