Peniaze pre deti k narodeninám

5. apr 2023

Dobry den. Zaujima ma len ako to mate u vas v rodinach, kto chce, nech prispeje, kto nie, nenutim. Dostavaju vase deti peniaze od rodinnych prislusnikov ako tety, ujovia, babka, dedko peniaze na ich sviatky? A naopak, davate vy svojim neteriam, synovcom peniaze na narodeniny alebo to u vas zostava len v rodine pogratulovania si a nejakej cokolady?

liz_lemon
5. apr 2023

dostavaju, netere/synovcov nemame

petamich
5. apr 2023

peniaze dostava od babiek, na narodeniny zvykneme detom kupovat drobnosti, peniaze si nedavame

anonymous87
5. apr 2023

Ano, starsi uz dostava peniaze. Sam si kupi, co uzna za vhodne. Neter ma uz 26 a synovec 23 tento rok a aj im davame peniaze pokial vyslovene nepovedia, ze maju nieco vybrate…

saxana000
5. apr 2023

Peniaze davaju babky v obalke to jej odkladam. Ale vzdy pripravim aj malickost s ktorou jej gratuluju trebars puzzle alebo knihu.my ako rodicia vzdy zaobstarame ten vysnivany darcek. Vinsovacky krizom krazom u neteri synovcov a surodencov navzajom sme zrusili uz davno detom nechavame u babky pod.stromcekom len darceky k vianociam a symbolicke mikulasske/sibackove balicky a v nich max 5eurovku.

memma
5. apr 2023

Menším sa kupujú darčeky a starším peniaze. K darčekom dávame aj čokoladu a detské sampanske

janinah
5. apr 2023

Moje deti dostávali od dedka.Moja predstava k mojim vnúčatá je taká,že spolu si urobíme výlet a niečo im kúpim podľa ich výberu.Tak uvidíme,zatiaľ sú málički a kupujem to,čo povedia ich rodicia.

andrea_82
5. apr 2023

áno, dostávajú peniaze aj dávame. Jedine na vianoce som odmietla dávať peniaze, vždy kupujeme fyzický darček. Keď bol syn mladší, tak som kúpila väčšinou nejaký veľký darček ja a peniaze som si nechala (akoby sme sa skladali). Teraz už peniaze nechávam synovi, stále si na niečo šetrí.

zuzuliatko18
5. apr 2023

Staršie neterku (pubertacky) dostávajú peniaze, pokiaľ si nepovedia, čo by chceli. Oblecko si radšej nakupujú same. Mladším deťom sa pýtame rodičov, takže podľa toho. Vždy však dostanú nejakú drobnosť, im sa.peniqze nerátajú (škôlkari,).
S mojím bratom máme dohodu, že deťom dávame len knižky, tak sa max pýtame, či už takú majú.

lujza123
5. apr 2023

Len si gratulujeme, bývajú 2000 km ďaleko, takže darčeky dostanú keď prídu... Iba tak, že prišli, ta všetky sviatky co sme spolu neboli 🙂
Krsnatam dávam, staršiemu peniaze, mladšiemu hračku

jeanne14
5. apr 2023

Od starých rodičov peniaze, aj na Vianoce. Nežiadali sme o to. /Sami sa tak rozhodli.
Krsniatkam a teda aj my od krstných zatiaľ fyzické darčeky, narodky, meniny, aj Vianoce.
Ale čím budú starší, začnem tiež dávať € zrejme.

simsalabim
5. apr 2023

Deti dostavaju a aj my davame.

marryen
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
h2
5. apr 2023

Áno, dávame aj my a aj náš syn dostáva 💶.

oli18
5. apr 2023

Vnucatkam davam ku vsetkym sviatkom peniaze, kedze nerada kupujem darceky. Ukladaju si ich do uzamykatelnych pokladniciek.

euka210
5. apr 2023

kedze su uz vacsi 7-11r, tak ich viac potesia peniaze, ze si kupia co chcu potom. Od nas narodky darcek...niekedy spojeny so svagrovcami a drahsi, meniny len sladkost. Od babky ci svagrovcov dostanu na narodky tak 20e. Synovcom je to stale po dohode s rodicmi co im dat.

beatinka
6. apr 2023

Áno, v rámci rodiny si dávame peniaze. Netere a synovci sú puberťáci, takže pre nich je to lepšie, ako kupovať zbytočnosti.

