Dostali sme pozvanie na oslavu kde bude cca 30 osob od blizkeho rodinneho prislusnika je to cez vikend a mimo nasho okresu
My sa chranime sme doma dodrziavame opatrenia snazime sa dosledne.
Ostatni pozvani takto nerobia a veru to uplne v pohode a my sme za divnych. Ako by ste reagovali vy ?
Nešla by som a bolo by mi fuk, že ma považujú za divnú🤨 A to hovorím ako osoba, ktorá má už covid za sebou.
bez mihnutia oka by som povedala, ze dakujeme za pozvanie ale neprideme, 30 ludi v tejto dobe je za mna maximalne nezodpovedne ako voci sebe tak aj voci inym
odignorovala by som to, tiez sme cely cas doma a snazime sa chranit... cez 30 ludi mi pride fakt vela, ved nevies ani kto s kym kde bol a moze Vas nakazit
Chceš ísť - choď, nechceš ísť - nechoď. Ja by som sa rozhodla podľa seba a neriešila názory druhých. A ani by som nikomu svoje rozhodnutie nezdôvodňovala.
@sissy27 super ste to napisali
Rob tak ako ty uznáš za vhodne my sme tiež nešli na niekoľko osláv a tiež sme za divnych a poúčať nás idu 😃 akože kvôli takým ľuďom ako sú oni je to dnes v krajine tak ako to je... a takým ľuďom môžeme vďačiť za to že sme prišli o prácu alebo časť z príjmu lebo svojim prístupom priložili hlavnú ruku k dielu aby bolo všetko zatvorené a nemohli sme sa pohybovať a stretávať s rodinou../
To naozaj niekto tuna na Svk v tejto dobe a situacii robi oslavu s cca 30 ludmi ? 🙉🙉 Fuuu...no comment.
Urcite by sme nesli v takej dobe, ku nam ani najblizsia rodina na oslavu ked mali deti narodky co chodila babka, svagrovci s detmi aby sa pohrali...od novembra sme sa nevideli
Uz som napisala ze dakujeme za pozvanie a nezucastnime sa a nereagujem na komentare ze milion ludi sa stretava a je to len chripocka ked je chripkove obdobie tak sa stretava bezne
my sme mali jubilea doma nedavno a oslavy sme samozrejme nerobili
Mne v prvom rade tlak stúpol keď som toto prečítala 😮 nie že vy ste divní ale oni sú chorí na hlavu 😤 my sme rodinu nevideli viac ako tri mesiace, mám kamarátov, ktorí neboli s rodinou od októbra, ktorým pomreli blízki a niekto si tu veselo oslavuje. Najlepšia reakcia by bola nahlásiť!!!
Žeby som nešla a je mi jedno co si myslia ostatní, apropo mame vo vzdialenej rodine takého. V pohode a teraz leží v umelom spánku, vek 60+
Normálne mam chuť tu oslavu prekaziť ale neviem ako. Je to aj na trestné oznámenie. V dnešnej dobe je to totálny hazard so životom a zdravím všetkých zúčastnených... ale aj ich spolubývajúcich a x ďalších ludi okolo nich... A to som tiež už mala covid, ľahký priebeh.
A mne príde divné klásť takéto otázky na MK.
Nešla by som a nahlásila by som ich na polícii v deň oslavy.
Zienky zlate to udavanie aby sa vam raz nevypomstilo ked budete potrebovat vy od niekoho z tych udanych pomoc..... Taky pani zeleny a ani pani z vlady vam v danej chvilke nepridu pomoct!!!! Nechaj zit a ty si zi svoj zivot!!!
@janulienockanr lenže teraz je výnimočná doba, keď je potrebné aby ľudia držali spolu a nie že niekto si žil na úkor iných a myslel len na seba. Oni vlastne nám ostatným, ktorí robíme všetko pre to aby sa život vrátil do normálu komplikujú tento návrat. A ďalšia vec, len aby oni potom od nej nepotrebovali pomoc keď budú doma ležať s coronou, aby im nosila nákupy a podobne...
@janulienockanr prestne si to vystihla sa čudujem aký sú ľudia hnusný a vlastnú úzku rodinu by nahlásili boze😨... Nech si robia čo chcú je to ich vec
@panelacikova a naozaj existuje vyhláška ktorá zakazuje oslavu ? Nepíšem to provokačne, ale myslim že s tým polícia nezmôže nič.
@ajka0207 existujú mrte vyhlášok, ktoré doslova zakazujú zhromažďovanie osôb. po novom (už pekných pár dní) by ste sa ani nemali zhromažďovať hoci už len 2 domácnosti (samozrejme, toto sa porušuje úplne bežne). jediná výnimka je práca, kde sa teda stretnú ľudia z mnohých domácností, aj preto sa kontrolujú tie testy, ktoré sa však, bohužiaľ, aj vo veľkom "kupujú".... ale čo sa týka oslavy o počte 30 ľudí, tak áno, toto je fakt prípad pre políciu a všetci do jedného môžu dostať pokutu. je to zakázané. a keby aj nebolo, zdravý rozum mi hovorí, že v súčasnej situácii sa takým veciam budem predsa vyhýbať. byť na mieste autorky, tak už asi nemám rodinu, bohužiaľ. alebo by som z nej v duchu vyradila tých, ktorí veselo na oslavu pôjdu. mne to rozum neberie.
