Oslava 40tky s bábätkom

22. nov 2022

Dobrý deň.
Zaujíma ma váš názor alebo teda skôr vašu reálnu skúsenosť. Mame dieťatko, ma jeden mesiac. Švagor má mat o mesiac oslavu 40tky v podniku. Má byť približne 40 ľudí. Pre mna je to ozaj skoro, aby som šla hoci len blahoželať s tak malinkym dieťatkom - museli by sme ísť 50km tam a 50 km späť. Nie je to veľa ale pravdu povediac, ani sa mi to neoplatí. Som ja taka divná, že to takto vnímam? Čo sa týka pôrodu, mala som sekciu a doteraz nie som úplne Ok. Manžel mi povedal, že sa mi prispôsobí a keď poviem, že nepôjdeme tak to bude úplne chápať, že predsa len 2 mesačne dieťatko má byt ešte doma a nie byť s toľkými ľudmi. Manželova mama už do mna dvakrát rypla, že mal by som ísť lebo je to 40tka(popravde absolútne ma jej názor nezaujíma a nebudem sa prispôsobovať čo ona povie). Ďakujem za vaše názory.

abbey1
22. nov 2022

Ja osobne som sa narodením dieťaťa neizolovala od bežných aktivít, vždy sme sa snažili žiť čo najbežnejšie vám s maličkým dieťaťom. Ale vždy je rozhodnutie na rodičoch. Ak máte dobré vzťahy so švagrom, išla by som. 50 km je nič.

saska85
22. nov 2022

Ja by som nešla

janinah
22. nov 2022

nešla by som,ale manžela by som poslala "za našu rodinu"

veronikaszabova
22. nov 2022

Ja by som sla, ale to som ja. Nikdy sme sa s detmi neizolovali. Mensi mal 6t, ked sme boli sestre na svadbe.

glorikarebeka
22. nov 2022

Ja by som išla,však nemusíte tam byť do večera....
Zober si to trošku aj z druhej strany...keby mal oslavu tvoj súrodenec tiež by si takto uvažovala? A zas uvidíš veď keď budeš vidieť,že dieťa je nepokojné pôjdete domov...
Cestu dieťa zvládne to nieje 1000km....

zuzanockamt
22. nov 2022

Ja som bola na oslave 70-ky s presne 4-týždňovým dieťaťom. Všetko sme zvládli - aj ja, aj dieťa. Len ja som nedojčila a mala som prirodzený pôrod.

nely1704
22. nov 2022

Ak nemáš chuť a necítiš sa na to, nechoď. Keby to bolo bližšie tak ok, ale je to diaľka. Ja by som síce šla ale viem sa vžiť do Tvojej kože

luciaaaaa
22. nov 2022

Ja by som sla urcite, po prve je to jubileum, po druhe je to blizka rodina, po tretie nechcela by som tym kazit vztahy v rodine. A dvojmesacne dieta je uz v pohode, keby si napisala 2tyzdnove- dajme tomu. Ved tam nemusite byt do polnoci. Zablahozelate, zjete obed a idete domov. A 50km cesta fakt nie je dialka, ved to je 30 minut autom. Za mna si uplne zbytocne hladas vyhovorky a koledujes a o to, aby si pokazila vztahy v rodine.

petamich
22. nov 2022

ja som dojcila, porod som mala vaginalny a katastrofalny, sedela som tyzdne na poporodnom vankusi a boli sme s malym na oslave 70-tky manzelovej tety, tiez sme to doma riesili, sli sme na otocku vyse 100 km ale v pohode sme to zvladli, aj mne to dobre padlo ist medzi ludi 🤷‍♀️ kazdopadne kazdy ako uzna za vhodne

a komentar o tom ako ta nazor svokry nezaujima - na co? moja svokra ma tiez na vela veci nazor, rada si ho vypocujem a zariadime aj tak my s muzom 😃

jarmila2010
22. nov 2022

urob podla seba,ako to citis..naco tam pojdes nasilu,ked mas obavy?!ja by som osobne nesla a najma v tychto mesiacoch,ked je vsade kopec chorych ludi...

miadi
22. nov 2022

Je to na tebe 50km nie je daleko a Taketo malicke babo vydrzi niekde lahsie ako vacsie dieta .mozes ho mat v kociku alebo v satke a je velka sanca ze by hodku dve spalo. Ak nie vzdy sa da odist. Minimalne muz nech kludne ide Ved on nemusi byt k tebe priputany . Nebudes im ho tam podavat na cmuk cmuk cmuk party.( dieta) Asi nemas rada muzovu rodinu lebo s 2m by si tam hodku mohla vydrzat Ale je to len tvoja vec ci pojdes ci nie.