20erika07
6. apr 2023

Od narodenia dostavaju nasi aj peniaze, vzdy sme im vsetko odložili, dcerke 9r este odkladame ,syn 15r si uz odklada sam cca od 11-12rokov . Dcerka si mensie sumy hadze do pokladnicky, ale ona najradsej vsetko rozda a pokupi druhym, tak vacsiu cast by som jej ani nedala. A davame aj my aj neterkam a synovcom, ale k tomu vzdy aspon nieco malé. Alebo sa skladame na hodnotnejsi darcek viacerí

0silvia0
9. apr 2023

Ano, deti dostavaju od mojich rodicov. My so sestrou davame navzajom tiez nasim detom peniaze. Detom mladsej sestry davame darceky, este su mali.
Nase decka nic neodkladaju, ziadne pokladnicky, vsetko oplieskaju🙈

jana_eyre_2
9. apr 2023

áno od určiteho veku dostávajú moje deti peniaze od rodiny, ja dávam tiež svojim neteriam, synovcom peniaze (tým čo majú účty priamo pošlem na účet s venovaním) keď ich už nepotešia hracky.. viem že peniaze ich potešia najviac, môžu si kúpiť čo len chcú.. mám synovcov a netere v rôznych vekových kategóriách, takže tým malým čo sa ešte potešia dinosaurovi, tým dám hračku a ostatným peniaze..

svojim deťom nechávam mince nech si držia vo svojich peňaženkách a kúpia čo chcú, ale papierové im dávam do obálok a každé si na niečo šetrí.. najviac si z toho míňa najstarší, ten si stále niečo na bicykli vynovuje, inak si zväčša odkladajú na prater, alebo familypark cez leto.. ale tiež z toho berú keď chcú kúpiť darček svojmu súrodencovi alebo nám rodičom..

tatianamaria
9. apr 2023

Nie. Nedávame peniaze. Máme v rodine veľmi veľa detí. Švagriná má 7. My 5. Ďalšia švagriná 2, švagor a švagriná po 1. Moje sestry dokopy 4. Každú chvíľu má niekto narodeniny, prijímanie, birmovku.... Dávame iba nejakú drobnosť, väčšinou sladkosť. Ani hračky nedávame. Majú toho strašne veľa.Ani moje deti nedostávajú peniaze od rodiny. Moja svokra nekupuje darčeky, vôbec nič. To sa nedá pri takému počtu detí. A moji rodičia ani nevedia, že majú moje deti narodeniny.

mamkalentedkova
10. apr 2023

Tak u nás to závisí už aj od veku ..babky väčšinou dávaju starším peniaze ,alebo si vyberú čo chcú ..ale teda ,aj tak väčšinou dostanú peniaze a kúpia si sami .Najmladšej kupujú ešte darceky ,nejakú maličkosť ,ale teda ju ešte zaujme všeličo .Bratovym deťom tiež kupujeme ,švagriná nám vždy povie ,čo by chcela a my sa už rozdelíme ,kto čo kúpi .

adkoalauri
10. apr 2023

Deťom dávajú starí rodičia peniaze, aj môj muž im prispeje na narodeniny, majú obaja vlastné účty a pošle im peniaze. Ale vždy dostanú aj nejaký darček. Od švagrinej naše deti dostávajú darčeky na Vianoce, aj od nás ich deti,tam peniaze nedávame, narodeniny ani meniny neoslavujeme s nimi.

euka210
10. apr 2023

Od babiek ano, od nas darcek do istej sumy na narodky...ak chcu drahsi, tak sa skladame so svagrovcami. Inak aj oni daju peniaze, tak 20e u nas. Oni pre deti peniaze nechcu, maju narodky cca spolu, tak 1 vacsi darcek pre vsetkych...to iba ked sa robi oslava, kto nepride tak nic neriesime.
Meniny iba coko davame.
Darceky na Vianoce od babiek ci svagrovcov sme rodinnou dohodou zrusili, kazdy dava iba vlastnym detom.

solinkarka
2. apr 2024

Áno dostávajú obaja peniaze od väčšiny rodín, za mňa lepšie ako dostať nejakú blbosť...buď im kúpime čo chcú a potrebujú alebo odkladajú...už majú celkom pekne sumy našporene...teda hlavne syn keďže už má 12r