Odmietnutie pozvania na svadbu

7. jún 2024

Ahojte, prišla som si sem po názor, či som sa zachovala správne.

Pár mesiacov dozadu mi do schránky prišla pozvánka na svadbu mojej sesternice. Zostala som celkom prekvapená, nakoľko so sesternicou nemáme nejak moc vzťah. Vidíme sa raz ročne na oslave mojej babky, inak si nemáme čo povedať. Mám partnera, s ktorým som 3 roky, 2x sa na babkine oslave videl s touto sesternicou. Keďže na pozvánke nebolo uvedené, či je len pre neho alebo pre nás oboch tak som jej napísala. Ona mi odpísala, že je to len pre mňa. Povedala som si, že okej asi majú obmedzený rozpočet hlavne keď som sa pozrela na pomerne luxusné mieste svadobnej hostiny. Napísala som mojim rodičom (moja mama je jej teta) a bratovi, že či idú aspoň oni, nech tam nie som sama. Všetci traja na mňa pozerali, že im nič neprišlo, že ani nevedeli, že sa ide vydávať. Prišlo mi to také zvláštne, lebo moja mama sa s ňou vída pomerne často ale však dobre.
Nechcela som robiť nejakú drámu, tak som povedala, že neriešim a slušne som jej napísala, že ďakujem za pozvanie ale že teda sama tam nepôjdem ale želám im všetko dobré a nech sa niekedy zastavia. Túto správu si len prečítala a neodpísala.
Neriešila som to a považovala som to proste za divnosť kým som predvčerom nebola u mojej mamy. Zhodou okolností tam bola jej sestra (mama tejto sesternice). Hneď ako som prišla tak na mňa začala doslova vrieskať, že som absolútne (citujem) "vypočítavá sviňa", že najprv chcem aby môjmu (citujem) "nabalovačovi" platili miesto v super luxusnom hoteli a potom ani ja neprídem? Že oni za mňa zaplatili. Ja som sa ohradila, že som mesiace dopredu povedala, že neprídem lebo nechcem ísť sama a že ak po mne mieni vrieskať odchádzam ja alebo ona. Odišla. K mojej mamine potom prišiel aj môj bratranec (brat tej sesternice) a hovoril, že dobre že som tam nebola. Že si zorganizovali svadbu na ktorú si požičali veľa peňazí a pozývali takých ľudí, aby sa im čo najviac vyzbieralo na daroch. Ale že polovica ľudí neprišla a teraz nemajú z čoho vyplatiť svadbu tak chodia a nadávajú všetkým.

Ako by ste na toto reagovali?

seblicek
7. jún 2024

vôbec nijak by som nereagovala. Pre mňa by to bolo uzavreté už tým, čo sa udialo a koniec. Nepotrebovala by som to ďalej riešiť.

felycity
7. jún 2024

Nijako, v duchu by som sa pousmuala a isla dalej. Neriesila by som a k tete by som mala velmi odmerany postoj.

larinka552
7. jún 2024

Zvlastny pristup ale stava sa aj toto zrejme. Co uz. Snad vam to nepokazi vztahy v rodine uplne 🤷‍♂️

unicornlady
7. jún 2024

To mi pripomenulo jedného príbuzného, ktorý tiež organizoval veľkú oslavu, a potom počítal, či sa mu to finančne oplatilo.
Ja tomu moc nerozumiem. Veď ak chcem mať oslavu a ľudí, robím len takú, akú si môžem dovoliť. Bez ohľadu na to, či nejaké peniaze dostanem alebo nie.

sisa_s
7. jún 2024

A tvoja mama co na to, ze vlastna sestra ju nepozvala na svadbu dcery?

mima172
7. jún 2024

Nereagovala by som už nijako. Vidím v tom len "karmu". Kalkulovali až sa prekalkulovali.
Ja by som sa zachovala tak isto ako ty.

suzitok
7. jún 2024

Nechcem byť hnusná, ale dostali len to, čo si sami zavarili...zrejme nie sú veľmi populárni v rodine, veď svoju tvár ukázala aj teta keď na teba vrieskala...

crazy_cat_lady
7. jún 2024

tak im treba, vypocitavcom :D uz by som to nijak neriesila, svoje si si povedala, zvysok nech si riesia sami :D

mili2016
7. jún 2024

Nelam si nad tým hlavu 🤣 ty si dobre urobila a oni nech si zháňajú prasule inde🤣🤣🤣

prasiatko30
7. jún 2024

no aspon ta to moc nestalo - este si si aj vztahy ujasnila to je vzdy fajn

cacianka
7. jún 2024

Čo by som robila? Smiala by som sa 3 dní.
Že im dobre drbe...
A keby zase opäť mali blbé reči, alebo zvýšený hlas, tak by som začala hovoriť s nimi rečou ich kmeňa, a vetu by si to za klobúk nedali. Najskôr slušne, ale potom "neznám bratra".

candii
7. jún 2024

Dobre by som sa na tom zábavala 🤣🤣

petracandle
7. jún 2024

A čo povedala tvoja mama na to, že sestra kričí na jej dcéru, že je sviňa, dehonestuje jej partnera a ju samu nepozvali vôbec???

januska12323
7. jún 2024

Po tom čo povedal bratranec by som sa zasmiala a viac neriešila.

danica2711
7. jún 2024

čo už, rodinu si nevyberáš... mávni nad tým rukou, rozhodla si sa dobre

mantilka
8. jún 2024

Jak nemajú z čoho vyplatiť svadbu...však to mali mať pripravené už na konci svadby a zaplatiť a nie čakať na iné zdroje...toto len s IQ koníka môže niekto spraviť, že objedná na čo nemá prachy.

rorino
9. jún 2024

Reagovala si dobre,netráp sa nad tým,kto si čo navarí,nech si aj poje.

hlubik
9. jún 2024

nijak popriala by som im veľa šťastia