Ahojte, s kamarátkou si dávame darčeky. Ja sa snažím vzdy pre ňu vybrat nejaký specialny(s obľúbenou tematikou, či spojený s koníčkami). Myslim, že sa mi dosť dari aj triafať, lebo darčeky nosi, používa, či má doma vystavené. Na druhej strane, ja dostávam od nej úplne nevhodne dary. Napr zrnkovu kavu(ktorú treba pomliet) s kavovymi salkami. Žiaľ, ja ani priateľ kavu nepijeme, vie to o nás každý, takze doma nemame ani kávovar🙂 vôbec nechapem, čo ju napadlo nás takto obdarovat. Raz mi vravela, že ona kupuje to, čo sa jej paci a potom to rozdelí medzi rodinu. Ale nemali by sa darčeky kupovat tak, aby sa pacili obdarovanému? Osobne neviem, ako mám na to reagovať, keďže je citlivá, nechcem ju zraniť. Asi to nechat len tak a darovať tie darčeky niekomu, že?
ja by som jej dala tiez nejaku somarinu co viem ze ona nema rada alebo tak.. :D
Takéto niečo som zažívala aj ja a môj muž, s priateľmi sme si darčeky dávali vzájomne, dlhé roky. Ja som venovala veľa času pri výbere, a kúpila to, čo sa dotyčnému aj veľmi páčilo. Zato my sme obstali tak, že sme dostali darčeky typu- posuň ďalej. Čo sa známym nehodilo, čo dostali od iných, dali nám aj mne aj mužovi. Nechápem to, ja by som to nikdy neurobila. Takže sa nám nahromadili rôzne haraburdy, veci, ktoré sme nenosili, nepoužívali a stali v skrini, založené. V tomto roku pri veľkom upratovani šlo všetko preč. Odniesla som to na charitu a niečo vyhodila. Zdvihla telefón, obvolala známych a poprosila som ich aby sme darcekovanie zrušili. Že môžme ostat pri nejakej fľaši, káve, kvety, dezert. Koniec, nič osobné. A fakt mi odľahlo. Proste sú ludia, ktorí sa potrebujú niečoho doma zbaviť, tak to posunu inému. Toto ja fakt neznesiem. Takže vôbec by som sa nebala povedať Kamoske, že by ste to mohli zrušiť, že veď ste už dospelí, že to nemusí byť.
Ja som to vyriešila podobne,ako radí kakawah. Tiež mi dotyčná "kamoška" dávala úplné hovadiny,stále samé smradľavé sviečky,náramky ( a pritom ja okrem náušníc nenosím žiadnu bižutériu,dokonca ani snubák a obrúčku ),kávu ( kávu nepijem ) a podobne,tak som jej jednoducho jeden rok na narodeniny nič nedala ( má ich predo mnou ) a odišlo to do stratena...chvalabohu,asi si domyslela 😀
@kakawah len ono práve, že to zrejme neboli darčeky, ktoré posúvala, že ich nechcela, lebo druhej kamoske kupila rovnake(tá aspoň kavu pije, len sa mi zdá, že tiež si nemá ako zrnkovu kavu pomliet). Preto mi to príde nepochopiteľne, že keď už miniem peniaze na darčeky, tak na take, ktoré dotyčná nevyužije😔 pritom mame spoločný koníček, chodíme spolu behávať do lesa, či prirody(je to veselšie a aspoň sa nam dvom-trom nič nestane), takze mohla zvolit darcek v súvislosti aj s týmto koníčkom.
My obdaruvame iba deti. Dospeli flasa/dobra bonboniera prip kytica. Ideal
@janulka1802 suhlasim, mna by potešila aj blbosť, napr. Cierne rukavice za 5 eur, alebo dáždnik, či cokolada, kľudne aj sviecka. Kľudne hocijaká praktická vec? Ale toto bolo fakt vedla
Úplne rovnako som to vyriešila (ako píšu baby hore) pár rokov dozadu a s kamoškou sme sa dohodli, že tie darčeky na Vianoce stopneme. Tak isto som zrušila darčeky medzi súrodencami a dávanie si darčekov pre netere a synovcov. Výsledkom boli zbytočné a nezmyselné darčeky, ktoré zbytočne zapratávali byt. Darčeky si nedávame ani s manželom...cca po 5 rokoch vzťahu sme si povedali že si nebudeme kupovať hlúposti keď všetko čo nám treba si kúpime kedy potrebujeme. Po Vianociach sme ale zvykli chodiť na wellness pobyt, takže peniaze sme minuli zmysluplne a užili sme si to 🙂 Pred rokmi keď som ešte bývala u rodičov, riešila som nákup darčekov pre rodičov, súrodencov, švagriné, synovca a neter a tiež darček pre seba, ktorý som si ešte aj sama zabalila 🤦 toto fakt nieeee...teraz si tie sviatky užívam že nič takéto riešiť nemusím a je to super pocit😀😏
Mozno len nema talent na kupovanie darcekov,otazka je, aka je kamoska, ci Toto je jedina ,,vada", a Inac je to super baba, Ako je na Tom celkovo s empatiou
@heidy222 ona je veľmi dobrý človek, toto je jej jediná vada🙂 samozrejme sa má to nedotklo nejak príliš, len to trosku zamrzelo, že v podstate má dostala do situácie, že by som mala prejaviť vďačnosť za dar, ale veľmi má ten dar nepotešil.
