Oslavujete s deťmi Halloween?

16. sep 2022

Ak ano, tak ako? Robite aj nejaku vyzdobu?

mamamasama
16. sep 2022

Neoslavujeme. Výzdobu máme jesennú.

kittykat22
16. sep 2022

ano oslavujeme - kazdy rok. Spravime tekvicu, pustame si pesnicky a robime muffiny kde napichame nejake vtipne veci. Je to v ramci zabavy a len doma. Synovi sa ten sviatok velmi paci a musim povedat, ze za tie roky som si zvykla a tesim sa na neho 🙂

abbey1
16. sep 2022

Áno, aj výzdoba strašidelná je. Pavúky, pavučiny, tekvice, kostry, lebky, ...K tomu strašidelná párty. Tento rok však plánujeme osláviť tak riadne strašidelne na rôznych atrakciách a akciách k tomu patriacich.

janetinka27
16. sep 2022

nie

zuzanka.zuzu
16. sep 2022

nie. nijako. žiadnu.

miadi
16. sep 2022

Ano ale tu je to tradicia.. moje deti maju tusim radsej Halloween ako Xmas ., aj maly uz v roku behal ako dinosaur od domu k domu po trick or treat 👻 stranda dostali minuly rok viac chips ako candy 🍭 Asi je uz cukor zlooo nepopularne hoci deti ho maju radi. Zdobim vnutri aj vonku.. tento rok bude maly zas Dino 🦖 Lebo ich miluje a kostym este sedi fajn . Mala bude Dino rider taky nafukovaci kostym na baterky., Ja by som Asi mala byt kuracie kridlo alebo tak aby som ladila k nim 🤣ale budem Galadriel Chcela som nieco nenarocne .. muz bude klasicky nic.. nas sofer 😄u nas byva krasna tepla jesen carovna a na Halloween to konci a ochladi sa..

andreatytler
17. sep 2022

Jasne! Je to super zabava. Vyzdobu mam najradsej tekvicovu, ale aj kostlivcov mam rada. Pavukov sa bojim (aj tych umelych).😲

cyberk
17. sep 2022

My sme chodili kazdy rok na halloweenske akcie, tento rok asi nic, ale buduci kedze bude mat dcera 1,5r tak planujeme u nas urobit detsku halloweensku oslavu 🥰 a to bude tradicia 🥳

jaskolka
17. sep 2022

Nie, nevidím na tom nič zaujímavé, tie tekvice, kostry, lebky, pavúky a podobne somariny v obchodoch ma vôbec neberú.
Syn má 2,čiže je mu to fuk,a dcére dupľom - 4 mesiace, ale ani keď budu deti staršie, tak neplánujeme to nijako riesut.

maris5
17. sep 2022

U nas to skor skolky a skoly pretlacaju. Doneste tekvicu, hallowenska party v skole, prezlecne dieta za nieco strasidelne...

ivangeline
17. sep 2022

Nie. Ideme tak na hroby.

77daniela77
17. sep 2022

Nie.

daniela2202
17. sep 2022

Nie sme v Amerike

lucia147852
17. sep 2022

Nie, dodržiavame slovenské tradície a sviatky

ninusa221
17. sep 2022

Nikdy sme neoslavovali doma Halloween. Maximálne v škole v školke sme vzdy mali za ulohu prist v maskách a vyzerat doma tekvicu. Praveze oslavujeme všetkých svätých a chodime cely zivot po hroboch a po rodine..

zuzitko74
17. sep 2022

Mne sa najviac páči mexický dia de los muertos. Viac než halloween, viac než sviatok všetkých svätých. Ale doma neoslavujeme ani jeden z nich.

jana_eyre_2
17. sep 2022

Áno, robím výzdobu na záhrade.. pomáhajú mi deti, robíme to z recyklovaných veci (čiže napr.z obalov na vajcia robíme závesné tekvice, netopiere a p.) A potom robíme Halloween párty, pozveme moje kamošky s deťmi (naše deti sa majú veľmi radi) každý rok sa na to deti tešia.. vlastne ide len o to že dôjdu v kostýmoch a pália sviečky, tancujú a hucia, jedia jablká v cukre a hľadajú poklad čo im skryjem.. ten poklad sú cukríky a lizatka, nejaké maličkosti.. jeden rok som im takto každému vyrobila obálku z rokfortu, kde im prišiel mnou vyrobený prútik a nejaké veci HP.. dodnes ten prútik majú všetky decká a používajú ho..

