Ahojte..chcela by som sa s vami poradiť lebo vôbec neviem ako to chodí.
Keď je niekto pozvaný na svadbu a pozvanie odmietne aj tak sa patrí dat novomanželom dar ( peniaze )? Aj keď sa svadobného dňa vôbec nezúčastní alebo sa v tom prípade nedáva nič? Prosím poraďte . Ďakujem všetkým
Ja by som dala len nejaku drobnost, ale nie v hodnote ako keby som sa zucastnila. My sme tak davali kamaratovi. Mali sme akurat par mesacne dieta, tak sme hovorili, ze prideme len zablahozelat a dali sme im poukaz na masaz.
Chceš-dáš,nechceš-nedáš.Toto nemá pravidlá.na dcérinej svadbe neboli dve pozvané rodiny,nemohli prísť a ani dar nedali.jedna z tých rodín teraz robí svadbu,sme pozvaní aj ideme,pričom nás to bude ozaj dosť stáť a ich naša svadba nestála nič,ale nemôžem to takto prepočítavať.Mne by to nedalo,ja osobne by som dar dala aj šla dodatočne zablahoželať,ak by mi mladomanželia boli blízki,čo väčšinou sú.
a kto sa zeni? kamarat, sef, brat, vzdialena sesternica?
Podľa toho, z akého dôvodu odmietneme účasť. Keď nemôžeme pre chorobu, alebo tak, dodatočne by som dala. Keby pre iný dôvod, osobný, nedala by som nič. 🙈
Tí ,ktorí na nasu svadbu neprisli, dar nedali...väčšinou neprisli kvoli chorobe a jeden bol.odcestovany.
A ja stále hovorím že dar sa dáva lebo chces človeka obdarovať, blízkemu by som dala tak ci tak.
Tak ak by sa jednalo o sestru, či svagrinu napr. Tak dar by som dala tak či tak.. ak by sa jednalo napr o kolegyňu, tak nie.. jednoducho podľa toho ako blízky by mi bol človek..
Ja by som sa riadila tym, ze, ak ste odmietli vcas, hned ako vas pozvali, ze nemali s vami vydavky, tak by ste "nemuseli" dat. Ak ste si to rozmysleli, zrusili tesne pred svadbou, napr.choroba, tak by som dar dala. Pocitali s miestom pri stole, aj jedlo pre vas objednali, vy ste pred tym pozvanie prijali.
Jasné že veľmi blízku rodinu by som ani neriešila a dar samozrejme dala..odmietli sme takmer hneď. Sú to viacmenej známy, vzťahy takmer žiadne, takže ani nerozumiem tomu nášmu pozvaniu 🙉.
keď neprijímam pozvanie, nedávam dar, a pošlem telegram s gratuláciou
ak vobec nepojdes nikam ani na obrad a mas s nimi dobry vztah tak kvietok a flasu, ak mas priemerny vztah tak nic
Nie naco
Je to o ludoch, nam vacsina tych, co neprisla nedala nic, aj ked boli pozvani ale naslo sa aj par tych, co dali hotovost, i ked na svadbu neprisli. Mozno je to aj o tom ake vztahy su medzi vami (rodina, priatelia, atd).