7lenka11
22. nov 2022

nešla by som, nie som žiadna citlivka, ale v mojom okolí je teraz strašne veľa chorých ľudí... ak sa tam bude každý rozplývať nad 2-mesačným bábätkom, je pravdepodobné, že si odtiaľ donesiete minimálne sople.. mali sme v rodine krst necelý mesiac dozadu, bolo tam cca 20 ľudí.. na druhý deň bratrancova 3ročná dcéra soplila s teplotou 39,6 a hneď po nej ochorel jej polročný brat
a stále máš šestonedelie, po sekcii je zotavovanie asi ešte o čosi dlhšie.. takže máš nárok na oddych a kľud.. išla by som mu zagratulovať mimo oslavy

titla
22. nov 2022

Muza by som tam poslala urcite a ja by som s babom sla mozno tiez. Podla toho ake je babo - ty si poznas dieta. 50 km zas nie je taka velka vzdialenot a 2 mesacne uz nie je novorodenec.

A inak mna nazor mojej svokry zaujima, ale riadim sa nim len ked uznam za vhodne.

marticka85po
22. nov 2022

Nesla by som

heln
22. nov 2022

ahoj, tak ja som bola mesiac po sekcii rada, ze som vysla von s kocikom a nie niekam cestovat,
maly sa budil realne 10 krat za noc, cez den plakal, grcal, stikutal....
takze by som svagrovi zagratulovala cez mobil a manzela poslala s darom na oslavu.
mozno niektore babatka to zvladnu s prstom v nose, ale pre normalne babatka, novorodenca je stratka 50 km v aute vela, teraz si predstav, ze je zima, tma, male sa ti v aute moze dogrcat, dokakat, potrebujes ho prezliect, prebalit, vonku je tma, fuka vietor, snezi, aj to sa moze stat, a tiez oslava v podniku, moze tam tahat prievan, male moze akurat prechladnut, kojit budes nepohodlne, prebalovat budes kde?, take male babo kaka pomerne casto, ty budes unavena, 40 ludi narobi dost hluk..... no vyprdla by som sa na to.

janinah
22. nov 2022

Ja len zíram ako by niektoré kludne šli s 2 mes. dieťaťom a žena čerstvo po šestonedelí...akoby ani neexistoval covid,chrípky,virózy ....akože čo im dvom ujde,ak nepôjdu? hostina?spoločnosť,? drobcom sa treba pochváliť? všetko sa stihne,ale neskôr,až sa žena zrelaxuje a dieťa si zvykne,že je na svete....

nnnuuunnn
22. nov 2022

Je to úplne na Tebe či pôjdeš, ako sa cítiš, keď to cítiš, že by si sa musela premáhať a obmedzovať, tak nechoď. Ty vieš, aký máte režim, aké bábätko, ako si po operácii.
Myslím si, že Tvoj muž by mohol kľudne ísť, veď to bude len pár hodín. Ak sa muž rozhodne byť s vami, tak potom je to už jeho rozhodnutie. Ja keby som to cítila ako ty, že ísť nechcem, tak nejdem nasilu, lebo to aj tak z toho nikto nič nebude mať.

natalala
22. nov 2022

Ja uplne chapem, ze v tomto obdobi, ked je kazdy druhy clovek usopleny/ukaslany sa ti s tak malym babaom nechce ist. Ja by som uprimne tiez nesla madzi 40 ludi. Je to ale manzelov brat a ma okruhle narodeniny, takze manzela by som asi poslala, nech zablahozela a ja by som s babatkom ostala doma.

