Neviem sa dočkať Vianoc. Aj vy to tak máte?

19. dec 2023

Aj vy to tak máte? Pri deťoch zažívam znovu to čaro. Neviem sa dočkať až si budú rozbalovať darčeky. Najradšej by som im to všetko dala už teraz. Úplne sa cítim ako to 7r dievčatko ktoré rátalo koľko krát sa ešte vyspí.
Milujem Vianoce

stanulienkat
19. dec 2023

Milujem svoje dieťa a trpím Vianoce len skrz z neho. Inak sa teším kedy uz bude po Vianociach. Pamätám si ešte z detstva ako mala celá rodina stres a boli hádky. Nemám rada toto obdobie, preto si ho ja robím kľudné. Pre mňa je to len predĺžený víkend, ale užijeme si ho a oddýchneme si. Vianoce celkovo veľmi neriešim.

autor
19. dec 2023

@stanulienkat to ma mrzí že nemáš pekne spomienky.

barbora0308
19. dec 2023

Nie, my Vianoce ani moc neoslavujeme, nemame ani stromcek a od 23 do 28 ideme na dovolenku 😅. Som rada, ze moje dieta este Vianoce nevnima, buduci rok uz ale budeme musiet nieco vymysliet...nic tradicne, skor nieco, co dava nam zmysel a spravime si z toho nieco rodinne.

autor
19. dec 2023

@stanulienkat ale je to od teba pekne že aspoň kvôli dieťaťu sa dokážeš premôcť

kikusahoj
19. dec 2023

Pre mna su tento rok len o dvoch dnoch volna,nic viac...kedze nonstop taham v praci,volne mam len nedele,tento rok som v praci aj na stedry den.

stanulienkat
19. dec 2023

Myslím, že veľa ľudí to robí hlavne kvôli deťom. Novodobý trend je taký, že keď sú len dvaja dospelí, vyberú sa väčšinou niekde na dovolenku, na wellness, alebo do tepla a majú pár dní voľno.

katariiinkaa
19. dec 2023

Ja Vianoce milujem 🙂 každý rok od kedy sa pamätám máme tradíciu že sa stretneme všetky 3 generácie u starkej na večeru, takže je nás pri stole cca 30 🙂 Takmer každý už má detičky, takže tie tomu pridávajú tú detskú radosť presne ako si povedala 🙂 Veľmi mám rada túto tradíciu.

deti95060810
19. dec 2023

u nás budú tento rok Vianoce smutné. Viem že to tak chodí, že sa to stáva - taký je život.
inak Vianoce sú v pohode, mám ich rada - samozrejme aspoň raz treba zájsť za celé sviatky do kostola.

ivangeline
19. dec 2023

Nie. Az tak to neprezivam. Tesim sa,ze budeme spolu,na jedla,kt bezne nerobime a kolaciky tiez,bude pokoj a nebudeme sa nahanat hore dole,nejaka navstevka,taka pohoda.. 🙂

klementinka58
19. dec 2023

pomaly ale isto sa vytracaju zvyky, caro Vianoc. Ludia to povacsine beru ako predlzeny vikend, par dni volna nic hlbsie . Novodoby trend. Ja sa snazim udrziavat tradicie, aj varit tradicne jedla ideme aj na polnocnu. Takze ja sa celkom tesim.

katariiinkaa
19. dec 2023

@klementinka58 Presne tak.. tiež mám pocit že sa všetky zvyky vytrácajú pomaly ale isto..Napríklad my na večeri u starkej doteraz dodržiavame 12 chodovú večeru podľa zvyku mojej prababky. Robíme to tak každý jeden rok.. Stále sa rozdelí kto čo prinesie, spraví sa toho tak aby mal každý po troške, prípadne čo sa zvýši sa doje na druhý deň. Máme pravidlo už od detstva čo si pamätám, že z každého chodu sa musí zjesť minimálne jedna lyžica 🙂 Takže večera vyzerá tak, že každý si dá po troške zo všetkého a kým si deti otvárajú darčeky, tak si každý už vezme na čo má chuť 🙂 Za nič by som tento zvyk nevymenila.

annm81
19. dec 2023

Mám to úplne rovnako. Od puberty som Vianoce nejak extra neprežívala. Teda, nie že by ma otravovali, mala som rada to stretávanie celej rodiny, ale už to nebolo o tom že prvá myšlienka po zobudení je, koľko dní ešte musím čakať do Vianoc. Ale odkedy mám deti, tak pociťujem presne tú detskú nedočkavosť, kedy sa budú rozbaľovať darčeky.

pkgirl30
19. dec 2023

Ja Vianoce zbožňujem🙂♥️, všetko vyzdobené, s mamou vypekáme, balíme darčeky, syn síce nechápe Vianoce ale keď sa podarí že nasneží tak je šťastný, oslavujeme celá rodina spolu chodíme po rodine. Iný sviatok takto neprežívame ale Vianoce musia byť, ak už inokedy nie tak aspoň teraz si ako rodina uvedomíme ako veľmi sa navzájom máme radi.

