Peňažný dar - svadba v ČR

vikusjk
12. júl 2022

Žienky ako to teraz prosím vás chodí u našich susedov, koľko peňazí sa dáva ako dar k sobášu/svadbe? Budeme dvaja dospelí a 10 r dieťa. Na svadbe sme neboli už veľmi dlho, netuším ani, koľko sa dáva tu u nás, nie to ešte v CZ, kde môžu byť (aj sú zrejme) iné ceny, nechceme uraziť, ale ani dať priveľa. Koľko CZK je také primerané na hostí zo širšej rodiny? Ďakujem

viestta
12. júl 2022

@vikusjk u nás sa dava +/-50€ na osobu. V Čechách nie sú až tak priepastne iné ceny, takže to prepočítaj a zaokrúhli.

diamond007
12. júl 2022

@vikusjk 3000-4000cz by som dala

melanta
12. júl 2022

@vikusjk my ideme za 2 týždne mužovej sekretárke. Ceny v ČR sú približne rovnaké ako u nás, takže dáme toľko, koľko by sme približne dali aj na svadbe na Slovensku. Vy dajte toľko, koľko vás pustí vás rozpočet.

vikusjk
autor
12. júl 2022

@diamond007 vdaka, ja som myslela najprv, ze 10 000 do obalky (cca stovka na hlavu za nas troch) , ale asi bude stacit aj 5000 ako dar do obalky a potom este na redovy nejake peniaze

diewcatqoo
12. júl 2022

5kou do obalky nic nepokazite. Ale v CR nie je redovy tanec. Alebo oni ho vynimocne mat budu?

kitycat
12. júl 2022

Vsak kludne im dajte aj v eurach. Bud zamenia alebo odlozia na dovolenku. Nemusite davat bezpodmienecne lokalnu menu. A teda 5000 je krasny dar od trojclennej rodiny si myslim.

Ono to ani tak o peniazoch nie je, jasne ze sa to ocakava, ale aby sa niektonurazil ze dal "len 3000" alebo "az 10 000" by mna nenapadlo. Pozyvam tCh, vo tam chcem a nekalkulujem

melanta
13. júl 2022

@diewcatqoo ani na Slovensku nemá redový tanec každá svadba. My sme teraz v júni nemali, nechcela som, je to trápne žobranie peňazí podľa mňa.

diewcatqoo
13. júl 2022

@melanta ano, mam rovnaky nazor ako ty, tiez sme nemali tento tanec.
Akurat teda autorka pise, ze nejake peniaze daju aj na redovy tanec, tak ma to zarazilo, lebo zijem v Cesku a este som nepocula o tom, ze by na ceskej svadbe mal niekto redovy tanec 🙂

vikusjk
autor
13. júl 2022

@diewcatqoo aha, tak potom asi nemaju. Ja som bola na svadbe naposledy 9r dozadu na vychode, kde tento tanec bol, neuvedomila som si, ze nemusi byt. Ale ak je 5k do obalky dost, tak dobre 🙂

vikusjk
autor
13. júl 2022

Dakujem baby, pomohli ste mi, mam taky lepsi pocit teraz 🙂