matkahelka
22. nov 2022

My sme boli s 9 tyzdnovou na oslave 50 cez polovicu SR a bola to super oslava. Pekne som sa obliekla, kamoska kozmeticka ma krasne upravila, citila som sa velmi dobre. malicka mi celu cestu prespala a aj vacsinu oslavy. ja som bola rada, ze som vypadla z toho domaceho dojciaceho-grgacieho-uspavacieho-kakacieho kolobehu a bola som chvilu medzi ludmi. S takymi drobcekmi su oslavy/dovolenky uplne super, lebo to bud prespia, alebo minimalne lezia, clovek za nimi nemusi behat a mat ich stale na ociach. takze urcite by som bez vahania sla, chod aj ty. o mesiac budes fit, dobre ti padne zmenit dennu rutinu a muzov brat je predsa najblizsia rodina.

cecilia29
22. nov 2022

Ja som s mesacnou cestovala 250km . 50 je skutocne nic a oslava ti moze urobit dobre. Ja by som hned isla.

zuzap33
22. nov 2022

Neisla by som. Si oslabena po sekcii plus je chripkove obdobie, novorodenec. 40 nie je zas nejake vyznamne vyrocie. Svokre oznam, ze sa necitis dobre, vybavene

sonicka96
22. nov 2022

Mňa najviac dojímaju komentáre že v týchto mesiacoch chorôb... Akože ktorý mesiac je taký že není nikto chorý žiadne hnačky,grcanie,covid??? Lebo teda ak by som sa mala riadiť týmto tak sedím od pôrodu prvého syna ešte v bývalom prenajatom byte ...
Autorka ja by som na tvojom mieste išla medzi ľuďmi,tiež vás určite nikto nenúti tam byť od začiatku do odchodu posledného hosťa...
A dúfam že tak ako ťa nezaujíma názor tvojej svokry,tak tvoj názor nebude zaujímať tvojho zaťa 😉

sense
22. nov 2022

Poslala by som muža, za nás ako rodinu.
A úprimne zablahoželať sa dá aj inak ako len zúčastnení m sa veľkolepých oslav à 40 ľudí ie už ako svadba

diewcatqoo
22. nov 2022

Mesiac po porode som sa citila uz relativne fajn, dokazala som chodit, aj sediet (komplikacie pri porode), uz som ani moc nekrvacala a aj dieta bolo este take, ze pospalo aj dve hodky vkuse a ja som bola rada za kazde jedlo, ktore som nemusela varit, takze ano, sla by som. 50 km je nic, tolko sme sli z porodnice. Na nejaku hodku, dve by sme sa zastavili, dieta by sme nedali nikomu kolovat, ale len by sme dovolili nazriet do kociara.
A ak sa aj nahodou rozhodnes, ze nepojdes, myslim, ze kazdy normalny clovek to pochopi.

ukulela
22. nov 2022

Ja by som sla. Mozno poprosila o priestor na oddych a nakrmenie.

kachita
22. nov 2022

Ja by som nesla

sojorez
22. nov 2022

300 km s 2 mesacnou dcerou na sestrinu svadbu. Nemali sme este vtedy auto, takze vlakom.

kukulienka999
22. nov 2022

Nás pustili z porodnice 6.1 na troch kráľov okolo 15;00 a sli sme rovno k svorke sa najesť, sedeli sme dlho a rozpravali sa, maly spinkal. A keď mal 2 mesiace robili sme mu krstiny, tie celé prespal. Ja som spoločenská, mne chyba spoločnosť takze ja by som šla 😁

7lenka11
22. nov 2022

@sonicka96 nechapem, co je nepochopitelne na tom, ze je chorlave obdobie.. statisticky je pocas jesene a zimy najviac respiracnych ochoreni.. za seba hovorim, ze mam najviac chorych ludi vo svojom okoli, ci v rodine a v praci, prave pocas oktobra/novembra.. a o detoch ani nehovorim.. bratrancova dcera bola od zaciatku oktobra 4x v skolke.. kamoskine deti su tretikrat chore od zaciatku jesene...

onedaynick
22. nov 2022

@janinah no nie sme vsetky take uzkostlive, cestujeme, zijeme, a aj deti to vsetko prezili. Aj moje deti byvali chore, ale ze by som niekam nesla, aby neochoreli, to nie, vzdy to bolo akoby naschval, ochoreli, ked sme trcali doma.