ahojte, dnes mame v plane oznamit mojim rodicom ze sme sa zasnubili 🙂 a rovno aj datum svadby :D
mate nejake napady ako to kreativne oznamit?
Mame v plane prist vecer na navstevu, posediet pri nejakom tom vinku a oznamit im to 🙂
Viem ze ocinovi by mal moj buduci manzel doniest nejaku tu flasu a mame kyticu?
bude to tak ok? :D
V prvom rade ti gratulujem k zásnubám.
Ak nemáte v úmysle niečo väčšie, ako je večera u rodičov , či v reštaurácii, tak je to v úplnom poriadku.
Proste, tvoj snúbenec prinesie ockovi fľašku dobrého vínka, či iného kvalitného alkoholu a mamke kyticu, oznámite zásnuby, neviem, či si tvoji rodičia potrpia ešte aj na to oficiálne požiadanie o ruku, ja som také mala, v tom prípade požiada snúbenec rodičov o tvoju ruku.
Zároveň im oznámite aj dátum svadby a je to.
Prajem ti krásne obdobie zasnúbenia a hlavne svadobné prípravy bez stresov.
Stretla som sa v nedávnej dobe s jedným prípadom, že sa otec budúcej nevesty cítil ukrivdený (alebo neviem, ako, ale nepáčilo sa mu to), že mu zasnúbenie len oznámili. Že čakal, že ho budúci zať požiada o ruku jeho dcéry. Tak možno skúste ísť týmto smerom, hoci je pravda, že je to zastaralé a na jeho názore nezáleží. Ale možno sa bude cítiť lepšie.
My sme rodicom priniesli foto z ultrazvuku babatka v obalke, bolo tam napisane: ahojte,budete starí rodicia.a inak,co robite 13.10?mamka a tatko sa beru 😃
Bolo to take 3v1, kedze svadba bola o mesiac 😃samozrejme kytica a flasa,inak sa ziadne pytacky nerobili.zalezi vsak,ci si tvoji rodicia na to potrpia..
@h2 no chceme nieco take, ale skôr nejakym vtipnym neformalnym spôsobom ze ma akoze "vypyta o ruku" ....aj ked mne to pride take divne nakolko s priatelom uz zijeme spolu 6 rokov vo svojom😂...a zas moj oco neni taky ze by si na tom potrpel..teda nikdy nic take nespominal
@simona92101 to muselo byt krasne prekvapenie❤
@h2 aj môj ex sa cítil trocha ukrivdený, keď nám dcéra oznámila zasnúbenie, pýtal sa ma potom, že či nie je zvyk aby chlapec pýtal otca budúcej nevesty o ruku. Povedala som, že zvyk to možno je, ale je to totálna kravina. Nežijeme v stredoveku, aby sme dávali povolenia, koho si naše dieťa zoberie. Podstatné pre nás má byť, že si naše dieťa vyberie dobrého partnera. Dcéra s už teraz manželom žila keď sa zasnúbili, autorka žije s dotyčným 6 rokov, tak je to aj smiešne podľa mňa. Ale ego a ješitnosť mužov niekedy nepozná mieru.
Autorka, ak spolu žijete 6 rokov, neriešila by som nič také, ako je pýtanie sa otca, či si ťa partner môže vziať. A nám keď dcéra oznamovala svadbu, pozvali na obed nás aj svatovcov, rodičom oboch to oznámili naraz, aby sa ani jedna rodina necítila ukrivdená.
@evamarek77 čo je na tom krásne? Dotyčná žije s dotyčným 6 rokov, takže pýtať jej ruku keď minimálne 6 rokov zdieľajú spoločnú posteľ, je podľa mňa akurát tak trápne.
my sme už spolu bývali 3 roky, takže sme im len oznámili dátum svadby. 🙂 Oficiálne ma o ruku požiadal 2 mesiace pred svadbou, keď už sme mali všetko zabezpečené, obrúčky objednané, vytlačené pozvánky na svadbu 🙂
@melanta prečo nie? Ak si aj rodičia na to nepotrpia,tak aspoň získajú rodinnú spomienku(a čim trápnejšia,tým lepšie,nie?)🤣
a este ak sa spytam pre moju maminu , lepsie je kytica (nejaka mensia) alebo kvietok ktory jej ostane?
co myslite? 🙂
Za mňa kvet v črepníku. To je na pár rokov,ale záleží,čo má mamina radšej(moja kyticu).
Myslím si, že to bude úplne v poriadku, vôbec sa nejako tým nestresuj. Možno nejaké oznámenie by som im dala. Aj keď len nejaké zatiaľ na rýchlo urobené, že nie oficiálne, len aby pointu zachytili.