Aj tento rok niečo také plánujem.. kým ich to baví som veľmi rada.. deti nebudú navždy deťmi..

jana_eyre_2
17. sep 2022

A len tak pripomeniem.. Halloween je 31.10. a sviatok všetkých svätých na druhý deň - nie je problém dodržovať tradície také aké človek chce.. 🙂

1mina
17. sep 2022

Ano, a samozrejme kto chce slavi len vsech svatych -kedze je to v kazdej diskusii spomenute. Ale my si robime doma taky mini haloween pretoze dcera ma z toho radost a to je rpe mna hlavne. Pametam si ze ako dieta som bola vzdy trocha depresivna z toho smutku okolo toho, a dcera je tiez citlivejsia. Ja viem ze to k tomu tiez patri, ale mne sa ovela viac paci jej radost ked si vyrezeme tekvicu, upecieme si nejake tie strasidielkove somarinky co mavaju v obchodoch, a jedno s druhym ma z toho zazitok. A to je pre mna hlavne ze takto ma z toho zazitok na ktory sa tesi. Samozrejme ze ked bude starsia pojde aj zapalit sviecku komu bude treba.

sandra19860
17. sep 2022

Nie...

enya00
17. sep 2022

Nie a vobec nechapem tomu trapnemu opiceniu sa po nejakych americkych zvykoch

sylvia217
17. sep 2022

@enya00 halloween nieje americký zvyk..
Ale keltský..

basska_b
17. sep 2022

Moja dcerka to chce "oslavovat" (asi ide skor o vyzdobu), ale mne sa do toho dako nechce 😆 max im kupim daku plastovu tekvicu. Podla mna je to skor pre teenagerov na hororove party

autor
17. sep 2022

Jej, dakujem vam krasne za inspiraciu🙂.. Mne sa paci ta idea stravit ako rodina spolocny vecer nejak tematicky a s programom, aby mali deti casom spomienky.. 😊, samozrejme, od toho neocakavam chodenie po domoch po sladkosti, kedze sa to u nas ani nezvykne.

jana_eyre_2
17. sep 2022

@enya00 ja zas nechapem tomuto argumentu opakovanemu každý rok a ako každý rok napíšem - takmer žiaden sviatok na Slovensku nie je čisto slovenský, ale je prebraty z inej krajiny..

silvike
17. sep 2022

A co sa vlastne Heloweenom slavi ? Co sa vlastne oslavuje? Viem ze na Vianoce krestania slavia narodenie Jezisa Krista. A Heloween je vlastne sviatok coho ?

silvike
17. sep 2022

Podla toho co tu citam je Heloween vlastne "oslavou strasidelnej vyzdoby". Ci ? Ma to aj iny vyznam ?

jana_eyre_2
17. sep 2022

@silvike páči sa..

nekonecna_katastrofa
17. sep 2022

Nie, nemám rada hororovú tématiku. Oslavujeme Dušičky. Výzdobu mám jesennú. Tekvice mi nevadia, ale vyrezané decentne, nie strašidelne.

elisebah91
17. sep 2022

@zuzitko74 aj mne sa skôr páči mexicky variant ale ani ten ani halowen doma neslávime a nikdy sláviť nebudeme. Nie je to náš zvyk, nestretla som sa s tým naživo v detstve, od rodiny, starých rodičov ..nič mi to nehovorí...len že strašim deti a to mi naozaj netreba...výzdoba jesenná, a máme turistiku po hroboch. Tam sa deti realizujú pri pálenie sviečok, spomínaní a my dospelí v modlitbe za ich duše....máme čo robiť každej duši prispieť modlidbou ..my takto vo veľkom prežívame Vianoce a Veľkú noc, tam je atmosféra hmatateľna