Peniaze na svadbu pre sesternicu

zdenk2
6. sep 2024

Ahojte, idem sesternici na svadbu. Viem že sa dáva veľa peňazí do obálky a ešte niečo ku tomu no mám 19 a bývam sama nemôžem si dovoliť dávať peniaze, nebude blbé keď tam iba fľašu a gratulačne želanie? Ďakujem

markusrasford
6. sep 2024

@zdenk2 radšej kvety ako fľašu

vilma7
6. sep 2024

Nebude. Tiež som dostala od rodiny malú pozornosti, ktoré si nemohla dovoliť dat do obalky väčšiu sumu a menšia im bola asi trápna...tak som od nich dostala dar. Neriešila som. Svadba nie je o tom, čo kto dá a mnoho ľudí má výdavky ešte aj okolo toho.
Takže za mňa v pohode.

elanor
6. sep 2024

@markusrasford presne opak. Kvetov dostane haba kuk. Naco dalsiu bukretu, ktora aj tak zvadne a ic z toho. Stoji to relativne kopu penazi a aj tak sa to vyhodi.

h2
6. sep 2024

@zdenk2 A rodičia tvoji idú tiež? (Ospravedlňujem sa, ak napríklad rodičov už nemáš, ale ak máš, pridala by som sa v tomto k nim, aj keď už bývaš sama.)

mimikarol
6. sep 2024

Fľašu by som nedávala. Radšej ružu a 50€.

martul
6. sep 2024

@zdenk2 podľa mňa nemusíš dať vôbec nič, veď ešte študuješ a veď idú aj tvoji rodičia, nie? U nás sa dáva dar ako od rodiny spolu.

cacianka
6. sep 2024

Je to sesternica - tak jej ružu, fľašu nenos, buď zostane zo svadby alkohol, alebo nepodporuj chlastanie.
Kúp, alebo vyrob nejakú kartu/ blahoželanie také osobné ako ju poznáš, a ak máš nejaké € voľné, priloz do tej obálky 3 žreby. Nikto od teba nemôže čakať stovky.

30katrusa40
6. sep 2024

@zdenk2 daj nazdobit jednu ružu. Fľašu a ku gratulacnej karte im kúp los Tipos má všetko najlepšie losy a sú tam aj s obrázkom svadby. Mne kamarátka keď nemala peniaze a svedčila mi na svadbe upiekla tortu a doniesla kanvicu. Vazila som si to veľmi. Nie je to o tých daroch.

la_dolce_vita
6. sep 2024

Mna by potesila nejaka prakticka malickost do bytu. Isli sme kolegyni na svadbu a povedala mi, ze tie termo pohare na kavu by chcela, tak som ich kupila, plus peniaze, ale to ty nemusis. Proste nieco take..?

januska12323
6. sep 2024

Nedáva sa do obálky "veľa peňazí" každý dá podľa svojich možností a vzťahu k obdarovanému. Ak idete s rodičmi dajte spolu. Nikto od teba nečaká stovky eur a dar k tomu.

vreckovka2
6. sep 2024

@zdenk2 my sme dostali puzzle. A bol to super darcek. Skus porozmyslat, co maju radi a kupit nejaku drobnost. A nie, nebude to blbe.

janka_266
6. sep 2024

@zdenk2 ja by som dala 50 € do obálky, ak sa nedá pridať k rodičom. čokoľvek, čo budete kupovať, piecť, vyrábať, sa k tým 50 € aj tak bude blížiť. kvetov budú mať kopu a ja by som nechcela žiadne doplnky, ani spotrebiče:D ale tak vy si poznáte sesternicu.

radkaradix
6. sep 2024

ja ked som bola v tom veku sesternici, tiez sama, tak som jej dala myslim 20 eur, lebo som skratka viac nemala, ani som nevedela kolko sa dava, bola to prva svadba, kam som sla.. dodnes sa za to hanbim, ale verim, ze to nebrala tragicky..

zeldia
6. sep 2024

@zdenk2 nic nekupovať, do obálky 50e ak môžeš, ak nie 30e a uzi si svadbu.

zeldia
6. sep 2024

@radkaradix prečo by si sa mala za to hanbiť. Bola som stredoškoláčka a vydávajúcej sa sestre som nedala vôbec nic. Už s tými sialenostami treba prestať, nech idú mladomanželia pracovat ak chcu dom a svadobnú cestu.

michelle567
6. sep 2024

Nedávala by som fľašu ani kvety. Asi by som kúpila zopár žrebov do toho blahoželania nech nedávam úplne prázdne.

83lenka83
6. sep 2024

@zdenk2 ja som neviem od koho na svadbe dostala hlinené prasiatko a vo vnútri boli mince a poskladané 5-10€ bankovky. Veľmi ma to potešilo.

markusrasford
6. sep 2024

@elanor ty by si dávala iné ja zas kvety. Tvoj názor ja ti ho neberiem. Autorka sa opýtala jej som odpovedal nie tebe. Mne nemusíš radiť ja viem co sa patrí.

babushkaem
6. sep 2024

A druhu stranu ja som teraz kupovala kyticu a pod 30€ ani nebola. A flasa za 20€, to im teda kup radsej blahozelanie a 50€. Ja idem davat na pozvanky na svadbu, ze nech mi kytice nik ani nenosi. Za par dni pojdu aj tak kosom. Teraz co wom bola na svadbe, nevesta kytice dostala, iba par ale dostala a aj tak nam ich rozdala. Kyticu za mna urcite nie.

betulinka1
7. sep 2024

@zdenk2 pri detoch a študentoch sa to tak berie, ze davaju rodicia za vsetkych. Tvoji rodicia nejdu? Ak nie, kludne daj nejake vinko a karticku. Svadba nie je o tom aky velky dar das.

kikushaa
7. sep 2024

Namiesto kvetov by som jej dala do obalky to, co by si minula za kyticku 30-40€

janette2021
8. sep 2024

@zdenk2 určite nevyhadzuj peniaze na kvety, ktoré aj tak nechajú v kostole alebo rozdajú. Radšej fľašu a želanie, alebo darček ako tu spomínali napríklad puzzle.

sense
8. sep 2024

Fľašu nenos ani kyticu, keď tak by som dala jeden kvet a zvyšok čo by som akože utratila za fľašu a kyticu dala do obálky. Pozri aj je sesternica normálna nebude ani nič honosné od 19r študentky ocakavat