Ahojte. Dcéra bude mať čochvíľa svoje 6 narodeniny. Chcela by si spraviť svoju vlastnú oslavu a na ňu pozvať niekoľko kamarátiek so škôlky?
Aký máte na ro názor?
My nezvykneme robievat nejaké veľké oslavy (ako na fb vidím iné rodiny, vycancane, kopec balónov ozdôb atd)
Neviem ci by ich rodičia vôbec pustili domov v cudzím ľuďom, lebo s rodičmi dcerinych kamaratiek sa veľmi nepoznáme. Aby potom nebola sklamaná že neprišli.
Len ak máš na podobné oslavy energiu.čas a peniaze.Tazko vysvetliš dieťaťu.ze raz oslavu má a raz možno to nebude možné .ak s tým raz začnes.tazko prestať...
Podľa mňa úplne stačí oslava doma s rodinou a dedkovcami a so spolužiakmi len v škôlke.skole.doniest maličkosť a oni jej zaspievajú Happy birthday...
Riešila by som to niekde v detskom kútiku, kde môže prísť aj jeden rodič a dieťaťom...u nás v meste je taký detský kútik, robia tam oslavy...deti majú zvlášť miestnosť, kde majú stôl, balóny atď. Rodičia sú v kaviarni, kde si tú jednú kávu, alebo nápoj vedia kúpiť...Veľa rodičov to využíva, keďže ten detský kútik je viac zatvorený, kvôli oslavám, ako otvorený. Aj my sme na takej oslave boli a bolo to úplne v pohodičke.
tiež by som to tak zariadila ako @earlgrey ... my sme to mali raz, mekáči (áno, ja viem), boli tam s nami ale len dvaja kamoši zo škôlky, sme ich vyzdvihli cestou na oslavu aj sme ich odniesli ... na 1. stupni nechcel robiť oslavy a potom až v 7-mej triede nejako - a to došli k nám, mali pizzu, kolu, koláče, slimáky, hrali playko celý čas - alebo by som sa možno spýtala dcéry ako si to predstavuje - či nejakú "párty" doma (koláčiky, lakovačky nechtov, lepenie albumov s mačičkami a podobne...), alebo to chce na veľkáča niekde von ... prípadne niekam zaskákať, ale ja nie som veľmi za také akčné oslavy ...
Oslavy doma pre "cudzích" nerobíme. Donesú nejaké maličkosti pre deti z triedy a je. Ale moji to ani nevyžadujú, takže neviem, ako by sme sa rozhodli, keby im na tom záležalo.
Ale súhlasím s tým, že to finančne vie byť pekná mastnota... Zvlášť v dnešnej dobe, keď sa rodičia predbiehajú kto kúpi koľko a objedná odkiaľ 🙈 asi ani preto sa mi do toho veľmi nechce. Druhá vec je súkromie... Neviem si predstaviť, že sa mi tu teraz rozbehne 10 cudzích detí po dome 🙈
Ak už teda budete chcieť oslavu, prikláňam sa k tomu detskému kútiku...je to neutrálne prostredie.
@michaela789 ďakujem, podobne rozmýšľame aj my s manželkou. My nie sme typy na nejaké veľké oslavy, balóny, témy kostýmy a pod. V detskom kútiku to zase finančné môže stat celkom veľa, počítam minimálne 300 eur na par hodín. A ani nechceme aby dcére deti sa ich rodičia cítili povinní, že musia ešte kupovať nejaký darček. Asi radšej dcére vysvetlíme že nie a spravíme jej oslavu so starými rodičmi, sesternicami a bratancami. Tých ma tiež neúrekom vo svojom veku.
@11brano11 u mna si dcerka vyzobrala oslavu narodenin, hovorim, ok spravime. Popredu, este pred odovzdanim pozvanok, som sa vsetkych mamiciek deti (mali sme v plane pozvat 6) pytala, ci budu mat volno, ci pridu. Vsetky mi povedali ano, pridu, tak som robila pozvanky, vyzdobu, jedlo atd. A v den oslavy mi zacali pisat, ze oni nemozu prist lebo idu na vylet, dietatu sa nechce atd. Zo 6 pozvanych prisli 2. Ja som revala lebo mi bolo luto kvoli malej. Na rychlo som este susedy pozyvala, ci nemozu prist, tak este par deti prislo, ale ten stres okolo toho, dakujem pekne. Oslava sice dopadla dobre nakoniec, mala bola spokojna, v siedmom nebi, ale ja som povedala, ze uz nikdy viac.
Dcérka, už veľa rokov dozadu mala partiu kamarátok. Od zhruba 6 rokov sme robili oslavy pre kamarátky. Boli to krásne čas, a má ne dcérka len tie najkrajšie spomienky. A samozrejme sa pozývali na oslavy navzájom. Tiež ich bolo dokopy 7. A oslavy samy od seba zanikli, keď mali 12 rokov...
