Ak ano, tak ako? Robite aj nejaku vyzdobu?
ano oslavujeme - kazdy rok. Spravime tekvicu, pustame si pesnicky a robime muffiny kde napichame nejake vtipne veci. Je to v ramci zabavy a len doma. Synovi sa ten sviatok velmi paci a musim povedat, ze za tie roky som si zvykla a tesim sa na neho 🙂
Áno, aj výzdoba strašidelná je. Pavúky, pavučiny, tekvice, kostry, lebky, ...K tomu strašidelná párty. Tento rok však plánujeme osláviť tak riadne strašidelne na rôznych atrakciách a akciách k tomu patriacich.
nie
nie. nijako. žiadnu.
Ano ale tu je to tradicia.. moje deti maju tusim radsej Halloween ako Xmas ., aj maly uz v roku behal ako dinosaur od domu k domu po trick or treat 👻 stranda dostali minuly rok viac chips ako candy 🍭 Asi je uz cukor zlooo nepopularne hoci deti ho maju radi. Zdobim vnutri aj vonku.. tento rok bude maly zas Dino 🦖 Lebo ich miluje a kostym este sedi fajn . Mala bude Dino rider taky nafukovaci kostym na baterky., Ja by som Asi mala byt kuracie kridlo alebo tak aby som ladila k nim 🤣ale budem Galadriel Chcela som nieco nenarocne .. muz bude klasicky nic.. nas sofer 😄u nas byva krasna tepla jesen carovna a na Halloween to konci a ochladi sa..
My sme chodili kazdy rok na halloweenske akcie, tento rok asi nic, ale buduci kedze bude mat dcera 1,5r tak planujeme u nas urobit detsku halloweensku oslavu 🥰 a to bude tradicia 🥳
Nie, nevidím na tom nič zaujímavé, tie tekvice, kostry, lebky, pavúky a podobne somariny v obchodoch ma vôbec neberú.
Syn má 2,čiže je mu to fuk,a dcére dupľom - 4 mesiace, ale ani keď budu deti staršie, tak neplánujeme to nijako riesut.
U nas to skor skolky a skoly pretlacaju. Doneste tekvicu, hallowenska party v skole, prezlecne dieta za nieco strasidelne...
Nie. Ideme tak na hroby.
Nie.
Nie sme v Amerike
Nie, dodržiavame slovenské tradície a sviatky
Nikdy sme neoslavovali doma Halloween. Maximálne v škole v školke sme vzdy mali za ulohu prist v maskách a vyzerat doma tekvicu. Praveze oslavujeme všetkých svätých a chodime cely zivot po hroboch a po rodine..
Mne sa najviac páči mexický dia de los muertos. Viac než halloween, viac než sviatok všetkých svätých. Ale doma neoslavujeme ani jeden z nich.
Áno, robím výzdobu na záhrade.. pomáhajú mi deti, robíme to z recyklovaných veci (čiže napr.z obalov na vajcia robíme závesné tekvice, netopiere a p.) A potom robíme Halloween párty, pozveme moje kamošky s deťmi (naše deti sa majú veľmi radi) každý rok sa na to deti tešia.. vlastne ide len o to že dôjdu v kostýmoch a pália sviečky, tancujú a hucia, jedia jablká v cukre a hľadajú poklad čo im skryjem.. ten poklad sú cukríky a lizatka, nejaké maličkosti.. jeden rok som im takto každému vyrobila obálku z rokfortu, kde im prišiel mnou vyrobený prútik a nejaké veci HP.. dodnes ten prútik majú všetky decká a používajú ho..
Aj tento rok niečo také plánujem.. kým ich to baví som veľmi rada.. deti nebudú navždy deťmi..
A len tak pripomeniem.. Halloween je 31.10. a sviatok všetkých svätých na druhý deň - nie je problém dodržovať tradície také aké človek chce.. 🙂
Ano, a samozrejme kto chce slavi len vsech svatych -kedze je to v kazdej diskusii spomenute. Ale my si robime doma taky mini haloween pretoze dcera ma z toho radost a to je rpe mna hlavne. Pametam si ze ako dieta som bola vzdy trocha depresivna z toho smutku okolo toho, a dcera je tiez citlivejsia. Ja viem ze to k tomu tiez patri, ale mne sa ovela viac paci jej radost ked si vyrezeme tekvicu, upecieme si nejake tie strasidielkove somarinky co mavaju v obchodoch, a jedno s druhym ma z toho zazitok. A to je pre mna hlavne ze takto ma z toho zazitok na ktory sa tesi. Samozrejme ze ked bude starsia pojde aj zapalit sviecku komu bude treba.
Nie...
Nie a vobec nechapem tomu trapnemu opiceniu sa po nejakych americkych zvykoch
Moja dcerka to chce "oslavovat" (asi ide skor o vyzdobu), ale mne sa do toho dako nechce 😆 max im kupim daku plastovu tekvicu. Podla mna je to skor pre teenagerov na hororove party
Jej, dakujem vam krasne za inspiraciu🙂.. Mne sa paci ta idea stravit ako rodina spolocny vecer nejak tematicky a s programom, aby mali deti casom spomienky.. 😊, samozrejme, od toho neocakavam chodenie po domoch po sladkosti, kedze sa to u nas ani nezvykne.
@enya00 ja zas nechapem tomuto argumentu opakovanemu každý rok a ako každý rok napíšem - takmer žiaden sviatok na Slovensku nie je čisto slovenský, ale je prebraty z inej krajiny..
A co sa vlastne Heloweenom slavi ? Co sa vlastne oslavuje? Viem ze na Vianoce krestania slavia narodenie Jezisa Krista. A Heloween je vlastne sviatok coho ?
Podla toho co tu citam je Heloween vlastne "oslavou strasidelnej vyzdoby". Ci ? Ma to aj iny vyznam ?
@silvike páči sa..
Nie, nemám rada hororovú tématiku. Oslavujeme Dušičky. Výzdobu mám jesennú. Tekvice mi nevadia, ale vyrezané decentne, nie strašidelne.
@zuzitko74 aj mne sa skôr páči mexicky variant ale ani ten ani halowen doma neslávime a nikdy sláviť nebudeme. Nie je to náš zvyk, nestretla som sa s tým naživo v detstve, od rodiny, starých rodičov ..nič mi to nehovorí...len že strašim deti a to mi naozaj netreba...výzdoba jesenná, a máme turistiku po hroboch. Tam sa deti realizujú pri pálenie sviečok, spomínaní a my dospelí v modlitbe za ich duše....máme čo robiť každej duši prispieť modlidbou ..my takto vo veľkom prežívame Vianoce a Veľkú noc, tam je atmosféra hmatateľna
Neoslavujeme. Výzdobu máme jesennú.