Oznámenie "vzali sme sa"

21. aug 2024

Ahojte, prosím tie, čo ste mali oznámenia "vzali sme sa", mali ste tam nejaký ďalší text? A blízkej rodine, ktorá bude na sobáši, ste dávali klasické oznámenie vezmeme sa vtedy a vtedy, alebo ste len oznámili kedy a kam majú prísť? 🙂 Moc ďakujem za odpovede.

13uzivatelka11
21. aug 2024

dávali sme len oznámenia, ze sa ideme brat.. Urobili sme si webovú stránku so všetkými informáciami kedy kde ako...tu sme poslali hosťom... Ale nejako nevidím vyznam v oznámení ze ste sa zobrali 😀

babulkomale
21. aug 2024

@13uzivatelka11 prečo? Nerobia velku party, sirsej rodine oznamuju az po, aby ich tam neprisli otravovat s kyticami, su aj taki, ktori to nemaju radi.
Zazili sme v rodine. Hlavne druhe svadby uz tak dopredu neoznamovali.

13uzivatelka11
21. aug 2024

@babulkomale tak ja neviem akú veľkú party robia 😀 tak o takom oznámení počujem prvýkrát.. Už v dnešnej dobe sociálnych sietí mi to príde troska zbytočne..predsa len sú s tým spojené ďalšie náklady

autor
21. aug 2024

@babulkomale Áno, presne takto je to myslené, že nechcem aby tam boli ľudia okrem blízkej rodiny, je to síce naša prvá svadba, no ak by bolo na mne berieme sa len o 2 svedkoch. Máme už dieťa, teda žiadna ceremónia v bielych šatách, iba úrad a obed s rodičmi a súrodencami. No zas tu širšiu rodinu nechcem obísť až tak, že sa to dozvedia z druhej ruky. Tak rozmýšľam aj nad touto možnosťou.

cimage
21. aug 2024

My sme mali svadbu v zahranici a potom sme urobili par oznameni najblizsej rodine. Bola to svadobna fotka s textom: Doteraz sa hovorilo, teraz je to pravda, ze 21.8.2024 v … bola nasa svadba. Rodina aj tak vedela o svadbe a takto mali aj fotku.

autor
21. aug 2024

@13uzivatelka11 Ale tak zase aby sa to dozvedeli z fb, že X v manželstve s Y, tak to je už asi moc odfajč 😂

petulda333
21. aug 2024

Uprimne,keby mne pride oznamenie,se vzali sme sa,tak si potukam po cele. Naco? Mne to pride skor trapne. Ak ma clovek na svadbe nechcel,co absolutne akceptujem,tak mi nemusi posielat,ze uz bola. Staci to dat na fb napriklad,alebo povedat pri osobnom stretnuti.

autor
21. aug 2024

@petulda333 Dakujem za nazor. 🙂 Aj taka je moznost.

brrunetkaa
21. aug 2024

@petulda333 súhlasím. Keď nie som pozvaná na svadbu zrejme to bude niekto u koho mi je úplne jedno či sa vzali alebo rozviedli alebo čo sa v ich živote deje

13uzivatelka11
21. aug 2024

Tak ja neviem.. Ja mam asi 20 bratrancov a sesternic.. Par z nich na svadbe bolo a ostatní ani nevedia ci ešte žijem a asi posledné co by ich zaujímalo, tak dáke oznámenie ci som sa vydala.. To sa proste nedá... A ak máš fakt nejakú blízku rodinu ale na svadbu ich nevolás.. Tak im dones aspoň dáky koláčik symbolicky ako "vysluzku"

ibrunova
21. aug 2024

Normálne poslať svadobné oznámenia vopred, s textom, že dňa toho a toho uzavriete manželstvo, nemusíš písať kedy a kde, len skrátka oznámenie. Blízkej rodine pozvanej povieš bližšie info osobne. Vybavené

pink_lady
21. aug 2024

Mali sme takto oznamenie: "Niečo sa šuškalo, niečo bola pravda, 25.11.2017 bola naša svadba." 🙂

januska12323
21. aug 2024

Keď niekoho nechcem na svadbe tak mu ani nechcem oznamovať, že bola a on nebol pozvaný. Čo s tým má robiť? Pošli oznámenie pred svadbou a ku stolu len tým čo idú aj na oslavu. Ostatným netreba nič.

autor
21. aug 2024

Niektoré dámy čítame s porozumením? Nebavím sa o otca koňa bratovi, ale o širšej rodine v zmysle tety, ujovia, krstní a pod. Keďže na obrade a obede budú len rodičia a súrodenci. To, že nechcem robiť veľkú svadbu neznamená, že ich chcem odfajcit štýlom, že to ani nedám vedieť. 🙂 Väčšina z nich býva ďaleko, aby sme posielali vyslúžky. Preto hľadám niečo také.. hm.. kompromisné?