@11brano11 Ano robievame, spravidla ale obmedzíme pocet deti na 4kusy. 6 rocnym uz netreba pritomnost rodica. Nerobime ziadnu velku výzdobu. Par balónikov sa fuka, torta, pizza sa objedná. Deti volame az okolo 15:00 hod.. ja to zvyknem spojit s rodinnou oslavou, ktora zacina obedom, babky dedkovia sa dvihnú, ked pride prvy detsky hosť. Nechce sa mi objednavat dve torty, takze je jedna velka v jeden den. Rodicov sa vzdy spytam na alergie na jedlo, uštipnutím hmyzom, ked nahodou nejake dieta co pride prvykrat. Za mna sa deti stale dobre zabavia.
Myslím, že v škôlke to nemá veľký význam lebo o rok ide do školy a bude mať už inú partiu kamosiek.
My sme začali s oslavami až na ZŠ. Dcéra je teraz piatacka. Začala s tým jedna mamička a nejako sme to začali tocit. 5-6 dievčat sa stretáva väčšinou sú oslavy doma ale boli aj v detských kutikoch.
My máme veľký dom, takže nie je problém s priestorom pre zábavu.
Výzdoba vždy musí byť vždy iná tema. Torta, sladké, slané a pizza.
Vždy dievčatám pripravím program a teda zábava je vyborna, až sa dievčatám nechce ísť domov. Oslava u nás trvá 6 hodín. Vždy si predom pripravim 4-5 hier na oslavu. Zatiaľ sme mali stále iní program.
Darčeky si nosia do 15-20 eur. Už sa dobre poznajú, takže vedia čo ktorú poteší.
Áno, ide to do peňazí. Mať viac detí, tak take oslavy asi nerobím.
@11brano11 a aky je problem zohnat si kontakt na rodicov kamaratov a spytat sa ich? mozno zistis, ze deti pustia v poho k vam domov a mozno zistis, ze bude lepsie zorganizovat party v nejakej herni... velkolepu vyzdobu neriesim, no narodeninove oslavy s kamaratmi mienim svojim detom dopriat, ked budu vacsie (nie je nic horsie, ako som to mala ja - kazde narodeniny iba s uzsou a sirsou rodinou, pricom s tou sirsou /tety, ujovia, setranica, bratranci/ som si nemala co povedat, vacsina z toho boli zavistlivi primitivi/).
Oslavy pre “cudzich” nerobim. Uprimne som zasadne proti. Ani my sa nezucastnujeme na oslavach inych ako rodiny.
@princezna_bosorka my našťastie v rámci rodiny vychádzame veľmi dobre
@11brano11 nás oslava tento rok vyšla v skákacom centre 70€ plus torta. Tu peciem ja. Takže všetko dokopy cca 100€ pre 15 ľudí. Neviem odkiaľ ste ale dá sa aj lacnejšie ako 300€.
Za 5 rokov sa mi tento rok stalo prvý krát že sa jedny rodičia neozvali vôbec. Vždy každý nápisu či áno alebo nie.
Dcéra sa na túto oslavu teší celý rok, deťom sa to ráta že prídu a program plánujú spolu v škole a tak. Majú spomienky pekne a radi sa k ním vracajú. A rodičia majú 3 hodiny čas pre seba.
Ja som dcére 6r.objednala detský kútik v Ba, 9 detí aj s rodičom stálo ma to vyše 300 € bez torty na 3 hodky.
Keď mala dcéra 6 pozvala si 5 kamarátov zo škôlky , bez rodičov, doma si namaľoval každý svoju šálku následne som im to vypálila zmedyitym bola torta v podstate čokoládový koláč ozdobila si dcéra, rozbalili hracky, nejaké hry pre deti a šli domov. Na pozvánke bolo od 14 do 17. Rodičia detí doviezli a vyzdvihli
Moje obidve dcéry mali vždy takéto oslavy . Sú to ich narodeniny , tak pre mna je dôležité , aby boli spokojne. Mali sme oslavy u nás doma , v Mekaci , v laser, jum aréne , na chalupe atd … väčšinou som to s dcerami najskôr prebrala a potom vybrala miesto . Samozrejme , že to nie je lacná záležitosť . Najlacnejšie to vychádza doma , ale aj je s tým najviac starosti , ale zas moje deti ich mali najradšej , pretože vtedy u nás kamosky aj prespali
Moja dcéra máva oslavu s kamoškami od cca 4 rokov. Buď doma alebo niekde v detskom skakacom centre.
A áno u nás je veľa balónov a výzdoba, každý rok iná téma. Ale mňa to zasa baví.
Ak si to dcéra želá ja by som to skúsila tento rok a budete vidieť ako sa to osvedčí.
N pozvánku vždy dám moje číslo a fb. Rodičia vždy dajú vedieť či prídu alebo nie.