Oslavy v rodine

30. okt 2023

Ahojte,ako to mate vy s blahozelaniami v rodine?
U nas v rodine je niekto taky,ze ked ma narodeniny,pozve nas na kavu,kolac atd.

Niektori su zase taki,ze nevolaju nikoho.

Ako by ste sa zariadili vy? Isli by ste tym,ktori nepozyvaju blahozelat (blizka rodina) alebo nie?
Nie zas tak,ze sa tam strcime kedy sa nam chce,ale dopredu zavolat,ze kedy by im vyhovovalo

melanta
30. okt 2023

Nie, nechodím blahoželať nikam, kde ma nevolajú. Keby im to vyhovovalo, tak by sa ozvali sami. Pozývať sa niekam spôsobom, že kedy vám vyhovuje aby sme prišli, to je pre mňa obrovské nie. Ale to, že niekto k sebe domov nepozýva návštevy pre mňa nie je dôvod, aby som dotyčných nepozvala ja k sebe a nepohostila ich.

a_alexandra_a
30. okt 2023

Nie, ak nevolajú, nebudem sa im vnucovať. Možno to neočakávajú, možno to ani nemajú radi. Nie každý sa tak prežíva, že potrebuje dostávať gratulácie od celej rodiny. Možno im nie je príjemné, že teraz sa očakáva reciprocita. Treba rešpektovať.

tamta
30. okt 2023

Ak pozvú a môžem, prídem, zagratulujem. Ak nepozvu, zavolam alebo napíšem danej osobe k sviatku. Ziadna veda 🤷🏼‍♀️

thereisabear
30. okt 2023

Nie, nešla by som. Napísala by som sms s blahoželaním.

h2
30. okt 2023

Nie, nepozývam sa k nikomu sama na návštevu.

kamatopo
30. okt 2023

Nie nešla by som. Keď niekto nemá záujem tak načo sa vnucovať.

valeria_h
30. okt 2023

Pokiaľ nie som pozvaná, tak nikam nejdem. Je neslušné sa niekomu votrieť.

tetaandulkova
30. okt 2023

Z rodiny chodíme gratulovať len deťom, či z mojej alebo mužovej strany.

nikky6
30. okt 2023

asi by som zavolala, ved je to rodina. ak sa bezne stykate, tak v tom nevidim absolutne ziadny problem 🙂 ale ak sa nestretavate casto, tak by som si asi predsa len pockala na to pozvanie. tiez pozyvam, ked mam sviatok.

januska12323
30. okt 2023

Gratulovať sa dá aj cez telefón, nepchala by som sa na návštevu kým na nepozvú sami.

autor
30. okt 2023

Lenze dotycni su taki,ze tvrdia,ze neoslavuju,ale ked neprideme,tak sa urazia🤷🏻‍♀️

tamta
30. okt 2023

Autorka, tak potom je to na tebe. Ja by som sa takto manipulovať nenechala. Nechodim na návštevy bez pozvania/predošlej dohody s hostiteľom. Ak u Vas sú iné zvyky, to uz musis vedieť ty..

veronicka88
30. okt 2023

My sme tá druhá strana,ktorá neoslovuje.iba deti. A teda nečakám že niekto príde,ale NIKDY by som blízku rodinu neodvolá že nemôže prísť kedykoľvek na kávu. Ale prízvukovali sem že bez darov a gratulácií(nám dospelým)inak sú všetci vítaní kedykoľvek sa dohodneme...my teda dospelákom z rodiny takisto nechodíme blahoželat(nepozyvaju nás)...neriešim,neprežívam...je to každého vec.mne keď sa tretí krát vrátila tá istá fľaša na sviatok (bola to skúška pre manžela aby videl o čom to celé je)tak sme to proste stopli. Ja nemám záujem aby mi niekto nosil niečo len preto že musí.

0silvia0
30. okt 2023

My sa navstevujeme a gratulujeme len s mojimi rodicmi, to sa normalne dohodneme kto kedy pride. Sestry byvaju v inych mestach, to si len zavolame a podame ruku, ked sa najblizsie stretneme. Nejak to neriesime a neprezivame. Prezivali sme to ked boli deti male a vytesovali sa z oslav. Gratulacie a pohostenia sa u nas casom vytlacili na okraj zaujmu.

zuzulka558
30. okt 2023

My nepozyvame blízka rodina to berieme tak vedia ze môžu prísť keď zavolajú lebo vždy majú druhý iné plány ako my,, my si zavoláme ci môžme prísť vinsovat ci sú doma,, ja to beriem blízka rodina a pozývať ich na naše narodeniny je také trochu čudné pre mňa, vnucovať sa prídi mi vinsovat 🤷‍♀️ dlhé roky som volala k nám mužovi rodinu ak budú v meste nech zavolajú a dôjdu na kávu veľakrát som ich autá videla ale nezavolal preto to takto beriem

queen_mary
30. okt 2023

Ja robim oslavy. Oficialne 😀 aby nevznikali prave taketo nedorozumenia. Ak ma niekto nezavola, ze pridi na vino, mala som narodky, tak posielam len spravu/zavolam. Aspon usstrim na darcekoch 🤣

zmrzlinka2021
30. okt 2023

U nás sa nezvykne pozývať. Máme to automatické, keďže sme rodina. My si len oznamujeme, aby sme niekomu nenarušili program. U nás je každý vítaný, podobne funguje aj zvyšok rodiny.

tamitamitami
30. okt 2023

My máme napríklad ľudí ku ktorým automaticky chodíme gratulovať aj ony chodia nám (zavoláme či sú doma a môžme prísť). Takže automaticky chodíme gratulovať aj keď sa vlastne nepozívame ale my to máme takto nastavené dlhodobo.

deti95060810
30. okt 2023

u nás a za všetkých to zariadila corona...UŽ nechodíme NIKDE