Najlepšej kamarátke, momentálne tehotná, prvorodička, strop 100e
Ťažko povedať lebo každá žena môže preferovať niečo iné. Ty ju poznáš najlepšie.
Ja napríklad som osobne dostala od kamošky balíček, kde boli podobné veci, ako vyssie písala kočka, bolo to síce milé od dotyčnej, ale ja som takmer nič z toho nevyužila, všetko som neskôr postupne rozdala, aby to len zbytočne neležalo a nepokazilo sa. Bolo mi to ľúto, ale fakt úplne zbytočne ona vyhodila kopu peňazí na niečo, čo som ja fakt nepoužívala a nepotrebovala.
Za mňa najlepšie sú tie poukážky do drogérie, predajne potrieb pre bábätka napríklad, kde si človek vyberie sam, čo potrebuje a chce.
Alebo potom (to bolo ešte pri synovi) mi jedna zo sesternic urobila čokoládovu kytičku. To ma tiež veľmi potešilo a aj som ju postupne po častiach zjedla. . No napríklad mnohé ženy, ktoré dojčia, čokoládu nechcú jest, čiže tiež ťažko povedať ci by to potešilo tvoju kamošku.
Fakt je ťažko poradiť, keď netušíme, čo má rada, čo chce a nechce robiť v čase po pôrode.
Pedikúra, manikúra, tehotenska masáž alebo nejaká wellness starostlivosť o tvár by bola super. Pred pôrodom to určite ocení 😁 ja som v 32 týždni a strašne mi chýba takéto hyčkanie
Ja kamoskam ked porodia a mame sa stretnut robim taky balicek pre nich s vecami kt maju oni radi a nic pre dieta. Pre krpcov zvykneme organizovat babywash este pred porodom a tam davame darceky pre dietatko.
Teraz napriklad kamoske knihu, sol do kupela, oblubeny caj, nejake jej oblubene sladke, kozmetika atd., ja to volam taky mama wellness balicek a vzdy pomenim veci podla konkretnej osoby. Po porode sa vsetci zaujimaju o dieta a ta matka je v uzadi, preto to robim, lebo samej by mi to dobre padlo, keby niekto prisiel s niecim iba pre mna aby som sa citila dobre 🙂
Ak chces skor nieco pre dieta, tak poukazky do dmky 100% vyuzije a vyberie si ake veci chce ona, plus nejaku drobnost ako hrkalka a aj muselinove plienky asi kauda mama pouziva. Vyhla by som sa kupovaniu kozmetiky pre babo, oblecenia ak vylozene nevies co jej chyba.
My sme tiež teraz na poslednej rozlúčke dali poukážku do DM. Mozno to není až také originálne no pre mamičku praktické. A samotnej mamine sme kúpili nočnu košeľu do pôrodnice s vtipnou potlačou a ponožky s ľudovým motívom.
Neviem či na narodky (to potom niečo bližšie o nejz čo má rada by sa zišlo) alebo k bejby, ale videla som také video, kde sa robil "pôrodný košík" 😁 popôrodné vitamíny, vložky, krém na bradavky a na hemoroidy, čaj na podporu mlieka, prsné vložky, nahrievací vankúšik, tehotenské tielko na kojenie, nejaké lieky na bolesť hlavy (čo môže, ak kojí), nejaký krém na kruhy pod očami a tá maska na oči na spánok, a také blbosti.
Darčeková poukážka je topka. Dala by som jej a s tým, že veľmi rada jej budem robiť osobného šoféra/nosiča a pojdem s ňou popozerať veci.
Alebo si užiť babskú jazdu ešte pred pôrodom (či wellness, ak môže, výlet do nejakého mesta,možno nejakú Escape Room alebo niečo, čo má rada. Nech si užije JEJ čas bez prívesku 😁