Ahojte chcela by som vediet Vas nazor na meno Aurora a jej vyznam
@issiq mne sa to spaja s VOSR a s lodou, ktoru sme v skolke a potom v skole na prvouke povinne kreslili, bez toho aby sme co i len tusili, co to znamena. Keby sme zili v renesancii, tak by sa mi to mozno aj pozdavalo, ale inak si nemozem pomoct 😨
pre lod je to pekne meno 😀 Pravdupovediac k menu dietata si to neviem predstavit, dokonca mi ani nenapada priezvisko, ku ktoremu by sa take meno hodilo ☹
Ako meno samo o sebe fajn, ale ako by ju volali deti ? Aura, Rora ? Hodi sa vam to k priezvisku ? tiez sa mi to spaja s Oktobrovou revoluciou, lodou Aurorou, riekou Nevou a Leninom. 😅
prvé, čo ma napadne, že výstrel z krížniku Aurora bol signálom na začatie útoku na Zimný palác a začiatok VOSR 😀 😀 😀 tak nejak si to pamätám ešte z dejepisu 😀 😀 😀 o niečo krajšie znie význam mena, ako ti ho opísala @nikolet_89, ale ako meno pre dieťa by som ho určite nevybrala - beriem ohľad na to, že raz bude mať dieťa 16, zamiluje sa a bude sa mať predstaviť svojmu "princovi" - no nerada by som, aby sa kvôli tomu mala cítiť blbo, prípadne niekomu 3x zopakovať svoje meno, lebo dotyčný bude mať pocit, že zle rozumie... ako keď v práci sa nám predstavila nová kolegyňa s nezvyčajným menom a šéf sa nás potom potichu pýtal, že aký seriál fičal v tom čase, keď sa dotyčná narodila 😅
no a samozrejme netreba zabúdať ani na priezvisko... viem si toto meno predstaviť napr. v taliansku a s talianskym priezviskom, ale na Slovensku veľmi nie... deťom sa bude zle vysvetľovať, Aurora jej asi nikto hovoriť nebude, akurát samé skomoleniny budú všetci vymýšľať 😝
ja som kdesi pozerala nejaky serial a hrdinka sa volala aurora,prezyvku mala rory 😀ako ta mlada zo serialu zeny z rodu gilmorovcov...
ano, pre lod....
nie 😲
...keby nebolo tej lodi-tak aj by sa mi pacilo - postupne si to ludia az tak s VOSR nebudu spajat. Akurat by som sa bala toho ako to budu deti vyslovovat- aj majitelka mena ak by mala problem s r-tak by to nedopadlo dobre.
jéžiši, ženské, čo vám už načisto preskakuje, že Aurora, akože sorry 🙄 🙄 🙄 🙄 🙄
Nie, nepaci, ak tak naozaj len pre nezive veci, typu lod a len pre zaujimavost tal. spevak Eros Ramazzotti ma dceru s tymto menom. 😉
priezvisko nieje slovenske..ale vase nazory ano 🙂 mozno niektora macka ma aj tvoje meno nic nieje nemozne 😉
no ja by som to tak povedala, ze ta lod to pokazila ☹ - lebo minimalne v postkomunistickych krajinach nabehne cloveku tato asociacia, ved najprv to bolo zenske meno a az potom meno lode ( lode sa pomenuvaju zenskymi menami) . Ak sa ti to meno paci, tak kludne daj- ja by som sa ludi nepytala. Ja som dala menej caste meno-aj aj ked je v kalendari, tak ludia prevracali ocami- a cuduj sa svete- postupne v mojom okoli nositelky mena mojej dcery pribudaju. je to o zvyku.
Teda mne osobne sa paci 🙂 je netypicke, pekne, aspon ich nebude 20 na pieskovisku, kludne ho daj 🙂 issiq
@issiq ak to meno nebudes pouzivat na Slovensku asi by to bolo relativne ok, ale nemozes asi ocakavat ze Slovenky povedia,ze sa im toto cudzie meno paci.
ak by som zila v zahranici bolo by mi to asi jedno na Slovensku by sa mi nepacilo , mne sa pacia klasicke slovenske mena, myslim,ze tu mame aj my kopec mien ktore su slovenske a zaroven medzinarodne.
@issiq no neviem, preco sa pytas cudzich ludi a potom sa cudujes, ze ti pisu, ze sa im nepaci. ak sa paci vam, tak vam moze byt celý svet ukradnuty. my sme vybrali uplne bezne meno a aj tak sme si vselico vypoculi. ale je mi to jedno. hlavne ze nam meno znie krasne a tesime sa na jeho nositela 🙂 tiez sa mi vela mien nepaci, ale to je moj nazor. x ludi x chuti. tak to neries s x ludmi, ale len ty s manzelom
môže ti to byt uplne jedno co sa komu páci, hlavne ze sa páči Vám🙂 tie momentálne TOP dievcenské mená...ako nina a podobne už ich je moc...
Bohužiaľ sa toto meno bude nám, komunistickým deťom vždy spájať s VOSR.
Ramazzotti má dcérku s týmto menom, dokonca ho má vytetované na predlaktí.
Mne osobne sa toto meno nepáči, ale ak sa Tebe @issiq páči, tak ho daj. Sama mám dcérku s nezvyčajným menom, tak viem, aké dokáže mať okolie primitívne a hlúpe poznámky, ale zase to meno nie je tak veľmi "výstredné" ako tu spomínaná Aurora. Výber mena je len na Tebe a manželovi a ak si pripravená na blbé poznámky a vysvetľovanie prečo? a či vám preskočilo (inak úžasný názor) tak smelo do toho... Význam mena je krásny 😉
mne sa vzdy pacilo a aj som rozmyslala ze by som ho dala dievcatku raz...ale moja mamina hned zacala s tou lodou....
@gabriella7 súhlasím, moja dcéra je predškoláčka a v triede sú 4 Hanky, 2 Viktórie a tuším aj tá Nina sa tam nájde...
Mne sa velmi paci to meno ;) jedna mamicka tu ma Sofiu Auroru a je to krasne dievcatko. Ja som chcela dve baby Dorotu aAuroru. Ale vyzera to tak ze budeme mat Teodora ;) inak mne sa nepacia dve mena ale pasuje mi k sebe ze Laura Aurora, ma to taky fantasy nadych 🙂
nie
tiež ten lenin mohol tú loď pomenovať inak, nejako rusky, nemusela sa tu viesť takáto debata 😀 😝
moze byt, ale nie na Slovensku, a uz vobec nie so slovenskym priezviskom 😎
no ja chcem urcite Stellu a mám to u prdele ze tak sa volá pivo 😀
Aurora je ženské meno lat. pôvodu, ktoré vchádza do použitia v čase renesancie. V dejinách s týmto menom poznáme rímsku bohyňu svitania, východu (slnka), brieždenia. Východiskom mu je lat. aurum = zlato, lesk, jaganie… Aurora vraj bola dcérou Hyperiona a Theay, ale mnohí tvrdia aj inak. Stoja na tom, že otcom jej vraj bol Pallas, syn Kriusa a brat Persesa. Vydala sa za Astreusa, s ktorým splodila vietor, hviezdy…. Mala opletačky s Orionom, ktorého raz zaviedla na ostrov Delus a tu tento junák hynie od strely Diany.
V čase renesancie toto meno sa dostáva do rodín vzdelancov tej doby a žije ešte aj dnes. Po jej mene siahali mnohí básnici, keď nejak symbolický chceli naznačiť “svitanie novej doby”.
inak mne osobne sa toto meno nepaci nemozem si pomoct