Kolko peňazí sa dáva do obálky.
Nebola som nikdy na svadbe.
Dakujem za radu
Podľa toho aký máš rozpočet a aký máte vzťah. Niekto dá 50, niekto 300.
Zavisi ako na tom financne ste... minimalna suma je to "co tam prejete a vypijete" a hore sa medze nekladu... my sme obe sestre dali po tisicke, lebo sme vedeli, kam je jej snom ist na svadobnu cestu...ale nas to financne nezabilo. Uplne ine je, ked clovek pracuje a ine, ked je student atp... nikto neocakava nejaku sumu x, bude kolko das.
tu dost asi zalezi od toho, ci sa stretavate len ako "povinna jazda" alebo ste ako "ozajstne" sestry a mate normalny surodenecky vztah, bez ohladu na krv. aj od toho,ci si studentka, ci pracujes.
nam davali surodenci (ale 11 r dozadu) po 50 eur na osobu (za partnerov dalsich 50). studovali a keby aj nedali, vobec by sme sa nad tym ani nepozastavili, lebo nam pomahali vela pri priprave svadby. mne je brat tiez nevlastny v podstate, ale vyrastali sme spolu a pre mna je to proste brat, pri ktorom nemam nastavene, ze kolko je vela a kolko je malo penazi, ak by sa zenil.
V tomto pripade by som dala 100e
To je sestra s ktorou si vyrastala? Ak ano tak urcite nie 50-100 ako sa dava na osobu cudzim myslim ze sestre je ta 500 primerane
@slavomira236 A ked niekto tych 500 € nema? Nevesta so zenichom by tiez nemali automaticky ocakavat vacsie sumy. Mali by mat pochopenie a snad poznaju financne pomery rodiny.
@zuzanaete tak by s dala neskor(vysvetlila ze momentalne nemam). proste ked davam cudzim 50 -100 eur tak by som tolko nedala surodencovi...
@zuzanaete ako vies ze ocakavaju vyssiu sumu? Mne by nedalo aby som brativi dala 50tku na svadbu a isli sa tam cela rodina najest aj keby povedaj ze nedavaj mi nic dala by som mu...
Tvl, to sa vazne davaju na svadbe taketo palky do obalky? 😳
My ideme teraz v lete na svadbu snad po 10 rokoch (ak neratam vlastnu) a trochu mi padla sanka 🙂
Tiež by som dala 500, však to má byť svadobný dar a nie "zaplatenie nákladov".
Daj toľko, koľko môžeš.
Podľa možnosti...mne jedna sestra dala 200e (ale na svadbu priletela z UK s rodinou čize cvakali letenky a podobne veci a uplne som to chapala a aj keby mi nedali nic tak som si vazila ze zbalila.muza a tri deti a prisli), dalsia mi dala 300 a viac..ale ja som akosi necakala ze tolko a tolko dostanem..je to na kazdeho usudku...nerobim svadbu kvoli darom ale kvoli tomu aby sa rodina stretla a spolu sme to oslavili 🙂
najblizsej rodine zvykneme davat 500€
Podľa toho kolko chceš a môžeš dat. A neviem na co je info, že je nevlastná. Záleží na vašom vzťahu, či sa máte radi, ste si blízke...
Rodine dávame 100-150 EUR (výnimočne 200 EUR), kamarátom či kolegom 50-100 EUR (podľa toho, aký máme vzťah)
@viky173 😳😳
Ja som sestre nedala nic, ani ma to nenapadlo😂
Kolko mozes. Ja som sa nevydavala pre peniaze a dary a duplom som nerobila oslavu, aby sa mi vratilo konzumne. Ak chces mat svadbu so vsetkym, maj ju, ale financuj si ju. Dary su bonus, s ktorym sa nerata.
A ked tu citam, ze bratrancovej sestry kona brat mi dal 200€, tak nechapem. Ja vobec neviem, kolko nam kto dal. Ak pozvu na svadbu nas, dame tolko, aby nas to nebolelo.
Podla toho,kolko si mozes dovolit. Niekto da 50,niekto 200..my ked ideme davame 200..lebo sme dvaja,tak kazdy ako keby po stovke.. ale nic ine nedavame okrem obalky 🙂