Ahojte, ako riesite oslavy svojich deti tie ktore byvate v byte ( 3 izbovy ) a mate vacsiu rodinu? Doteraz som robila oslavy dve .. pre svoju rodinu osobitne a pre muzovu tiez ale uz mam 2 deti, dnes ma mladsia rok a mna to uz unavuje zeby som mala robit 4 oslavy za rok… lenze muz ma 3 surodencov a rodicov, jeho sestra ma uz muza a dieta, potom ja mam sestru rodicov a moju babku … rodicov mam rozvedenych cize este je aj husta atmosfera lenze ja im este dalsie dve osobitne “ posedenia “ robit nebudem, cize bohuzial to musia pretrpiet … no ale rozmyslam zavolat vsetkych naraz ale nemam ani tolko stoliciek ani nic.. fakt neviem . V restike to robit nechceme, nemame tolko € na taky luxus 2x do roka... poradte ako to riesite vy.
Nikto z celej rodiny nemá dom, aby ste tam robili oslavu? Samozrejme za nejakú odmenu a upratanie.
Ahoj, máme podobné číslo rodinných príslušníkov aj pomery v rodine.
Doteraz som to riešila rovnako, na 2 oslavy. Ale tiež sa mi nechce a idem spraviť jednu. Bude nás cca 12 v 2i byte.
Ja keď si pamätám oslavy u dedka, bolo nás tam vždy do 20 ľudí v jednej obývačke a všetci sa bavili. Fajčilo, pilo a jedlo sa v jednej izbe.
Tam to prežili, prežijú aj u nás 😃
Ak majú tvoji rodičia alebo svokrovci dom s veľkou záhradou tak sprav 1 oslavu pre všetkých u nich . Iná možnosť je napr: prenájmi si v detskom hracom centre miestnosť a môžu sa rovno deti z rodiny vyšantiť , ešte ti to aj nazdobia nieje to nijako extra drahé . Alebo potom ak chceš oslavu u seba v byte tak rob len 1 ale rozdel oslavu a návštevy na doobednú (napr mužova rodina) pre jednu časť rodiny a poobednú (napr tvoja rodina plus priatelia) pre druhú časť rodiny. Máš x možností ako to spraviť
Neviem odkiaľ si ale nemáte v okolí väčšie detské kaviarne alebo herné kútiky? Neplatila by si tam obed ale tam si vedia dať nápoje a sladké/slané snacky a decká sa vyhrajú.
Nevolať tvojich, ani manželových súrodencov s ich rodinami na oslavu narodenín tvojho dieťaťa. Oslávte len so starými rodičmi z oboch strán, to sa zmestíte aj na jedenkrát.
To všetci chodíte všetkým deťom na oslavy? Zavolala som babku s dedkom a vybavené.
u nás sa volali len babky na oslavy, ostatní sme si gratulovali telefonicky a darčeky nekupovali. Ani na Vianoce.
@januska12323 svokrovci maju dom ale manzel ich s tym nechce zatazovat, lebo moj svokor je taky typ - perfekcionista ze mesiqc dopredu by sa stresoval opravoval co sa da, plel burinu aby si nik nic nepomyslel , proste nevedeli by sa odosobnit a nechat “ starost” na nas..
@bororka tiez to urobim najskor takto …proste budu sa musiet pomestit
@samimami777 diik za tip, to ma nenapadlo ze “odrobit” si to v jeden den takymto sposobom 👍🏻
@lily246
@h2
@janinah
@kvetinka75 no praveze len manzelova sestra ma dieta, inak mame deti len my .. cize v rodine tri deti … a ano tak su to muzovi surodenci a moja sestra.. muzov brat je nasim detom dokonca krstny tak neviem si predstavit ich zrazu nepozvat ani by som to nechcela… muzova strana je sudrzna rodina a som vdacna ze som sa do takej privydala kedze moja rodina je pred rozpadom … som rada ze moje deti mozu mat velku rodinu .. ide len o to ako to cele zorganizovat … ale tak bud sa budu musiet pomestit vsetci alebo to rozdelim v jeden den na dve etapy to vobec nebol zly navrh … mala by som to v jeden den za sebou … o to mi hlavne ide, aby som nemusela absolvovat tie pripravy dvojnasobne …
No neviem, ale ten nápad, čo dala @samimami777 má to úskalie, že tých prvých bude treba v pravý čas "vyhodiť", aby mohli prísť tí druhí.
