Ahojte mate tu niektora taku skusenosť? Čaka nas krst a naše babo nechce cumlik a teda upokojuje sa jedine jedlom keď ho chyti plač, ak sa neupokoji tak vie zajsť až do extremu. Dosť sa bojim, že ho to chyti počas krstu. Čo v takom prípade? Zažili ste ? Ako ste dieťa upokojili? Vďaka!
@vsetkounas ďakujem! Tiež mam v pláne vytiahnuť fľašu v prípade núdze🙈😃
Keď sme krstili naše dvojičky, dali sme im papať tesne pred obradom. Vydržali to v pohode, netrvalo to dlho
Moj syn pred 5 rokmi preplakal celý krst, bolo tam viac detí plakal iba on. Tiež nechcel ani cumlík a keďže bol kojeny tak bohužiaľ no. Po krste my umožnili ist ho nakojit a potom prespal celé posedenie. Ale farár bol úplne v pohode usmieval sa pri ňom.
@andreakukelova u nás bol krst počas nedelnej omše. Farár nám povedal, že môžeme deti nadojcit v sakristii pocas omše, ak by boli nepokojné, hladné.
Naša dcéra prerevala (doslova) celý krst. Farár sa v konečnom dôsledku na tom smial, že neskôr môže spievať v spevokole. A aj spieva 🙂 Čiže nič si z toho nerob, aj keby bábo plakalo 🙂
ano zažila nie raz, kedze krstne hned po narodeni. dokrstili sme s placom a sup v prvej lavici vytiahla cecek na nakojila v klude, dieta sa upokojilo a fotili sme sa
5 krstov. minimálny plač. Veď je na rukách.
Prva prespala krst, druha sa po💩 tesne pred a spala tiez a treti bol uz vacsi, ten reval celu cestu z kostola domov. Ale my sme mali privat krst🤭
My sme krstili neskôr, malá mala 14 mesiacov a nieže plakala, ona revala jak tur a nevadilo zvládli sme to.
No nášho sme krstili keď mal 3m … cele krstiny v kostole preplakal . Nikto nic nepočul farar si išiel do toho svoje. A potom tom sme sli na hostinu 🤷♀️
Napíšem ti môj pohľad, aj keď nie som veriaca, ale teda bola som v živote na viacerých krstoch (aj na svojom 😁) a vždy nejaké dieťatko plakalo. Ale tak je to ceremónia v drvivej väčšine taká, kde sú hlavne bábätká, tak to ľudia očakávajú a skôr sa nad tým pousmejú, ak sa niečo také prihodí. A keby sa aj našiel nejaký somár, čo bude nebodaj prekrúcať očami (farár to snáď nebude 🙂), tak ho proste odignoruj.
Malý sme obrad iba malý sme čajík zo sebou normálne aj mliečko a farárovi určite nebude vadiť keď mu dáš papať .