Oslava Silvestra

29. dec 2024

Ahojte, chcela by som sa opýtať na radu z pohľadu niekoho skúsenejšieho, staršieho. Mám 23 a frajera už dva roky, každý Silvester som doteraz vždy trávila doma maximálne som po pol noci vybehla na pol hodinku von, bolo mi ľúto nechávať mamu samu doma. Tento rok tiež vyšla ocovi služba čiže by bola sama doma, no odkedy som s frajerom ma mama, nazvala by som to, stavy kedy na mna vrieska aká som príšerná, hrozna atd. Frajera absolutne neprijala nechce aby tu chodil keď sem príde dáva mu znat že nie je nadšená z jeho prítomnosti. Akurát včera mala zas svoju náladu a teda nebaví sa so mnou. Jeho mamina ma volá k nim mame dobre vzťahy hlavne jeho mladší súrodenci sa na mna vždy tešia, ale ja naozaj neviem či ísť k ním na nový rok alebo proste byt pri nej. Ja tie oslavy nejak neprezivam rovnako ani mama vždy sme len pozreli v telke niečo potom ohňostroj a išli spať, no bojim sa že ak ju tu nechám samu bude doma peklo.

januska12323
29. dec 2024

Peklo máš aj bez toho, išla by som tam kde sa cítim dobre.

tenerifka
29. dec 2024

Kolko ma mama rokov? Je chora, ked sa o ñu bojis? Preco nema rada tvojho frajera, resp. ako to odovodñuje?

sisska96
29. dec 2024

Choď, určite neostaň doma, a nenechaj sa manipulovať mamou. Preto neprežívaš Silvester, lebo tvoja mama nedovolí....

pribinak
29. dec 2024

Ona má nejakú psychiatrickú diagnozu keď sa ju bojíš dámu nechať doma?

Ty máš 23, tipujem že mama má okolo 50. Však to nie je 85 ročná starenka

autor
29. dec 2024

Mama ma 55, nie je chorá, nikdy mi nepovedala prečo ho nemá rada. Vždy mala len nejaké pripomienky ako ďaleko býva a že chce so mnou svadbu a ja sa odstahujem od nej preč

sisska96
29. dec 2024

@sisska96 Čím skôr začnite riešiť vlastné bývanie, lebo takto budeš mať peklo ešte dlho

januska12323
29. dec 2024

Tipujem, že mama nemá kamarátky, upla sa na teba a frajera nenávidí už len z princípu, že ťa berie od nej preč.

ruxandra
29. dec 2024

Tak mama ti robí len tak z nudy peklo a ty s ňou chceš tráviť silvester? A načo? Aby ti vykricala to, čo ti doteraz ešte nestihla? Normálne chod za priateľom a bud s jeho rodinou, keď sa k tebe správajú normálne.
Nechápem prečo chceš dobrovoľne zostať tam, kde ta niekto sikanuje.

A keď sa ta mamka bude snažiť citovo vydierať, že bude sama doma, tak jej povedz, že sa k tebe ma správať slušne a potom s ňou budeš rada travit čas. To, že je tvoja mama jej nedáva právo na teba stekat ako sa jej zachce

olimuc
29. dec 2024

Von sice chod, mama sa musi zmierit s tym, ze raz odides. Ale tiez by si mala uvazovat ako dospela a bez toho, aby ste mali vlastne byvanie ani o svadbe neuvazovat. Mozno ma strach, ze sa odstahujes k buducej svokre a potom, ked to nebude fungovat sa vratis aj s dietatom do detskej izby … tazko povedat … v 23 si sa mohla odstahovat hocikedy ked pracujes 🤷🏻‍♀️

autor
29. dec 2024

Práve začala scénu zas, tento raz sa hnevá kvôli mojej staršej sestre pretože sa spolu nejak extra nebavíme, nikdy sme si neboli blízke a posledný rok je velmi taká ku všetkému ma komentár, všetko vie najlepšie, vysmieva sa a mne sa ťažko s ňou rozpráva keď si musím dávať pozor na kazde slovo a rodičia okolo nej chodia po špičkách.

gribka1
29. dec 2024

Akože tvoja mama je ešte relatívne mladá, aby si k nej mala prístup ako k starej žene. No ostane sama doma, nech si zvyká. Keby bola normálna, tak si s ňou aj s frajerom a oslávite Silvester. No, ale keď sa tak správa, nech sedí doma sama na zadku. Ešte napíš, čo vytýka tvojmu frajerovi.