Opekat?Piknik?Vylet?...naj je mat dom v rodine..a tiež si nvm predstavit tolkk ludi v byte...takze na 2x to nie zly napad alebo volat len starkych..
Bežne mame v trojizbaku 10 dospelych a 10 deti na detskych oslavach. Niektorí sedia v obývačke, niektorí v detskej, niektorí vôbec. Mam dost chystania a upratovania po jednej oslave, dve by som nerobila ani náhodou, máš môj obdiv 🙂
autorka mladšia má super termín, do budúcna by som volila piknik v prírode, niekde opekať. Staršie dieťa je kedy narodené-aký mesiac? Ale s takým malým ročným by som piknik nerobila, potrebuje svoje pohodlie, normálne doma, pomestíte sa, nepotrebuješ toľko stoličiek, však máte gauč a tak, spoj dve miestnosti, najprv sa naje jedna polovica, potom druhá. Také malé bábo aj spí cez obed, predpokladám, že všetci tam nebudú od deviatej ráno do 12tej v noci. A tú hodinku, dve v plnom počte to dáte.
Nás býva aj 20-30 a vždy je to sranda (3 izbový byt) niekto príde skôr, niekto neskôr, niekedy sme všetci niekedy niekto nepríde.
ak je oslava v lete alebo na jar, sprav opekacku. miesta sa najde, bud platene, alebo kazde mesto ma vyhradene nejake ohniska.
@h2 ved by som im povedala ze to mame takto rozdelene koli kapacite a myslim ze by im aj samym doslo ze kedy je spravny cas sa pobrat .. moja rodina nikdy nevysedava dlho vzhladom nato ze tam mam oboch rozvedenych rodicov .. :D moj otec hned zdrha ..
@lucia245 ja Teba obdivujem ze to das naraz 👍🏻
@denkatn @marsmykkok prva je julova a ano oni maju s tym nasim synovcom mesiac po sebe tak Tí majú vacsinou spolu u svokrovcov grilovacku na zahrade
@ninusa221 tak to je huste :D 🤣 co tu ja riesim potom 🤷🏼♀️
My normálne ako už bolo aj vyššie písané. Býva nás 20, ale neprídu všetci naraz, takže sa prestriedajú. Ale sedieť máme kde 😊 ja ešte deťom narodeniny spájam, aby sme to vždy odbili naraz, nech nerobíme oslavu každý mesiac 😀 deti sú aj tak väčšinou v detskej, tak nám ostane dosť miesta
Napísala si, že muž nechce obťažovať svojich rodičov...Majú dom, ideálne miesto, tak aké obťažovanie? Veď ide o ich vnúčatá, preboha...a vraj úžasné vzťahy 🙈
@dzulik_ a v akych mesiacoch su narodene?
@mandarinka555 skus si precitat aj zvysok co som pisala a mozno pochopis… grilovacka u nich len pre ich cast rodiny ok.. ale keby som pozvala aj nasu cast tak hned by sa zacal trapit svokor aby to bolo dokonale aby hanba nebola ze nevypleli atd.. proste by si ho musela poznat, je taka povaha a naozaj nic to nevypoveda o nasich vztahoch … ci lepsie by bolo keby muz im nakazal nech vsetko porobia lebo “ ich zatazovat” nasimi oslavami mu nevadi? potom by to bolo super duper vztahy?
Anonym, jún a júl
Ked taka vacsia oslava fakt sa oplati radsej niekde zaplatit "obed"v restike nerobila by som v byte vobec si neviem predstaviť v byte.tolko ludi