Oznámenie zasnúbenia rodičom

24. feb 2023

ahojte, dnes mame v plane oznamit mojim rodicom ze sme sa zasnubili 🙂 a rovno aj datum svadby :D

mate nejake napady ako to kreativne oznamit?
Mame v plane prist vecer na navstevu, posediet pri nejakom tom vinku a oznamit im to 🙂
Viem ze ocinovi by mal moj buduci manzel doniest nejaku tu flasu a mame kyticu?
bude to tak ok? :D

sims4
24. feb 2023

Myslím si, že to bude úplne v poriadku, vôbec sa nejako tým nestresuj. Možno nejaké oznámenie by som im dala. Aj keď len nejaké zatiaľ na rýchlo urobené, že nie oficiálne, len aby pointu zachytili.

bylinka25
24. feb 2023

V prvom rade ti gratulujem k zásnubám.
Ak nemáte v úmysle niečo väčšie, ako je večera u rodičov , či v reštaurácii, tak je to v úplnom poriadku.
Proste, tvoj snúbenec prinesie ockovi fľašku dobrého vínka, či iného kvalitného alkoholu a mamke kyticu, oznámite zásnuby, neviem, či si tvoji rodičia potrpia ešte aj na to oficiálne požiadanie o ruku, ja som také mala, v tom prípade požiada snúbenec rodičov o tvoju ruku.
Zároveň im oznámite aj dátum svadby a je to.
Prajem ti krásne obdobie zasnúbenia a hlavne svadobné prípravy bez stresov.

h2
24. feb 2023

Stretla som sa v nedávnej dobe s jedným prípadom, že sa otec budúcej nevesty cítil ukrivdený (alebo neviem, ako, ale nepáčilo sa mu to), že mu zasnúbenie len oznámili. Že čakal, že ho budúci zať požiada o ruku jeho dcéry. Tak možno skúste ísť týmto smerom, hoci je pravda, že je to zastaralé a na jeho názore nezáleží. Ale možno sa bude cítiť lepšie.

simona92101
24. feb 2023

My sme rodicom priniesli foto z ultrazvuku babatka v obalke, bolo tam napisane: ahojte,budete starí rodicia.a inak,co robite 13.10?mamka a tatko sa beru 😃
Bolo to take 3v1, kedze svadba bola o mesiac 😃samozrejme kytica a flasa,inak sa ziadne pytacky nerobili.zalezi vsak,ci si tvoji rodicia na to potrpia..

autor
24. feb 2023

@h2 no chceme nieco take, ale skôr nejakym vtipnym neformalnym spôsobom ze ma akoze "vypyta o ruku" ....aj ked mne to pride take divne nakolko s priatelom uz zijeme spolu 6 rokov vo svojom😂...a zas moj oco neni taky ze by si na tom potrpel..teda nikdy nic take nespominal

autor
24. feb 2023

@simona92101 to muselo byt krasne prekvapenie❤

melanta
24. feb 2023

@h2 aj môj ex sa cítil trocha ukrivdený, keď nám dcéra oznámila zasnúbenie, pýtal sa ma potom, že či nie je zvyk aby chlapec pýtal otca budúcej nevesty o ruku. Povedala som, že zvyk to možno je, ale je to totálna kravina. Nežijeme v stredoveku, aby sme dávali povolenia, koho si naše dieťa zoberie. Podstatné pre nás má byť, že si naše dieťa vyberie dobrého partnera. Dcéra s už teraz manželom žila keď sa zasnúbili, autorka žije s dotyčným 6 rokov, tak je to aj smiešne podľa mňa. Ale ego a ješitnosť mužov niekedy nepozná mieru.

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
melanta
24. feb 2023

Autorka, ak spolu žijete 6 rokov, neriešila by som nič také, ako je pýtanie sa otca, či si ťa partner môže vziať. A nám keď dcéra oznamovala svadbu, pozvali na obed nás aj svatovcov, rodičom oboch to oznámili naraz, aby sa ani jedna rodina necítila ukrivdená.

melanta
24. feb 2023

@evamarek77 čo je na tom krásne? Dotyčná žije s dotyčným 6 rokov, takže pýtať jej ruku keď minimálne 6 rokov zdieľajú spoločnú posteľ, je podľa mňa akurát tak trápne.

h2
24. feb 2023

@melanta Ja s tebou úplne súhlasím. Len som napísala, o čom som nedávno počula. Tiež ma to prekvapilo v dnešnej dobe. No ale keď si na to niektorí oteckovia potrpia, tak zase prečo im neurobiť radosť?

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
btus
24. feb 2023

my sme už spolu bývali 3 roky, takže sme im len oznámili dátum svadby. 🙂 Oficiálne ma o ruku požiadal 2 mesiace pred svadbou, keď už sme mali všetko zabezpečené, obrúčky objednané, vytlačené pozvánky na svadbu 🙂

dusankomoj
24. feb 2023

@melanta prečo nie? Ak si aj rodičia na to nepotrpia,tak aspoň získajú rodinnú spomienku(a čim trápnejšia,tým lepšie,nie?)🤣

btus
24. feb 2023
autor
24. feb 2023

a este ak sa spytam pre moju maminu , lepsie je kytica (nejaka mensia) alebo kvietok ktory jej ostane?

autor
24. feb 2023

co myslite? 🙂

dusankomoj
24. feb 2023

Za mňa kvet v črepníku. To je na pár rokov,ale záleží,čo má mamina radšej(moja kyticu).