Oplatí sa nám plánovať svadbu na tento rok?

13. jan 2022

Ahojte, čítala som tu diskusiu o tom,či ísť na svadbu alebo nie, a dosť ste písali v komentároch,že je to ešte ďaleko. My sme sa zasnúbili a chceli sme svadbu cez leto, no tiež keď vidím tento OP+ režim neviem, či sa nám to oplatí, alebo či máme počkať.
Svadba by bola menšia v kostole. No a rozmýšľame,či zajednať nejakú reštauráciu, alebo iba urobiť posedenie doma. Máme medzi rodinou aj ockovanych aj prekonanych, a zase ich nechcem vynechať zo svadby iba kvôli tomuto.
Čiže, je tu niekto, kto tiež chystá svadbu a zvažuje možnosti?
Lebo ak by sme chceli rezervovať nejakú reštauráciu,teda nejakú halu v nej, platí sa nevrátna záloha. Viem,že je to ešte vo hviezdach,aké budú opatrenia, no máme to risknúť a objednať sálu? Alebo objednať catering a urobiť posedenie doma, či na záhrade?
Ďakujem za názory

slavka9956
13. jan 2022

Dobrý večer, tiež chystáme svadbu na Júl, a zatiaľ ideme podľa plánu, máme zarezervovanú sálu, rátame s variantom OP+ hoci by nás potešila väčšia kapacita osôb. 🙂 Drvivá väčšina rodinných členov našich rodín je zaočkovaná, predpokladáme, že zvyšok možno chytí omikron, ja sama som covid ešte nemala, uvidíme ako bude, ale snáď zvýšia kapacity.

autor
13. jan 2022

@slavka9956 no čo sa rodiny týka, je to tak pol na pol. A určite ich z toho nechceme vynechať len kvôli očkovaniu.
No vážne uvažujeme nad tým, či radšej len ten catering.
Či niekto chytí covid, na toto sa nespoliehame, ja robím dennodenne s ľuďmi, nemám šajnu či sú pozitívni,alebo nie, doteraz som covid nedostala. Čiže, na toto sa určite spoliehať nemôžme a keď to ma platiť už iba 90dni, tak neviem no.
Vy máte tiež nevratnu zálohu?

amelia89
13. jan 2022

Ale nevratna zaloha aj v pripade ze bude zrusena svadba kvoli opatreniam ? Ze proste ta sala/restika bude zavreta? To sa mi nechce verit 🤔

autor
13. jan 2022

@amelia89 tak minulý rok mala mať kamarátkina dcéra stužkovú, a tiež im nechceli vrátiť zálohu, lebo bola nevrátna. Ja som robila v hoteli na recepcii, a kto mal dopredu uhradenú nevratnu platbu skrz rezerváciu, a kvôli covidu sa to rušili, tak sme nevracali. Niekto vracal, niekto nie.

euka210
13. jan 2022

Ja by som svadbu kvoli covidu vobec neodkladala, ale my sme uz nemali 20r.
Ja by som to dala na leto, vtedy je velka sanca ze vsetko bude otvorene a mala svadba v pohode. My sme boli predminule leto na svadbe...vtedy sa este nevedelo ako bude, ale nakoniec bola a velka 120...aj to 20ludi neprislo.
My sme mali v juli 1sv. prijimanie, prave kvoli restikam, aj priprave deti.

autor
13. jan 2022

@amelia89 akože ma to byť záloha "len" 150€ lebo to je menšia sála,ale aj tak

autor
13. jan 2022

@euka210 keby je režim OTP absolútne by nebol problém, no takto to bude fakt dosť veľký problém. Malo by nás byť okolo 25-30

slavka9956
13. jan 2022

Máme nevratnú zálohu 200 eur, ale to sme už platili v auguste, keď nám zatvoria sálu, tak zároveň zatvoria aj reštauráciu aj ubytovanie, lebo to máme všetko v jednom objekte.

zmrzlinka2021
13. jan 2022

A do kedy chces odkladat veci? S covidom sa treba naucit zit. Kazdy ma moznost sa dat zaockovat, nikomu nie je branene. Pokial sa clovek rozhodne ze nie, tak s tym rata, ze bude v mnohych veciach limitovany.
Zas by som sa neprisposobovala tym, co vedome odmietaju sa dat ockovat. Tak ako sa oni slobodne rozhodli, ty mas tiez pravo sa slobodne rozhodnut.