bylinka25
19. dec 2023

Tento rok to budú smutné Vianoce. Darčeky si dáme len my s manželom, aj to len maličkosti.
Sestry sa vyjadrili, že každý má svoju rodinu, my už dávno nefungujeme ako rodina.
Bývame v jednom meste, dokonca sme od seba asi 300 metrov, ale ony akosi prerušili s nami kontakty.
Aj mne samej to príde také falošné, celý rok o nás nezakopnú a na Vianoce by to malo byť iné?
Ja som sa s nimi snažila veľa krát skontaktovať, ale ani jedna nemá záujem, že nemajú čas a bla bla bla.
Takže také budú u nás Vianoce.

kvietok2891
19. dec 2023

Ja to mám presne tak isto už sa neviem dočkať milujem Vianoce a všetko s nimi spojené radosť detí z darčekov vianočné rozprávky jedlo už aby bola nedeľa

lapersefona
19. dec 2023

@katariiinkaa 12 chodovu? Ake jedla? Odkial pochádzate?

katariiinkaa
19. dec 2023

@lapersefona áno, 12 jedál máme 🙂 región Šariš. Prababka to takto mali odkedy si pamätá, doteraz to dodržiavame spolu s rodinou. Máme oblátky, polievky - hrachová, hubová, kapustnica, mačanka, jucha, bobaľky, pirohy, ryba a šalát, rezne, domáci ovocný kompót a taký kysnutý koláč na záver. Snáď som na nič nezabudla 😅

nikijezikova
19. dec 2023

Ja už sa neviem dočkať 26 decembra, kedy budem mat konečne kľud a pokoj a vyložene nohy😅

lapersefona
19. dec 2023

@katariiinkaa fuha myvmame len 5 jedal. Ako to zvladate?

euka210
19. dec 2023

Ja sa tesim na 8.1.ked zacne zase normalny zivot 😁
Aj ich mam rada, aj nemam. Ked boli deti mensie, tak som to viac prezivala. Ale s detmi rada peciem, lebo ich to bavi. 25.mam rada, nemusim varit a pozerame rozpravky.

dominikamacakova
19. dec 2023

Áno, teším sa na jedlo a na darčeky 😀

eniaq
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
20erika07
19. dec 2023

@katariiinkaa to je krásne ❤ nikdy som to ani len z casti takto nezazila a uz ani nezazijem ale normalne ma hreje pri srdci ked citam co pises🤗 velmi ma mrzi, ze sme nejake extra zvyky nemali a ani nejaky vztah k Vianociam, boli sme sice chudobní ale u nas ani tá láska a pohoda cez tieto sviatky nebola v detstve.
Tak nejako tieto sviatky extra neprežívam, keby niet detí ani stromcek nevytiahnem 🙈 aj to, ze pracujeme aj cez sviatky, tento rok nam konecne nevysla sluzba 24.12, no 25.12 uz sme v praci, proste ziadne take pohodove čaro Vianoc 🤔

katariiinkaa
19. dec 2023

@lapersefona tym že sme tam cela rodina tak si vždy vopred dohodneme kto čo pripraví a prinesie 😊 takze dá sa to zvládnuť krásne bez stresu. Je nás tam vlastne 6-7 rodín, tak sa to dobre delí.

minenkak
19. dec 2023

Neviem sa dočkať kedy zmiznú Vianoce ako sviatky v podobe ako ich poznáme posledné roky

jessica6
19. dec 2023

Strasne smutne co tu citam..podla mna je to len odrazom dnesnej spolocnosti a povrchnych rodinnych vztahov..v rodine, kde su normalne uprimne vztahy sa kazdy tesi na Vianoce uz len kvoli tomu, ze sa stretne rodina pokope..presne ako my..na Stedry den sme 11 ludi, 25.12 je nas 22..velmi sa nato tesim 🙂

barbora0308
19. dec 2023

@jessica6 Ani nie...my sa s rodinou stretavame velmi casto, su to napr. spolocne letne grilovacky alebo novorocna kapusnica. Nepotrebujeme na to dovod, ako su napr. "strasne krasne Vianoce", aby sme sa vsetcia zisli. Mne pridu povrchne take Vianoce, vsetcia sa povinne musime lubit prave v tento den, budme strasne stastni, sentimentalni a materialisticki, kedze darcekmi si vyjadrujeme naklonnost k tomu druhemu. Netvrdim, ze to je vsade takto, ale ja mam aspon pochopenie a plne respektujem aj ludi, ktori uznavaju svoje tradicie a na Vianoce sa tesia. Nesudim ludi a ich rodinne vztahy podla toho, ako sa rozhodnu stravit tento sviatok. 🤷

lapersefona
19. dec 2023

@katariiinkaa to je fakt nadhera ze tak drzite spolu je to velmi vzacne

lubkovaandrejka
19. dec 2023

@katariiinkaa to je velmi mile 🙂) pride mi to ako z nejakeho rodinneho filmu o Vianociach. No, keby som sa navalala tym vsetkym, co si vymenovala, asi by mi po veceri mohli volat RZP 😅😅.

lubkovaandrejka
19. dec 2023

Autorka, ja som v tomto tiez ako male dieta 😅. Fakt sa velmi tesim, ale hlavne na to,ze budeme spolu, pokecame, dame si dobre jedlo, poprechadzame sa, zivot sa trosku spomali 🙂 a samozrejme sa tesim, ako si baby budu otvarat darceky a tesit sa z toho a tiez by som im to dala najradsej dnes😅🤩