Oslava menín dieťaťa s menom Maximus

petra008
12. mar 2016

Ahoj, babenky, prosim vas, ma tu niekto dieta s menom Maximus? Ak ano, kedy oslavujete meninky?
Dakujem 🙂

timi_timi
12. mar 2016

@petra008 ahoj, jedna známa má Maxima a oslavuje podľa amerického kalendára 10.5. 😉 🙂

zanet197
12. mar 2016

@petra008 Chlapčenské krstné meno.
Meno vedené v kalendári Spojených štátov amerických (USA).
Meniny oslavuje 10.5.

...čo tak použiť GOOGLE...

alchemilkazltozelena
12. mar 2016

10. maja ma aj nasa Vikinka 🙂

petra008
autor
12. mar 2016

@zanet197 no predstavte si,ze som pouzila...len ma zaujimalo,ci sa mamicky riadia americkym kalendarom alebo to oslavuju vtedy,ked je klasicky Maxim v rozsirenom slovenskom kalendari...

tova
13. mar 2016

riad sa podla sk kalendara ked si na SK, Aj tak ho asi volate Maxi, Max

warholette
13. mar 2016

Americky kalendar na meniny neexistuje, v USA nikto ani netusi, co nejake meniny su :D

maslenka47
13. mar 2016

@warholette zase na druhu stranu, ono neexistuje ani ziaden oficialny slovensky "rozsireny" kalendar mien. Kazdy vydavatel kalendarov (alebo internetova stranka) si moze napisat ako uzna za vhodne.

@petra008 osobne ale nechapem, preco ked viete dat dietatu meno, ktore evidentne nie je lokalne, tak vas zrazu trapi nejaky vylucne lokalny sviatok. Hlavne, ze je meno cool a ine, ako ostatne. Ach jaj. Datum si vyberte aky chcete. Aj tak budete musiet jednej ci druhej polke rodny rok co rok vysvetlovat, preco neoslavujete meniny vtedy, kedy by to im prislo "prirodzenejsie". A to uz nehovorim o cudzich ludoch....

petra008
autor
13. mar 2016

@maslenka47 meniny su vylucne lokalny sviatok? no tak to zijem cely zivot asi v omyle...
ja zase osobne nechapem, preco reaguju na otazku ludia, ktorych sa tema netyka....
no a neviem, ako to funguje vo vasej rodine, ale my si nevysvetlujeme, preco a kedy kto oslavuje, staci nam povedat raz a akceptujeme to a nefilozofujeme okolo toho...a cudzi ludia s nami neoslavuju, tak co im mam co vysvetlovat predsa?

rtomanova
13. mar 2016

Môj syn je Maxim a meniny ma 29 máj podľa slovenského kalendára

diablikovci
13. mar 2016

Mne vyhodilo že 10.5. Má meniny ale v USA. Tak môžte oslavovať vtedy.

sisaka
13. mar 2016

Suhlasim s @warholette ziadny kalendar s menami v Amerike nie je, takze
@diablikovci meniny v ten den v USA urcite nema, lebo nieco ako meniny v USA neexisuje.

bonnie1
13. mar 2016

Ja mam 2 dcerky a jedna je Maxima a ani jedna neoslavuje meniny..

fem
13. mar 2016

aj v Amerike oslavuju meniny, cuduj sa svete, je to multikulturny narod, tak mnohi ludia prijali rozne tradicie, tak niektori oslavuju aj meniny, suvisi to s nabozenstvom, s Latino Americanmi, Europanmi, ktori tam ziju. Alebo vobec to nemusi suvisiet s nicim, mozno sa im to len paci, Americania su tvorivi a slobodni v tomto. Asi im to je aj jedno, aj co si o nich, co kto mysli. Ten jednotny americky kalendar na internete je ok na orientaciu.

sisaka
13. mar 2016

@fem uz si takeho Americana aj stretla? tradicie prijali kadejake, ale urcite nie tradiciu oslavovania menin. To, ze tam nejaky Slovak oslavuje meniny sa nevola prijatie tradicie ale zachovanie tradicie, urcite, tuto tradiciu nezacal "pestovat" jeho americky kolega.

maslenka47
13. mar 2016

@petra008 cudzi ludia s vami neoslavuju. Zatial. Ale raz ti decko zacne chodit do skoly, do prace, do spolocnosti a bude sa stretavat a aj oslavovat s cudzimi ludmi. A vysvetlovat napriklad na pracovisku, ze ja nemam meniny dnes ale vtedy a vtedy... no mozno bude povahy, ze mu to trapne nepride a zoberie to ako prilezitost navyse sa ozrat.

@diablikovci ty tiez kazdu blbost zoberies ako referencnu hodnotu. Keby tam napisali 30. februar, asi sa na to spolahnes tak isto. Som celkom zvedava, ako nalozis s touto informacou ;)

https://qsnapnet.com/snaps/mjh6dse0hi7zm2t

diablikovci
13. mar 2016

@maslenka47 tam je iné meno. 🙂 A vyskakuj na strom a nie po mne. Ja len som klikla na nete a toto mi vyhodilo. Ja som.len chcela pomôcť.

petra008
autor
13. mar 2016

@maslenka47 no tak to si vyprosim vazena!!! chodte si laskavo vybijat svoju frustraciu na svojich "deckach" ak nejake mate a pokojne sa pri tom mozete aj ozrat... podla seba sudim teba...

diablikovci
13. mar 2016

@maslenka47 a rozšírený kalendár je. Lebo môj si ma zahraničné meno a matrikarka sa nás pytala ci je v rozšírenom kalendáry lebo nemusela hľadať napr. V Nemeckom či Rakúskom a vypisovať dajaky papier navyše.