Ahojte,čaká nás na jeseň birmovka a chcem sa informovať ako ste mali oslavu po kostole?Malo by nás byť spolu 10 ľudí.Rozmyslam kde spraviť oslavu či zajednať obed v reštaurácii,neviem koľko by ma to vyšlo cenovo,alebo navariť doma a mať doma pohostenie?Keby som spravila vývar a druhé zemiakový šalát s reznami by ma to asi vyšlo lacnejšie než obed v reštaurácii či?Tortu mám objednaný,chlebíčky alebo jednohubky viem spraviť aj sama.Ako ste to mali vy?
Na nezaplatenie je hlavne to čo treba urobit pred hostinu a to po hostine....
Preto my vždy volíme obed v reštaurácii...a odtiaľ sa aj každý rozíde už domov.
Doma má nečaká spratat žiaden riad a pod.
@dskjhfdlkdjhl Práveže neviem čo by bolo lepšie.
@ejbyk Spratat riad mi nevadí o to nejde,veď to je zachvilu hotové.
10 ľudi je nič. V pohode môžeš spraviť v reštike a zaplatiš par šušňov.
Mala som 10 ľudí a robila som radšej v reštaurácii. A to niesom prachač. Som sama s 3 deťmi. Každý mesiac som na to šetrila. Ďalšiu nedeľu sme mali prijamanie s najmladším a tiez tam. Naobedovali sme sa a každý šiel po svojom. Volila som to lebo mám maly byt
Zalezi aj ,ci ste v byte al v dome. Ak v dome a je viac miesta,tak by som mozno rozmyslala aj doma a potom posediet na terase, ale ak byt,tak urcite restauracia
@thirstymonk No podľa toho aké drahé sú obedy v reštaurácii nebude to lacný špás.
@anesim Bývame v dome.
Bolo nás deväť, a boli sme doma pod altánkom, tortu doniesla birmovná krstná. Mali sme kotlíkový guláš a studenú misu.
S 10 ludmi to odbavis aj doma,obzvlast,ked mas dom.
Jesen ma byt este pekna,takze by som mozno volila aj grilovacku ,opekacku...
Na zahrade ci terase to bude pohodlnejsie,nez v restauracii...
Urcite by som ale nestala pri platni s reznami,ci inymi vysmazancami.ved mas hosti,chces byt s nimi a rezne treba mat cerstve.
Ja ked robim väcsiu party doma,alebo ked mam nabitu nedelu,vzdy riesim jedlo z rury-to sa robi pomaly same,pocas kostola ci inych aktivit . ked pridem,je to hotove....
Cize mozes upiect viac druhov mäsa naraz v jednom pekaci/naposledy som piekla bocik,krkovicu,rebra i kuracie stehna/
Urobis prilohu a mas volno.
Alebo hus,kacku....prip.dake zapekane rezne ,ci kotlety....
Ale v rure pripravis aj mäso na stave....dusene...hlavne pri tom nemusis stat.
Budes cerstva ,
A mozes sa venovat hostom.
Ja som naposledy robila takúto akciu 1.sv.prijimanie. Bolo nás 8, rezervovala som miesto v reštaurácii. Zmestili sme sa do 250E.
@som_realistka Fu to je dosť 250 pre 8 ľudí.A čo ste mali na obed?
250€ som platil minuly rok za oslavu 30ky, kde bolo 20 ľudí... Bude vás 10 a menučko máš teraz (podľa toho, kde bývaš) od 5,50€ - 10€. Takže do stovky vojdeš.
Ono vzdy doma spravis lacnejsie. Ale ci stihas ak ano tak doma.
My sme mali tento rok krst. Potom neskor prijimanie.
Raz nam priniesli stravu domov. A raz sme ali do restiky. Ta restika nas vysla drahsie a to bolo o 3 ludi menej.
Ale tym ze mam mensie deti a doma by som len chystala a bola v kuchyni. A kedze je to slavnost chcela som byt ucastna ako mama nie ako kucharka.
@thirstymonk menicko je bezna vec v tyzdni,u nas v meste menicko za 5,5 ani nie je...ale rezervovat si miesto cez vikend a ist mino menucka je cenovo uplne niekde inde ..riesili sme to v juni a teraz zas v oktobri,tak viem o com hovorim...treba ratat min.15 eur na osobu ( aj ked u nas 20 )....
Jednoznačne takáto oslava v reštaurácii ,venujem sa hosťom a nebeham okolo stola ,nechám sa obslúžiť ,birmovka je iba raz tak na tú oslavu si viem vopred ušetriť peniaze ,nás čaká tiež teraz v novembri a už pred 6 mesiacmi som si zarezervovala termín v reštaurácii ,minule sme mali oslavu v reštaurácii synovu 18- tku a cenovo ma vyšlo 300 eur ( 14 ľudí ),zakúpim tortu,zákusky ,nastajlujeme sa ,kabelku a kvety do ruky a žiadne starosti za mňa radšej zaplatím a mám doma čisto ...
Na toto nie je ziaden predpis, urob ako vies a chces.