Ja by som z toho tragediu nerobila, Nevhodne darceky som dostala od svokrovcou a svagra v case tehotenstiev flasu vina v case kojenia tiez ., a potom zas ked by Ta flasa bodla .. som dostala špagety v ozdobnej taske znacky Bvlgari. 🤣a Vacsinou nic ale som dospela a vsetko co chcem si kupim . Ale aj od mami som dostala fajn o 2cisla vacsie podprdy a o cislo vacsie gate. 🤣( podprdy tak pre Dolly Parton ) Rok cakam a ked cecky nenarastu a ritka neni Kardashianka tak vyhodim) horsie bolo ked mi jedna kamoska davala keramicke sosky anjelikov sviecky aspon spalis ak nemas rada 😜Neni vecny gyc. Anjelikov Musis cakat kym sa zacnu ucit lietat. Nevie kazdy davat naj darceky ale ani ich prijimat. Darovanemu konovi na zuby nepozeraj 😛zrno das niekomu co kavu pije. ( lahsie ako anjelikov)
No, kávu určité niekomu das, kavičkar oceni, ja ti napíšem krátky zoznam, na čo si spomeniem, lebo inak 15r.sa poznáme taku dlhú sme obdarovavali. Napr. jeden známy chodil často po dovokenkach, prinášal odtiaľ kabelky, šatky, hodinky,penazenky z trhov a potom tu predával, aj mne priniesol, či si nevyberiem. Mne sa nič nepáčilo, vkus má taký " Cigánsky ", nikdy som od neho nič take nekupila, aj keď mi dal dobrú cenu. Po čase, čo nepredal dal mi k meninam, narodeninam, na Vianoce🤦♀️ . Ďalej tacku plus utierku s geometrickým vzorom, zlto- fialovo sfarbené, no otras, neviem ale take farby nemam doma. Voňavky, smrady, strašne, sampon a krem na seboreu🤦♀️🤷♀️ . On ňou trpí a lekár mu pravidelne predpisoval, asi mal doma veľa. Úplná Topka, mužovi dal boxerky- spodné pradlo, zn Diesel. To je jeho obľúbena značka, takže kúpil online, ale malé, tak posunul😩. Rôzne balance náramky. Mne bizuteriu krikľavu, obrovsku, nosim skôr jemne veci. Ja viem, darovanemu koňovi na zuby nepozeraj.... Mne sa to tak nakopilo, zaberalo miesto, nic z toho nebolo použiteľné. Môj muž má rád parfumy, kvalitné, to o ňom vedia, a prinášali mu voňavky take smrady, z trhu.Ja osobne by som sa vôbec hanbila prísť s takým niečím, ako dar. Som radšej za to, zrušiť to a je svätý pokoj. Ja som vždy pri kúpe trávila veľa času rozmyslanim, nasluchala som, čo kto by chcel, potreboval, čo sa mu páči, čo sa mu hodí. Rada vyrabam tie gift basket, ktoré pekne doladim , zabalim, ešte vlastne pecivo, Chlebik, vianočku upeciem, zabalim.... Proste všetci boli nadšení mojimi darcekami, aj má to bavilo vyrábať. Ale vlastne má to už prestalo baviť,tak som to ukončila. A teraz ako mi je dobré, nakúpila som len mojim a už sa nemusím namáhat, komu- čo darovať 👍
Asi by som sa na to vykaslala. ak s noudas rec, aka je sanca ze ti zacne kupovat vhodne darceky? Podla mna velmi mala. Ovela vascia sanca je ze sa jej to dotkne.
Je vela ludi, ktori si myslia ze nad darom netreba uvazovat a hladat ten pravy, myslia si ze staci dat cokolvek a urcitym sposobom to aj je pravda. Hlavne ze nieco daju...
Ja by som sa zmierila s tym ze od nej dobre darceky nebudu. Aleb darceky zrusit (ako radia) a vyriesi to vas problem.
