Oslava 50tky rodinného známeho

elanor1
22. jún 2024

Ahojte,
Ako by ste vy vyriesili pozvanie na 50tku rodinneho znameho?
Teda ak sa vam bude chciet moj vylev citat 😁.
Moji rodicia poznaju oslavenca mnoho rokov, stretavaju sa casto, navzajom sa pozyvaju na oslavy alebo idu spolu na dovolenky. Jednoducho su kamosi. Asi 2x som s nimi bola na letnej dovolenke aj ja, k nim domov (oslavencovi) na navstevu nechodievam, mozno som bola dokopy 2-3 x (spolu s rodicmi, bolo to uz davno), ale teda sem tam sa vidime u nasich alebo na inej akcii. Prehodime slovo. V marci mal oslavenec 50tku ale oslavu robi az teraz v juni. Mamina mi v marci vravela, ze sme pozvani aj my (ja s rodinou),ale vtedy som uz vedela, ze v den oslavy budeme na dovolenke, cize som to neriesila.
Avsak, dovolenka sa nam posunula o 2 dni skor. Vcera sme prisli a dnes je oslava. Jasne, ze mi to vyfucalo z hlavy, ocino mi vravel, kde je oslava, tesne pred odletom. Takze nie som nastavena a ani pripravena na gratulovanie. Osobne sa mi velmi nechce, ale vedela by som sa prekonat pred klud, ale muzovi sa nechce duplom, chce mat klud (dnes sme uz absolvovali narodeninovy obed mojej sestry - 30 a zajtra sa pokracuje grilovackou), nechce sa mu pocuvat recicky/dotahovacky, dychat cigarety. On nie je vobec na spolocenske akcie, tak viem, ze nema zmysel ho presviedcat. Hlavne, ked to nie je ani rodina. Ja som tiez skor introvert a ist tam sama mi je tiez trapne. Co poviem, ze muz neprisiel lebo sa mu nechcelo? ;-/ Len teda zaroven mam aj blby pocit, ze sa oslavenec urazi alebo budu aj nasi frflat, ze aspon na chvilu sme mohli prist.

januska12323
22. jún 2024

Povedali ste, že prídete? Je tá oslava veľká udalosť alebo obyčajná návšteva /grilovačka? Ak si povedala že prídete je slušnosť prísť aspoň na chvíľu, zagratulovať a odísť s ospravedlnením, že ste unavení z cestovania.

liusa82
22. jún 2024

no mňa by vykotilo z tolkých osláv a potom hned grilovačky za sebou.Už len z jednej akcie by som mala dosť a bola vyšťavená.My ideme večer na vatru tuto do dediny a to mi stačí.Aj to budem mať dosť.Tiež som introvert viac menej.Ja by som k tomu chlapovi nešla a bolo by mi jedno čo si myslí.Ved rodina ani extra kamoš vám to nie je tak čo

taga
22. jún 2024

A ti sa o kolkej ta oslava zacina, ked je 17.50 a ty este len rozmyslas,ci idete??

nikaeli
22. jún 2024

@elanor1 oslávenec vás pozval alebo ti len povedala mama, že máte prísť? je už dosť neskoro, predpokladám, že nemáte ani dar.. obaja tam nechcete ísť, takže vlastne nerozumiem, čo očakávaš od tejto diskusie 🤷🏻‍♀️ Ak ste boli pozvaní a vedeli ste, že budete na dovolenke, mali ste sa vopred ospravedlniť.

felycity
22. jún 2024

Normalne sa slusne podakujem ta pozvanie a slusne odmitnem ze zial nemozete prist, zagratulejě telefonicky resp ako zvyknete.

h2
22. jún 2024

Keď si už v marci vedela, že nebudeš môcť ísť na oslavu kvôli dovolenke, tak by som čakala, že ešte v marci povieš oslávencovi, že neprídete. A nie, že neriešim. Oni s vami rátajú? Čakajú, že prídete? To si sa skoro spamätala, keď oslava je dnes. Tak buď zavolaj, že neprídete, alebo popros rodičov, nech vás ospravedlnia. Ale riešiť sa to malo skôr!

sense
22. jún 2024

A oslavencovi si nedala dopredu vedieť ci prídeš alebo nie

len_nig
22. jún 2024

Nešla by som a ani by som to nejako špeciálne neriešila, veď to nie je ani rodina a ani tvoj kamarát. Užite si kľud doma 😊

butterflyeffect
22. jún 2024

@elanor1 podla mna ked mate taky vztah len cez rodicov tak vas pozvali len zo slusnosti a ked ste mali byt na dovolenke tak podla mna s vami ani nerataju… ja po tom co opisujes by som nesla, max by som kupila nejaku kvalitnejsiu flasku a poslala po rodicoch.

elanor1
autor
22. jún 2024

Ahojte kocky, vdaka za vyjadrenia. Oslava je to v prirode, pod velkymi stanmi, vacsia udalost 50-60 ludi a zaciatok bol navecer. Moji rodicia isli na 18h, ale teda nikto neocakaval, ze by nerodina prisla presne na cas.
@januska12323 @nikaeli @sense @h2 V marci som sa to dozvedela cez rodicov, ze vsetci sme pozvani, ale teda, kedze sme mali naplanovanu dovolenku, odkazala som, ze tam nebudeme. Termin nam zmenili par tyzdnov pred odletom a vtedy som uz v hlave nemala, ze bude nejaka oslava, uz sme sa o tom nebavili (len teda par hodin pred odletom to spomenul moj otec) a ani oslavencovi som nepisala/nevolala, ze zmena a v sobotu prideme. Mozno sa moj ocino zmienil, ze priletime v piatok. Neviem, ci nieco spomenul a ci oslavenec automaticky ocakaval, ze sa dnes ukazeme, kedze sme uz po dovolenke.

@liusa82 Asi tak 🙂. Ja som jediny introvert v mojej rodine, rodicia aj sestra stale rozmyslaju kam ist, co robit a pod. Ved, co budu robit doma? Ja som skor ten domased. Ako, rada niekam vybehnem alebo idem na navstevu, ale nie zase rad radom a tiez musim byt na to aj nejako naladena. A tiez by som necakala, ze po dovolenke budem este teraz unavena :D.

januska12323
22. jún 2024

Tak to nerieš. Tipujem, že si ani nevšimnú vašu neprítomnosť.

h2
22. jún 2024

@elanor1 Tak potom je to úplne v pohode, keď si hneď na začiatku hovorila, že neprídete.

sense
22. jún 2024

Tak potom neísť, povedala si ze nejdete