Poviem vám to v stručnosti. Moja prateta má mať v máji oslavu 60 takú väčšiu. Ja mám priateľa vyše 4 roky a moja mama ma taktiež priateľa s ktorým su 2 roky. Čo si pamatám z detstva tak som podľa fotiek videla, že tam veľa báb z našej rodiny mali svojich priateľov. U mojho priateľa je to tsk, že ja som bola taktiež na oslve 50 jeho tety kde som bola. Moja prateta prvý kralt videla mojho priateľa aj s maminym priateľom na mojej oslave teraz v marci. Jednoducho ide o to, či by moj priateľ mal ísť somnou na oslavu 60 a ako som si istá, že mamin priateľ pôjde na 100%. Maminho priateľa moc v láske nemám, preto aj chcem nech sa tam mám aj s kým rozpravať a baviť a prišlo by mi aj nefér, že by tam on išiel a moj priateľ nie. Neviem či sa jej na to mám opýtať alebo sa to berie ako samozrejmosť, keď už sa spoznali a videli sa, že si ho tam mám zobrať.
pockaj ked ta vobec pozve a podla toho sa zariadite... a nie, nemusi ist s tebou, prateta moze pozvat iba teba a mamu s priatelom. alebo iba mamu a deti nepozve.
Opýtaj sa pratety. Čo my vieme, akú má ona predstavu? Mužov dedo nechcel na oslave pravnúčatá. Rešpektovali sme, šiel len manžel, ja som sa ospravedlnila, že musím ostať doma s deťmi. Ja z toho kovbojku nerobím. Je to pratetina oslava, tak sa jej opýtaj a nerieš, či mama tam bude mať priateľa alebo nie. Neviem, prečo si myslíš, že si v rovnakej pozícii ako tvoja mama a na základe toho dedukuješ, či vziať priateľa alebo nie. 🤷
@jasminet je samozrejmé, že pôjdem ale ďakujem
@mikadooo dedukujem to z toho, že pred rokmi, keď som bola malá, tam mali muži svoje priateľky a ženy priateľov, aj keď to boli príslušníci rovnako “daný” ako ja (ak sa chápeme)
Nededukuj. Zavolaj tete a opýtaj sa.
Suhlasim. Dededukuj zdetstva, narovinu jej zavolaj a spytaj sa. Moja teta mala 50ku, ked som edte nebola za svojho muza vydata a normalne som sa opytala. Ved aj oni nech vedia, ci s nim ratat, ci nie. Komunikuj
Ked Ta bude pozyvat, tak Ti povie, nenut ju, aby sa citila blbo, mozno priatela nema v plane pozvat a zbytocne sa bude citit blbo.
A uz ta vobec pozvala?
U nás v rodine je to tak že ak má niekto priateľa tak sa pozýva hneď aj ten ....najlepšie spravíš keď sa opýtas.....moj krsny mal 50 ja som bola už z terajším musím vtedy len pol roka a volali už aj jeho
Je to úplne jednoduché: ak ťa pozve s priateľom, pôjdeš s priateľom. Ak bez neho, tak buď pôjdeš bez neho, alebo sa opýtaš, či môže prísť s tebou a zariadiš sa podľa toho. Ale určite ho tam neber bez toho, aby si vedela, či tam s ním rátajú, alebo nie.
@nelca84 oznamovala nam s mamou ze bude oslava takze logicky ideme obe
@elizabet173 neviem ci by som si vedela nieco povedat s ludmi, ktorých som videla tak pred 10 rokmi, nezaujimam sa o nich tak isto ako oni o mna, mama tam bude s priatelom a jediny tak moj dedo, ktory sa tam bude bavit s inymi
Prepáč,ale nemáš hubu? Musím to takto sprosto napísať,lebo jedna dospelá žena sa hádam vie opýtať.
Mne to vychadza, ze ak nepovedala, ze vas pozyva s partnermi, tak pozvala iba vas dve. Mozno tam chce len blizsiu rodinu, nie oslavu pre 100 ludi...
No to ste ale vesela kopa. S rodinou sa nebavite, maminho priatela nemusis a na oslavu pratety chces volat svojho chlapa. Myslis, ze ona ma naladu na partnerov svojich praneteri?
Ja by som tete isla zablahozelat po oslave keby som sacs nikym nebavila z rodiny. Nemala by som totiz chut tvarit sa aka super oslava, ked si s nikym zo zucastnenych nemam co povedat.
Aka je potom pointa tej oslavy?? Ved zablahozelat fakt mozes aj inokedy.
@svetlonos pane bože🙈
Ake paneboze, ved si to po se e precitaj. Ako sirsia rodina sa mate na salame a ani mamin priatel ziadna vyhra. No co tam budes robit? Pojdes len aby sa teta neurazila? Ved sa postav sama za seba.
@elizabet173 on vie ☺️
Ved povedz tete,ze by si ho tam rada mala a ci by jej to nevadilo a uvidis…je to jej oslava