autor
13. jan 2022

@zmrzlinka2021 ja píšem,že ich z toho vynechať nechcem, a plne to akceptujem, ako sa rozhodli. Je to ich rozhodnutie, a určite ich teraz za to nebudem odsudzovať a nejako vynechávať zo svojho života.
Čiže nechápem zmysel Vášho komentára

zmrzlinka2021
13. jan 2022

@autorka
Este raz - tak sa nevydavaj a nemaj svadbu, lebo niektori z tvojich znamych sa nechcu dat ockovat. Ked cely zivot budes zit podla predstav a rozhodnuti druhych, tak budes zit ich zivot, nie svoj a cely zivot sa budes prisposobovat.

autor
13. jan 2022

@zmrzlinka2021 moja predstava je taká,že na svadbe chcem mať všetkých týchto ľudí. Je mi jedno,či to bude prenajatá sála alebo ten catering.
Otázku som smerovala na tych, ktorí tento rok svadbu plánujú, či sa mi oplatí platiť tu zálohu alebo nie. Ako to teraz riešia oni. Pokiaľ svadbu neplánujete a neviete mi ohľadne tohto poradiť, nechápem načo mi sem píšete takéto veci

miadi
13. jan 2022

Ja som bola v Auguste na svadbe len na party vonku okolo 100 ludi len ( tu zvykne byt okolo 300-400) okrem toho ze casnici mali rusko to bolo pocitovo akoby Nebol Covid . Nikto neochorel mladomanzelia boli stastni . Ja by som to nebrala ci sa oplati ci neoplati ale to som Ja 😜Ja som mala svadbu tajnu s 2svedkami .. ani Covid Nebol tak som to chcela😎urob to podla seba ako to citis. Mozu sa vsetci o testovat pred party Ved to je jedno ci su ockovani ci nie prenasaci mozu byt vsetci. Len si zisti kde budes mat svadbu ci vratia zalohu Keby nieco .. alebo si to urob sukromne .,

solemami
13. jan 2022

ak ti ide o vela ludi tak nie - ak ti ide len o to aby ste sa zobrali tak sa zoberte aj len vy so svedkami a majte potom posedenie s rodinou alebo koho chcete - aj po castiach

lenuska9999
13. jan 2022

Ahoj a koľko ľudí by si chcela volať ? Videla som na pintereste krásne záhradné svadby. Pozri niečo tam, určite nájdeš inšpiráciu. Ak neplánujes svadbu , kde chceš 200 ľudí, tak by si určite zmakla niečo krásne aj na záhrade

autor
14. jan 2022

@miadi tak v tomto prípade asi to posedenie doma 😀
Ešte sme ale našli reštauráciu, ktorá ma sálu na prenájom tak, že ma samostatný vchod zvonku, no nevieme ako by sa to bralo. Keď si proste len prenájmeme sálu, a v podstate, čašníci by tam nechodili (resp.len sem-tam odniesli taniere)...ale asi tak isto ako klasická svadba 😀 to si pozistujeme

autor
14. jan 2022

@solemami my sme nechceli veľkú svadbu, fakt len tak posedenie,čo by maximálne do tej 22hej trvalo, možno aj kratšie

autor
14. jan 2022

@lenuska9999 len tak 25-30 čisto len rodina. Čiže ak to bude cez leto a vyjde počasie, eventuálne by to išlo 🙂

pbra40
14. jan 2022

Keby som sa vydavala, urobila by som obrad a nasledne prenajala nejaku chatu so spolocenskou miestnostou a zahradou a objednala catering

autor
14. jan 2022

@pbra40 hej hej,hovorím,že aj nad niečím takýmto sme rozmýšľali. Nebol by to zlý napad

lenkadenisa
14. jan 2022

Ahoj, my sme sa brali na úrade minulý rok v marci, tam sme mali pár ľudí a potom 3 dni oslavy doma 🤣 Nikdy viac. Tento rok plánujeme svadbu v kostole (čakali sme na neplatnosť manželstva) a chcem normálnu svadbu konečne, tanec, kopa jedla, pitia a všetci ľudia, ktorých mám rada. Ak im bude stále šibať s OP, spravíme to kdesi na dedine, kde neriešia očkovanie. My tomu nie sme naklonení a naše rodiny tiež nie, pár známych má 💉 a ak nebudú chcieť, neprídu.

desore
14. jan 2022

25-30 je mala svadba, skor oslava narodenin. Staci restauracia s klimatizaciou, v sale by ste sa stratili. Idealne jun. Ockovani vs neockovani? Poprosit vsetkych o antigenovy test, nech nepadaju obvinenia, ze vdaka XY mam koronu. 🙄

andy_sixx24
14. jan 2022

Máme mať svadbu v júny ale keď to takto bude aj ju zruším. Môžem sa nato vykašľať ak bude niekto niekoho obmedzovať...