Ahojte,
Idem si k Vám po radu, môj najstarší ma v septembri Birmovku...chcela by som aby si obliekol oblek predsa je to slávnostná udalosť, lenže on chce iba košeľu a nohavice...a druhá otázka volať na obed iba rodičov alebo aj mojich/partnerovych súrodencov? 🤔
Vopred ďakujem za rady 👍
@zuzuliennka1 no u nás je to trošku "komplikovane" ja som rozvedená a synovi krstný rodičia boli moji ex švagrovci takže oni neprídu (nechcú sa so mnou ani s mojimi deťmi stretávať) takže birmovny rodič bude môjho partnera brat...
@dievcacitajucelist krstní rodičia tam byť nemusia,všetci budú mať oblek,inak som to nevidela,ale nechaj to na nom,nech sa strápni sám..obed ako ti financie dovolia,ale surodencov by som nevolala,to nie je svadba
@dievcacitajucelist naozaj lepsie ist v obleku. mozno sa dovtedy este so spoluziakmi budu o tom rozpravat ako sa bude birmovka blizit.a zisti,ze pojdu v oblekoch.
na oslavu netreba nikoho extra, staci v uzsom kruhu. pre birmovneho rodica sa nijako netrap, u nas nikto nema krstneho rodica za birmovneho, ja mam za birmovnu moju kamaratku. kamoska ma svoju sestru atd.
@dievcacitajucelist s krstnymi rodicmi to nema nijaky suvis - ale teda na margo toho, ze koho volat na obed - no nemusis mat vobec nijaky slavnostny obed, a ak uz - tak birmovnych rodicov by som pozvala jedine tak
@zuzuliennka1 u nás sa volal krstný aj za birmovného tak preto...aj synovi kaplán vravel, že by to tak malo byť aby krstný bol aj birmovny rodič
@janetinka27 ďakujem 🙂 veď aj ja dúfam, že sa v skupine budú o tom rozprávať a že sa nakoniec rozhodne pre oblek
@dievcacitajucelist to vobec tak nemusi byt, prave naopak - krstny rodic ma ulohu krstneho rodica, birmovny rodic je nieco uplne ine, to vôbec nemusi byt ten isty clovek.
tu je celkovo zvykom krstit dieta - kde krstnych vyberaju rodicia, birmovanec je uz dospely, ktory si birmovneho rodica vybera sam
@dievcacitajucelist možno to syn poplietol, u nás kňaz hovoril, že birmovný rodič má byť niekto INÝ, ako krstný. A rozhodne oblek.
@dievcacitajucelist no v prvom rade - kto je birmovny rodic?