Odmietnutie pozvania na svadbu a dar

2. feb 2023

Ahojte..chcela by som sa s vami poradiť lebo vôbec neviem ako to chodí.
Keď je niekto pozvaný na svadbu a pozvanie odmietne aj tak sa patrí dat novomanželom dar ( peniaze )? Aj keď sa svadobného dňa vôbec nezúčastní alebo sa v tom prípade nedáva nič? Prosím poraďte . Ďakujem všetkým

bela30
2. feb 2023

Je to o ludoch, nam vacsina tych, co neprisla nedala nic, aj ked boli pozvani ale naslo sa aj par tych, co dali hotovost, i ked na svadbu neprisli. Mozno je to aj o tom ake vztahy su medzi vami (rodina, priatelia, atd).

cimage
2. feb 2023

Ja by som dala len nejaku drobnost, ale nie v hodnote ako keby som sa zucastnila. My sme tak davali kamaratovi. Mali sme akurat par mesacne dieta, tak sme hovorili, ze prideme len zablahozelat a dali sme im poukaz na masaz.

janinah
2. feb 2023

Chceš-dáš,nechceš-nedáš.Toto nemá pravidlá.na dcérinej svadbe neboli dve pozvané rodiny,nemohli prísť a ani dar nedali.jedna z tých rodín teraz robí svadbu,sme pozvaní aj ideme,pričom nás to bude ozaj dosť stáť a ich naša svadba nestála nič,ale nemôžem to takto prepočítavať.Mne by to nedalo,ja osobne by som dar dala aj šla dodatočne zablahoželať,ak by mi mladomanželia boli blízki,čo väčšinou sú.

amelie2017
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janetinka27
2. feb 2023

a kto sa zeni? kamarat, sef, brat, vzdialena sesternica?

tosomja
2. feb 2023

Podľa toho, z akého dôvodu odmietneme účasť. Keď nemôžeme pre chorobu, alebo tak, dodatočne by som dala. Keby pre iný dôvod, osobný, nedala by som nič. 🙈

mata1001
3. feb 2023

Tí ,ktorí na nasu svadbu neprisli, dar nedali...väčšinou neprisli kvoli chorobe a jeden bol.odcestovany.

ajka0207
3. feb 2023

A ja stále hovorím že dar sa dáva lebo chces človeka obdarovať, blízkemu by som dala tak ci tak.

jana_eyre_2
3. feb 2023

Tak ak by sa jednalo o sestru, či svagrinu napr. Tak dar by som dala tak či tak.. ak by sa jednalo napr o kolegyňu, tak nie.. jednoducho podľa toho ako blízky by mi bol človek..

mk1111111111
3. feb 2023

Ja by som sa riadila tym, ze, ak ste odmietli vcas, hned ako vas pozvali, ze nemali s vami vydavky, tak by ste "nemuseli" dat. Ak ste si to rozmysleli, zrusili tesne pred svadbou, napr.choroba, tak by som dar dala. Pocitali s miestom pri stole, aj jedlo pre vas objednali, vy ste pred tym pozvanie prijali.

autor
3. feb 2023

Jasné že veľmi blízku rodinu by som ani neriešila a dar samozrejme dala..odmietli sme takmer hneď. Sú to viacmenej známy, vzťahy takmer žiadne, takže ani nerozumiem tomu nášmu pozvaniu 🙉.

tiezjedna
3. feb 2023

keď neprijímam pozvanie, nedávam dar, a pošlem telegram s gratuláciou

jasomzabka
3. feb 2023

ak vobec nepojdes nikam ani na obrad a mas s nimi dobry vztah tak kvietok a flasu, ak mas priemerny vztah tak nic

andrea_prestastna
3. feb 2023

Nie naco