Oslavy deti

22. jan 2023

Zaujimalo by má, ako riešite detské oslavy. My robime oslavu, kde sme rodičia, súrodenec, stari rodičia, sestra, švagor. Blízku rodinu s malými detmi nemame. Dáme si tortu, rozdáme darčeky. Do skolky donesieme pozornosti pre ostatne deti, kde majú rituál gratulacie. Od dcery pocujem, kto všetko mal oslavu a či bude mat, tak potom má zaujima, ako take niečo organizujete u vás? Robite oslavy, kde ich robite, pozyvate kamosky zo skolky, alebo všetky dievcata zo skolky, alebo len niektoré deti, s ktorymi rodicmi si rozumiete, ale ich deti nie sú preferovanejsie ako iné? Dcéra bude mat 5 rokov.
My sme oslavy mávali v rodinnom kruhu, ale potom ani mna ako dieťa velmi nepozyvali na iné oslavy, lebo vraj ja som nepozvala ich (toto je moja trauma, ked som mala 7 rokov, ked mi to spoluziacka uviedla ako dôvod nepozvania😅)

veronikaszabova
22. jan 2023

Synovia vzdy maju 2 oslavy - jednu s rodinou, jednu s kamosmi. Vzdy maju limit 10 kamaratov.

janinah
22. jan 2023

Neoslavovali sme so spolužiakmi,len s rodinou a nemenila by som to ano dnes.semtam syna kamsi pozvali ,aj šiel,ale nijako si na to nepotrpel..len mňa to stálo 10-20 eur,čo už....

guiseppinka
22. jan 2023

Starsia mala 1oslavu na 6 rokov doma, pozvala par kamaratov zo skolky, na 7 mala v 1 detskom kutiku s programom (vela deti tam ma, detom sa to tam paci aj opakovane). Mladsia bola teraz prvykrat na 2 oslavach, ma 5 a budeme robit aj nej na narodky... S nasimi oslavujeme, ked sme spolu, takze niekedy to je aj mesiac po😂

tana85
22. jan 2023

zatial len najblizsia rodina, co je u nas zial len s mojou mamou a svokrou. dcera bude mat 7, takze 2-3 spoluzuacky zo skoly uz dovolim pozvat a urobi si svoju oslavu s nimi len u nas doma, ziadna brutal party, len detska kamaratska oslava

anjelicek26
22. jan 2023

V den narodenin oslava doma - torta, darceky... Potom oslava s kamaratmi vikend po/pred narodeninami ako to vyjde, proste maju narodeniny v lete tesne pri sebe decka, tak tie vikendy musime usporiadat jednu oslavu za druhou...

Co sa tyka hosti, tak pravidlo byva vek+1 host, takze 5 rocna ma maximum 6 hosti, ako orientacne cislo to dost pomoze... Nie nie celu skolku, ale jej kamaratov, deti, s ktorymi sa pozna, hrava a stretava... akych hosti pozve nechaj len na nu, priprav 6 pozvanok na narodeniny a dopiste mena...

Co sa tyka typu oslavy tak podla toho, co mala chce... mali sme vsetko od muzea, archeologicke nalezisko, plavaren, spanie v stane, outdoor aktivity ihrisko, lezecka stena, trampolinaren, indoor ihrisko, laser arena, kino, prespavacka, starsia bola teraz u kozmeticky s kamoskami, my sme to len cvakli na konci... doma sme robili tak do tych 3-4 rokov oslavu, potom sme uz hladali ine moznosti, aby sa deti vybehali...

kate_cs
22. jan 2023

Syn 4 roky a mladší 2 roky. Oslávime v deň narodenín doma so svokrovcami a potom chlapci oslávia ešte raz u mojej maminy, ktorá opatruje moju babičku a nemôže sa od nej pohnúť a teda prísť na oslavu k nám. Žiadne oslavy s ostatnými deťmi nerobíme a ani neplánujem robiť, keďže obaja majú narodeniny prelom október/november a hoci mame rodinný dom, neviem si tu predstaviť 5-10 deti aj s rodičmi.

thoughtfulweirdo
22. jan 2023

Moja bude mať 5, robíme v deň narodenín malú oslavu len vo štvorici doma a potom takú "pravú" so starými a prastarými rodičmi. O oslavách s kamošmi v našom okolí ani v škôlke vôbec nepočuť, nikto to našťastie nerobieva 😄

mikadooo
22. jan 2023

Mám 3 deti. Prvá oslava s kamarátmi bola, keď mali 6 rokov, dovtedy len s rodinou. Priebeh oslavy - prídu, dáme hneď tortu, potom gratulácia, vybalenie darčekov, keď sa chcú pohrať, hrajú sa, keď nie, tak robíme fotoshooting s tými blbostičkami na špajdlách - fúzy, klobúky, prípadne natáčame nejaké videjko ak chcú robiť blboviny a natáčať sa. Celé to stihneme do hodiny. Potom ideme tu blízko do takého trampolínového centra, čiže obliecť, cesta, tam vyzliecť, hodina skákania a behania a potom koniec oslavy. Celé je to tak na cca 2,5 hodiny. V tomto čase už aj rodičia očakávajú, že bude koniec, čiže tak 5 minút pred koncom im volám, že budeme končiť, ešte kým sa deti oblečú, zbalia všetky caky paky, niekto sa ide ešte vycikať, atď., tak väčšinou rodičia už sú ta. Keď nie sú, tak dáme ešte prechádzku naspäť k nášmu domu, cestou je zooshop, čiže aj tam je zastávka, pozerajú sa skrečky, zajačiky, rybičky a kým prídeme k domu, väčšinou deti už sú "rozobraté". 🙂 Počet gratulantov je tak 2-3ks, čiže žiadna "mega" párty pre celú triedu 🙂. Ja som spokojná, takto to zvládam bez nejakého veľkého stresu a príprav. Tortu robím sama večer predtým, ozdobíme vždy množstvom cukríkov a lentiliek a gumimackov, čiže komu nechutí torta, dá si len cukríky zvrchu, plus teda slané - pukance alebo čipsy a hotovo.