felycity
29. dec 2024

No, 55 mi príde ešte vcelku mladá, súhlasím ako je vyššie napísané, bud má vnútorný strach z prázdneho hniezda alebo sama ma problém so sebou. Išla by som, skôr či neskôr odídeš a mamina si bude musieť zvyknúť. Ak chcela spoločnosť mala sa dohodnúť s ocom - to je jej partner.

autor
29. dec 2024

Ona mu priamo nikdy nič nepovedala, ale tak vidím aká je ina k sestrinmu, tomu sa servíruje vyvára, kavička koláčik neviem čo, keď prišiel moj povedala len je to tvoja návšteva tak sa staraj

gribka1
29. dec 2024

Takže, nemá dôvod byť taká, len jej nie je sympatický. Niečo tam musí byť, nič ti nevravela?

autor
29. dec 2024

Tak ja nevidím dôvod, obaja študujeme na vysokej škole, on popri škole pracuje nebol nikdy na ňu vulgárny, nepije, nefajčí. Naposledy mi vykrikovala že ich všetkým nenavidim a on ma chce iba odviesť od rodiny a že s nimi nechcem tráviť čas. Každý piatok po škole bežím domov, som doma celý víkend sedím pri nich aj večer, robím jej kavičky, sprevádzam ju do obchodu akože dobre nieked mám chvíľu že chcem byt v izbe sama pozerať film, no a ona mi vykricala že som zavretá v izbe ani sa o ňu neobzriem a môže aj zomrieť ani si nevšimnem 😄

sisska96
29. dec 2024

Ona je chorá na hlavu..... a kedy si s priateľom, keď stále skáčeš okolo nej ?

alex49
29. dec 2024

mama má nejaké psychické problémy, nevie zniesť, že si vyrástla a zachvílu vyletíš z hniezda. Chod k priateľovi, bud na nový rok z ľudmi, ktorý ťa majú radi.

gribka1
29. dec 2024

Mala by si všimnúť, že si dospelá a máš vlastný život, ja toto nepochopím. Nech si nájde kamarátky, lebo si ťa zmýlila s kamarátkou. Ty si dcéra, má ťa pripraviť na život bez nej, nie sa upínať na teba. Ona má v hlave nastavené, že ty, a to iba ty, budeš vždy s ňou.

autor
29. dec 2024

@sisska96 cez týždeň, chodíme na rovnakú školu

andrejka999
29. dec 2024

Toto ako kedy som písala o sebe pred 20 rokmi. Presne takéto správanie matky. A bude to už len horšie. Čím skôr sa odsťahuj.

autor
29. dec 2024

No ja sa trochu bojim aj ohľadom toho ak budeme mať deti, aby tie moje neboli niečo menej ako od sestry

gribka1
29. dec 2024

Môžeš skúsiť rozhovor s mamou. Ako to vidíš ty, aj tvoje obavy. Aký mala vzťah so svojou mamou?

sofia1979
29. dec 2024

Mama by, sa mala odstrihnúť resp. ty od nej chce to jemný prístup, ale určite sa odstrihni. To je celý problém máš 23

autor
29. dec 2024

No teraz prišla za mnou že si všetko beriem príliš k srdcu a doniesla mi koláč

stanka_k
29. dec 2024

Užívaj si život. Rodičia majú mať svoj. Tak teoreticky si už mohla byť x rokov vydatá, mať deti.....🤷🤷 Mame povedz, nech sa začne venovať sebe a tiež si život ešte užívať.

sisska96
29. dec 2024

Kašli už na ňu a ži si svoj život

autor
29. dec 2024

Keď ja mám strach odísť toho 31.12 že keď sa vratim bude doma peklo, dusno a bude ma zas ignorovať

gribka1
29. dec 2024

Už si jej povedala, že chceš byť na Silvestra s priateľom? Možno by ste mohli byť s ňou alebo u neho. Čo na to povie. Nečakaj na posledný deň, že jej to povieš.

autor
29. dec 2024

Nevravela som nič, on chcel prísť ale to ja nechcem. Nechcem sby sa cítil že je navyše a otravuje.

gribka1
29. dec 2024

Veď sa s ňou porozprávaj, si dospelá, ale bojíš sa ako malá. Dospelé ženy.