@ibrunova Ďakujem moc, toto bude asi najlepšie riešenie 🫶🏻❤️

belasy_motylik
21. aug 2024

Napíš mi správu, my sme takú mali, aj s oznámeniami a obrovská spokojnosť 😉

petulda333
21. aug 2024

Bezne sa posiela svadobne oznamenie. Nie posvadobne. A tym ktorych chces aj na oslavu,sa dava este doplnok,ze pozyvas k svad.stolu. naco mne je vediet,ze moja sesternica sa vydala? Teda to oznamenie.

unicornlady
21. aug 2024

@petulda333 Súhlasím. Tiež to tak poznám.
Komu chceš dať vedieť o svadbe, pošleš oznámenie. Oni ti pošlú pohľadnicu s blahoželaním.
A kto má prísť na svadobnú hostinu, dostane aj pozvánku k stolu.

mclissa
21. aug 2024

To, ze mas svadbu o dvoch svedkoch a rodicoch je vase rozhodnutie. Oznamenie po svadbe sa nedava a uprimne to, ze budete mat svadbu sa v rodine aj tak roznesie este ju ani nebudete mat. A potom im das oznamenie po svadbe je uplne trapne. Aj tak to pojde do kosa.

monnci2226
21. aug 2024

my sme posielali klasicke oznamenia len vsetko bolo v minulom case.... cize namiesto ,,uzavrieme manzelstvo,, bolo ,,sme uzavreli manželstvo,,.... mali sme len rodicov a svedkov ostatni dostali oznamenie az po

anjelicek26
21. aug 2024

Ak sa beriete o d och svedkoch, nevidím dôvod nejaké oznamenia posielat. Na čo. Zdvihnes Telefon a vysvetlíš co a ako.

simca06022011
21. aug 2024

podla mna je to zbytocne, lebo taketo informacie sa prirodzenou cestou dostanu do sveta. Dnes aj pochopia ludia ze nerobite velku svadbu, naklady s oznameniami si tiez usetri. Da sa oznam na socialnu siet niektoreho, ti co su tam budu vediet, iny sa dozvedia, pogratuluju a vybavene. Starsi ludia ak su medzi nimi, citlivejsi, pripadne kritickejsi, budu mat reci tak ci tam...tak ako sa najde skupina, ktora by kritizovala aj to, ak by ste mali velku svadbu. NIkdy nebude spokojny kazdy :DD

sev111
21. aug 2024

Mne sa velmi pacil text.
Spolocnu hypo uz mame, dieta tiez a od datumu aj spolocne priezvisko...❤
Ja som toho nazoru kto chce da dar ci € ci pohladnicu aj ked nie je na svadbe. Kto nechce neda a bude somrat... a ohovarat.
Mlade rodiny € investuju do spolocneho byvania...
Ine je to kde € nie su problem.
Ked vidim ja ze svadba cca 15000€ a po svadbe byvaju v detskej izbe u svokre🙈

rachel36a
21. aug 2024

@13uzivatelka11 úplne bežné....mne tiež chodili oznámenia ze svadba bola, vzali sme sa a pod...vacsinou keď mali mini svadbu, alebo mimo republiku a pod...

oblecenieavecicky
21. aug 2024

My sme mali oznámenie, kde už som mala nové priezvisko a bol tam dátum, kedy bola svadba. Plus jedno motto, resp. text pesničky a pozadie bola fotka zo svadby.

falbala132
21. aug 2024

jezis, ved to nie je o tom, ze niekoho na svadbe nechce, tak ho nemusi ani zaujimat ci sa vzali ci nie, ale proste mozno clovek chce fakt len malu svadbu, resp. obrad a obed o par najblizsich ludoch. to je ako ked mas promociu a posielas potom oznamenie, ze uz si Mgr., Ing. - tiez to nie je tom, ze "naco mi je tato info, ked ma nezavolali potom ani na obed"... niektore udalosti pre niektorych ludi nie su vzdy iba o tom, ze niekto druhy sa na zaklade toho niekde pride najest a zabavit 🙄

januska12323
21. aug 2024

Veď mne je jedno akú veľkú svadbu máš, tiež som za menšie ale oznámenia by som poslala normálne. A ani nehovorím, že nechceš = vôbec ich nemáš informovať.

babulkomale
21. aug 2024

@13uzivatelka11 počujes to prvýkrát? Aha, to mi nenapadlo. Ok.

autor
21. aug 2024

@mclissa To, že sa to roznesie, heej, to je dobrý postreh, ja by som si to síce vedela ošéfovať na svojej strane, ale kandidátka na svokru.. 😅

@simca06022011 Amen 🙂

@sev111 Ten text je super 🙂 Áno presne tak to je, máme dieťa, bývanie, všetko vlastne. Už len to priezvisko. A nepotrebujem k tomu ceremoniál za 15 tisíc. Vlastne, ani biele šaty neplánujem mat 🤭😅

@falbala132 Presne tak 🫶🏻🤗

Ďakujem veľmi pekne všetkým za názory. 🙂 Asi najlepšia verzia bude oznámenie pred a bez dátumu alebo teda žiadne 😃

cacianka
21. aug 2024

neviem čo tu vyskakujú poniektoré, že posielať oznámenie po svadbe, je trapošina. nie je. trapne je pre trápneho.
vy si môže urobiť ako chcete, nikoho tým neurazíte. rukami mi prešlo viac ako 15 ooo oznámení a dovolím si tvrdiť že medzi nimi stovky oznámení bez presného miesta konania, alebo oznámenie až po svadbe. texty sa dajú zvoliť rôzne, náklady sú minimálne , (alebo ak by ste chceli tak aj vysoké, s mega drahou výrobou).
Vy slušne oznámite, že obrad / svadba bola, kto chce vyhodí, kto chce pošla blahoželanie.

petronelag
21. aug 2024

@petulda333 Aj my tak robíme, pred svadbou pošľu novomanželia oznámenie, kedy budú mať svadbu a kto je pozvaný, tomu pošlú aj takú malé oznámenie: "Zároveň Vás pozývame k svadobnému stolu". Také oznámenie po svadbe som ešte nedostala.