@janulienockanr no takto.... je rozdiel pomôcť rodinnému príslušníkovi, ak ide o zdravie, život, rodinu apod. odmietnutie oslavy alebo jej nahlásenie v súčasnej situácii sa nedá absolútne porovnať s tým, že raz ja budem potrebovať pomoc a nebude mi mať kto pomôcť. tak ja ti rovno napíšem, že v meste som sama, len ja, dcéra a manžel. a keď sme mali covid, našlo sa hneď niekoľko ľudí, ktorí sa ozvali či už cez FB alebo zavolali, čo potrebujeme, že pôjdu nám nakúpiť, že sa máme pokojne ozvať apod. čiže NIE rodina, ale cudzí zlatí ľudia boli ochotní nám pomôcť. našťastie, muž to zvládol a asi 3 nákupy doniesol aj ex.... hlavne nákupy týkajúce sa predovšetkým dcéry, lieky a časť potravín. ja sa na rodinu napríklad nespolieham nikdy. jednak mám už rodičov starých a jednak mám súrodencov, ktorí majú asi taký názor ako aj niektorí tu na koníku, že aké sme my mrchy, žeby sme nahlásili. tak sme. a čo? ja sa obmedzujem a chránim a som aj voči ostatným ľuďom úctivá v tom, že ich neotravujem svojou prítomnosťou, aby som nebodaj ja niečo nepreniesla, takisto som našich videla od septembra asi 3x po chvíľke.... a niekto si ide robiť takúto oslavu? mne je toto proti srsti. a za svojim názorom si budem vždy stáť.
@panelacikova zhromaždovanie osôb sa týka verejného priestranstva. Ja som práveže nič nenašla čo by vyslovene zakazovalo zdržiavať sa na súkromnom pozemku osobám. Ak ich polícia nechytí pred vstupom na ten pozemok a aj to by museli byť z viacerých domácnosti von. Jasné že by som sa nezhromazdovala. Pýtam s askor preto že naši susedia robia párty dosť bežné a polícia nerieši práve z dôvodu že vyhláška o zhromaždovani sa netýka súkromného pozemku. Tak ma zaujímalo že či niekto niekde čítal niečo čo by sa týkalo súkromnych akcií.
ako chripocka to nie je, uz sa to siri aj v nasej blizkosti, svagrovci, kamarati a ani vstat nemozu ako ich vsetko bolelo, uz mi par ludi povedalo, a mladych, ze to veru chripocka nie je. A k tomu nahlasovaniu...tak k tomu by som sa neuchylovala, ked oni chcu, nech si oslavuju. Ine je nahlasit niekoho kto ma byt v karantene a nie je...ale oslavu?
@evelin2daniels
Mozno nebudu lebo su organizacie ktore ten nakup donesuuu.a nic v zlom ale myslim si ze ten co je anakzeny natu oslavu mepojde a ten zdravy tam ked bude chciet pojde ved ma vysparany nos a ma dosvedcene ze je zdravy.... A mi vsetci mozme sediet doma kolko chceme... A mozme robit co chcceme... Len ked ty nad nami sa rpzhodli uz daavno ze bude vsetko zavrete.... Ale pockajte a po velkej noci nam uz bude hej
@panelacikova ale ved pani nech odmietne oslavu ved kazdy jeden tu mame svoj zdravy rozum tal by ani nebolo zle keby sme ho zacali pouzivat... A nepytali sa taketo veci na koniku.... Ja som tiez zastanca toho ze si davam pozor a chranim seba a rodi u.... Ale idem do roboty tam dojde niekto nalazeny a ako s aochrnaim nijak idme na vyter nosa idem do obchodu a ako sa ochranim ked neviem ci ten predomnou alebo zamnov stoji nema kovid.... Ved nikto nikoho nestrazi a nekontrolije.... Poznam par ludi z desiny co malo kovid a veselo si vsade chodili 🤦♀️😂😂
@michalka4193 a o toto celelmu svwtu ide aby kazdy kazdeho udaval aby ludia sa prestali stykat aby si nato zvkali ze sa nebudu vidiet.... Len je veelmi chore to ze clovke ani tych starych rodicov nemoze ist pozriet s vnucatami aj ked viemen vsetci ze sme zdravy....najviac z tohoto trpia deti a aich stary rodicia..... Mi dospelaci este ako tak to predychame
@petamich však ale vychadzania sa týka verejného priestoru. Musia tá chytiť na ulici. Keď vojdes do bytu, už podľa policajtov nevychádzas. Bohužiaľ zákony fungujú že čo nie je zakázané je povolené. Zákaz vychadzat znamená že nemôžeš byť mimo výnimiek von. Súkromný pozemok tak nespada