autor
22. jan 2023

@anjelicek26 Dakujem, toto znie zaujimavo s tými pozvankamki, len keď to budú deticky zo skolky, bojím sa, či tie druhé deticky nezranime nepozvanim. Ona ma jednu super skolkarsku kamaratku, ostatne tak spomina priebežne. U nás doma oslavu nechcem, nemame na to dostatočný priestor a nechcela by som oslavu bez rodicov, predsalen sú ešte male tie deti a je to velka zodpovednost, takze nejakých 12 ludi do obyvacky nevmestim (narodky má v zime). Ale mame tu blizko kaviareň s kútikom, kde by sa dalo a Maminy vedia byt zatiaľ v kaviarni.

anjelicek26
22. jan 2023

Ziadne dieta nepozvanim nezranis, ked povies, ze mama dovolila len - 5 deti, tak bohuzial to neslo... mama je zla, nic mi nedovoli ;) Presne takto argumentuju moji 😂 Ano doma je to o hubu aj ked ma clovek velky dom zo zahradou... detom deti potom idu do izieb a do sukromia a to nemaju moc radi, natahuju ich zvierata... ono tie indoor ihriska ideal, mamicky neberiem odkedy nastupili deti do skoly inak vobec, vezmem muza, starsiu dceru, ocihame si to uz dostatocne, ved tie deti su uz aj rozumnejsie... najvacsi uspech mal doteraz bowling a muzeum vedy a techniky (tam sme si cvakli extra sprievodcu, co im vsetko ukazal), proste treba vymysliet nieco zaujimaveho pre vsetkych... vzdy si v hlave opakujem, ze ucitelka s nimi tiez ide a je ich 22, co ja nezvladnem siestich, siedmich? Jasne ze ano...

araavdva
22. jan 2023

doteraz mala dcera oslavu doma. vždy sa dopredu dohodneme kolko kamošiek si može pozvať. Vždy bez rodičov som to robila. tento rok to už bolo o hubu popravde lebo som to robila naraz aj s rodinou. takže od buduceho roku to spravím zvlášť. A dcera ma vždy oslavu v teme aku má rada. Tento rok to boli dinosaury, vlani duha, predtým princezny. Pozve vždy len tie ktoré chce ona, a výhovorka pre ostatné je že mamina dovolila len tolko a žial už sa viac nedá. Problém nebol nikdy.

zuzka102
22. jan 2023

Ja by som najradšej veľké oslavy zrušila, detské aj dospelacke, všetky. 😂 Okrem prvych narodenín prvorodenej sme všetky oslávili len v trojici/štvorici doma (t.j. dieta/deti+rodiča). Starí ci krstni rodicia zablahoželali/oslavili inokedy, ako to vyšlo. Do skolky malá vždy donesie na narodeniny aj meniny nejaké sladkosti pre všetkých v triede, maju to tam tak zaužívané, deti oslavencovi zablahoželaju, a to je všetko, a stačí. 😅 Som zvedavá co bude na ZŠ..

guiseppinka
22. jan 2023

@kate_cs v at nikto na oslavy z rodicov nechodi... Co spominam ten detsky kutik, tak mozno 1, 2 ostanu, sedia v kaviarni, ale maju deti na dosah... Pri dcerinych som bola s jednou kamoskou dohodnuta, ze ostane, jedna sa prikmotrila a bola cely cas, ina si dala rychlo kavu a sla obehnut obchody (cvakala si to sama)... Ani ked sa dojdu decka hrat k sebe, tak neostavaju.. rodicia to beru ako babysitting... Ale znova mam kamosky, ktore sa my stretneme a decka su len taka zamienka😂 aj teraz v piatok boli u nas 2 dcerine kamosky a jedna z mam (boli u nas 1x), ze ci moze chvilk ostat... Nakoniec sli domov doooost neskoro😂 ale tak dobre sme si pokecali

andrejka1974
22. jan 2023

Deťom som ja robila vždy oslavu len doma v rodinnom kruhu ,keď boli väčší robili si oni potom párty s kamarátmi ale to mali asi až 16,17

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elia9
22. jan 2023

Len v rodinnom kruhu, ale tak majú v podobnom veku sesternice, takže sú aj detskí členovia na oslave😊 ostatné deti zo škôlky zatiaľ neriešime..zasa by to trebalo len oplácať a zbytočne starosti navyše..keď budú starší, nech si pozvú koho len budú chcieť, ale zatiaľ takéto oslavy mimo rodinného kruhu neorganizujem...

zorkahorka
22. jan 2023

Starsi syn bude mat v lete 6 a ak si bude chciet pozvat,nech si pozve.bude to prvýkrát. Mame velku rodinu s detmi v jeho veku,takze si vystacime aj takto