S MANZELOM SME VZATY NA URADE NO POCULI SME ZE NEMOZME IST AKO BIRMOVNY RODICIA
ahoj maznacik,
to zalezi od farára. Ja som sa s manzelom napriklad vobec nebrali v kostole on bol evanielik a ja katolicka na vychode sme mali problem s pokrstenim dietata a na zapade nam pokrstili malu bez problemov. Takze fakt zalezi od farara
ono, z pohladu cirkvi podla mna nie.. ale co farar to nazor.. 😎
...pri krste a svedceni na svadbe to neberu niektori az tak prisne, ale pokial viem tak pri birmovke zvycajne ano... 😠
esteze toto nie je diskusia, lebo by to zase dopadlo..... 😀
Zalezi od farara, niekedy staci aby osoba co ide za birmovneho vola pokrstena,mala birmovku
nie...aka je to prezentácia viery? On ma mat birmovku, zit podla viery a vy nie ste zosobaseni? Bud beries vsetko alebo nie. Ale z viery a z cirkvi sa urobil doslova hypermarket...toto si vyberam a toto nie...a pritom Jezis sam povedal: "vasa rec nech je ano-ano, nie-nie. Co je medzi je od Zleho.
@vinifred skor ma udivuje,ze ani v 21 storoci niekto nie je schopny pochopit,ze ak sa mu nieco v cirkvi nepaci,tak sa nema do toho ''klubu'' pchat a snazit sa prisposobit svoj umelo vytvoreny bohabojny zivot podla vlastnych priorit a predstav....cirkev nie je facebook,ze si kliknem na paci nepaci podla nalady.birmovka je sviatost,ktora musi splnat urcite kriteria......a ujo google sa s tymi kriteriami velmi rad podeli s tebou.
Ano je to tak... birmovny rodic ma byt pre birmovanca vzorom v krestanskom zivote, a ty z pohladu cirkvi zijes v cudzolozstve.