Oslava menín 9 mesačného krstniatka

mamicka70
9. máj 2013

mamicky co si mislite otom ked vas svagrinka zavola na oslavu menin 9 mesacneho dietatka , podla mna je to zbytocne nakolko je mala este malicka nepoviem oslava rocka

danjelca
9. máj 2013

@mamicka70 a zase tu roznoste švagrinku na kopytách..no čo je natom, cíti to tak že to chce osláviť tak nech oslavuje 🙂 🙂

anjelicek26
9. máj 2013

@mamicka70 - pokial si len chcete posediet na kavicku a kolacik preco nie... donesies krpcovi nejeku hrkalku alebo knizocku a hotovo.. isteze je to skoro, ale ja mam pocit, ze rodiny sa stretavaju malo, kazda - pozitivna - prilezitost je dobra. To, ze to dieta nevnima je jasne ;)

mamicka70
autor
9. máj 2013

ved ano nuz ja neivem ja neoslavujem len narodeniny deti , ale zase kady ma to inak

horana
9. máj 2013

Hlavne ked je to ich prve dietatko, pamatam na seba ze som tiez riesila aj meniny, aj polrok, aj rok, aj Vianoce menej nez rocneho babetka s mimoriadnou dolezitostou. 😵 To ju neskor prejde, teraz je to vsetko nove... 😀
A zbytocne ako zbytocne, babu sa prejavi pozornost, nejaka malickost presne ako pise anjelicek ludia sa stretnu..do pohody... 😎

mamicka70
autor
9. máj 2013

@danjelca ved anno nech oslavuje ale ide o ten princip ze to dieta je male a zase clovek nemoze ocakavat ze donesiem dietatku neviem co k meninam , je ine narodeniny

mamicka70
autor
9. máj 2013

@horana no ano uvidim ale ja som toho nazoru zbytocne je to , a zase je to jej vec nechcem ju ani odsudzovat ani nic podobne len som chcela vediet vas nazor

danjelca
9. máj 2013

@mamicka70 ale ved určite neočakáva🙂)drobnosť čo poteší

martinkatinka
9. máj 2013

Tak určite nerobí mega oslavu, ale skor posedenie. keď je dieťa malé, mamičky hľadajú príležitosť byť v spoločnosti aj takýmto sposobom...a darček? Myslím, že malá hračka na meniny je OK, to postačí a poteší...

kattrin5
9. máj 2013

Nic zle na tom nevidim

cerez
9. máj 2013

@mamicka70 Moja staršia dcérka je aprílová a jej prvé meniny oslavovala v októbri. Mala polroka. Maličkú oslavu v kruhu rodiny sme jej s ockom urobili, tešila sa s nových hračiek a hlavne starí rodičia si užili svoju prvú vnučku. Nemusí ísť o veľkú slávu, len stretnúť sa aj pri takejto malej príležitosti. Ináč, veď ide o prvé meniny.

aadulik2110
9. máj 2013

@mamicka70 môj malý mal presne pol roka, keď mal meniny.... mali sme upečené sladké, slané, spravili sme kávičku - rodina sa zišla a potešila.... posedeli 2 hodinky 🙂

unavenasom
9. máj 2013

kazda rodina ma iny zvyky, niekde neoslavuju nic, inde vsetko. Ak ta svagrina pozvala na oslavu /cohokolvek/ je to znak toho, ze ta ma rada a chce ta tam mat. Je podla mna dost ubohe uvazovat nad tym, ci je to zbytocna oslava alebo nie. Nejde len o dieta, ci si to bude pamatat...ale aj ta chvilkova radost v detskych ockach z novej hracky stoji za to...ide o to, ze rodina ma drzat pokope. Ak su taketo vztahy v rodine, tak co chceme od cudzich ludi ☹
Aby si nabuduce neplakala, ze ta svagrina vobec nepozyva na oslavy ☹

maruska24
10. máj 2013

veď keď sa ti to nepáči, tak tam nechoď. Je jasné aj švagrinej že dieťa ešte nevníma ani meniny ani narodeniny, ona sa z neho teší, chýba jej spoločnosť a chce sa stretnúť s rodinou, pochváliť dieťaťom.

marecek1
10. máj 2013

@mamicka70 myslím, že je milé, že si na teba pri organizovaní oslavy spomenula - keby ťa nepozvala, možno by si tu dala otázku: "švagriná organizuje oslavu, mňa nepozvala, čo si mám o tom myslieť?"

presne ako tu píšu mamičky predo mnou, pokiaľ to bude posedenie pri koláčiku/káve, kedy sa stretne blízka rodina, porozprávajú sa, ako sa majú - potešia sa z malého dieťatka, na chvíľu aj odbremenia maminu, keď sa s ním pomaznajú - prečo nie?

veď nemusíš kupovať nejaké veľké dary, prines malú hračku drobcovi, niečo sladké mamine, to ťa finančne nezruinuje, a stretneš sa s rodinou. podľa mňa je táto oslava fajn príležitosť na "utuženie" vzťahov s rodinou - veď kedy sa človek s blízkymi stretne - keď je nejaká príležitosť, no nie? prečo ju nevyužiť.

mamicka70
autor
10. máj 2013

@marecek1 no ved ao ale mi nemame dobre vztahy velmi , a vies ked clovek tu osobu nepozna j tazke sa k nej vyjadrovat alebo k oslave a dohodli sme sa ze na narodeniny sa budeme stretavat a mimo teho sa vidime skoro kazdy den

marecek1
10. máj 2013

@mamicka70 no tak to si tu mala napísať na začiatku trošku viac: že nemáte dobré vzťahy medzi sebou, lebo len z tej jednej vety - že švagriná robí oslavu svojmu dieťaťu a pozvala ťa na ňu - sa vyčítať nedá, že si spolu nejak extra nerozumiete - a prečo sa vlastne vídavate skoro každý deň, keď sú vzťahy medzi vami nič-moc?

unavenasom
10. máj 2013

@mamicka70 to ze su vztahy nic moc..asi to nebude len chyba svagrinej..kedze sa takto vyjadrujes 😒