@miadi aspoň som sa z chutí zasmiala, veľmi pekne podané 😃😃😄
@miadi veru anjelikovia...ale da sa im pomoct s tym lietanim, teda so snahou naucit ich, to si tak raz utieram prach na policke.....noze...pod vylet z hniezda...sup...a on strmo dolu, ja ze ako orol, zajaca uvidel a utoci, ale nie, on to nezdvihol a bum na zem😁 Najhorsie na tom, kridla odpadli anjel cely- vyzera ako docha zeny- a zas je na policke, iba bez kridiel a uz ho nemam ako ucit ked ich nema.🤣
My s kamarátkou si normálne povieme čo by nás potešilo a kludne si aj pošleme " linky " na danú vec. Nepotrebujeme sa nechať darčekom prekvapiť . Obidve radšej nakupujeme deťom ako sebe a preto na Vianoce ,narodky,meniny si zazelame čo by nás potešilo. Poznáme sa 30 rokov 🙈od základnej školy takze nám to nieje ani blbé 😉tak isto keď naše deti majú sviatky si pošleme tipy na darčeky. Podobne to máme zariadene aj v rodine. Ja som nevhodný darček nedostala ani nepamätám. Do budúcna by som sa na tvojom mieste kamarátky pred Vianocami opýtala čo by ju potešilo, možno sa opýta tiež .
no ja mam zas opacny problem 🙂 ja aj poviem co chcem( kedze sa ma to pytaju ) ale vzdy len pregulaju ocami a povedia ze je to blbost a kupia podla seba. Naposledny sestra vcera, " co chces na 40tku? " " reku potesilo by ma cela sada sex v meste" ( maju za 70E v martinuse)....... " to je blbost vyberiem ti nieco ine.....co tak psa? ( pred 2 mes sme si kupili steniatko, nechapem naco mi chce kupit dalsieho psa :/) .......takze ja mam skor problem, ze sa ma pytaju, ja im poviem par tipov co chcem a oni to vyhodnotia ako blbost a kupia podla seba uplnu hovadinu 🙂 ( kamaratky, svokra, sestra, manzel). Tak ja uz neviem co za logiku ma moje okolie
@bosorka2302 To ako keby som o svojom manželovi čítala 😂 Ten niekedy nemá fatáziu,čo by mi kúpil ( ale nie je divu,veď sme spolu už vyše 21 rokov ),ale keď mu poviem,čo by som chcela,tak povie :"Pipko,a načo by ti to bolo?" 😅
Zalezi od toho, aky mate medzi sebou vztah 🙂 ak doverny a blizky, povedala by som jej, ze uprimne dakujem za snahu a jej investovane peniaze, ale zial, dar nevyuzijem a teda s jej dovolenim by som ho podarovala niekomu, kto to oceni (kludne napr. aj nejake krizove centrum alebo nejakej starsej panej, ktora rada kavickuje).
Kazdopadne ak to z oci do oci nechces riesit, tak sa na to vykasli a darcek proste posun dalej bez jej vedomia 🙂 mne kamoska pri navsteve tiez priniesla nejaky ozdobny podnos na stol, zasteru atd....podarovala som to dalej svagrinej na meniny (i ked si darceky nezvykneme davat), ona je taka, ze jej je vsetko dobre a mne sa to farbou nehodilo 🙂 prisli sme tam a mali to vsetko vylozene, cize som rada, ze to sluzi a nepada tu na to prach.
Najlepsie bude, ak darceky zrusite.
My si so ziadnymi kamosmi nedavame darceky. Mame rodiny, ktorym treba riesit. Dali sme si jedine k svadbe, alebo pri narodeni deti. Ked ideme na navstevu, tak zoberieme radsej ovocie, chrumky, alebo drobnost pre deti. My sa neobdaruvame a je svaty pokoj.
Rozumiem ti ja som sa tiez vzdy snazila a rozmyslala nad darcekom ..ale od kamaratky som vzdy dostala kozmetiku po expiraci ale aby som nepovedala bola medzi nimi aj par novej kozmetiky a to nieže trocha ale za tašku pomaly.Mne to vždy prišlo ze si triedila skrinku pred Vianocami a dala to mne .Tiez som sa citila dosť blbo 😣
Mozno by bolo fajn aby toto si jej povedala. Normalne na rovinu, citlivo, alebo jej povedz, ze nemusite si uz kupovat, ze ved ste uz dospele a radsej peniaze inde date alebo cosi take 😉
Šak jej povedz kuratko buď mi kávu predzuj alebo požičaj mlynček, veď vieš že ja také instrumenty nemám 😁
Možno nevedela že je to zrnkova kava, páčil sa jej obal tak kupila 🙂
Keď je to dobrá kamoška, tak by sa mohla trochu viac posnažiť. Ja by som určite osobe a ešte dobrej kamoške nedala kávu, ak viem, že ju nepije. To není o peniazoch, ale o snahe. Aj za 5,- sa dá spraviť radosť.